تمرین شبکهسازی 550 نفر از اعضای کانونهای هلال احمر دانشگاه آزاد
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اردوهای تشکیلاتی انجمنها، کانونها و تشکلهای سیاسی و اسلامی از جمله مهمترین رویدادهای فرهنگی و هنری فعالان دانشجویی بهشمار میرود. گزارش و برنامهریزی فعالیتهای سالانه انجمنها معمولاً در چنین اردوهایی رقم میخورد.
باتوجه به فراوانی و شبکهای بودن اغلب تشکلهای دانشجویی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، چنین اردوهایی موجب ایجاد همبستگی، وحدت رویه، برنامهریزی واحد و متحدالشکل و همکاریهای چندجانبه بین دفاتر انجمنها و تشکلهای مختلف میشود. مضاف براین سیاستگذاریهای کلی تشکلهای فراگیر و بعضاً انتخابات و جلسات شورا نیز در چنین اردوهایی شکل میگیرد.
رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی در راستای مسئلهمحوری و مهارتافزایی رنگ و بوی متفاوتی به اردوهای تشکیلاتی این دانشگاه داده است. باتوجه به اینکه دانشجویان آیندهسازان این مرزوبوم به حساب میآیند برنامهریزی هدفدار در چنین اردوهایی جزء اهداف اصلی دانشگاه قرار گرفته است. درخصوص مسئلهمحوری سعی شده است در اردوها با ایجاد مسائل و چالشهای پیشروی کشور اعم از فرهنگی، علمی و صنفی مطرح شده و پاسخی برای آنها پیدا شود.
همچنین درخصوص مهارتافزایی نیز کارگاههای توانمندسازی متناسب با تشکلها و انجمنها برنامهریزی میشود تا دانشجویان بعد از اتمام اردوی تشکیلاتی تسلط کافی به مهارتهای مربوطه را کسب کرده و آماده پیادهسازی برنامههای آتی شود.
حضور 550 نفر از اعضای کانونهای هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی در اردوی معرفتی و مهارتی
دانشگاه آزاد اسلامی درهمین راستا باتوجه به مأموریتهای فرهنگی و اجتماعی خود و اثرگذاری قابل توجه در عرصه آموزش عالی و جوانان با برگزاری اردوی معرفتی و مهارتی هلال معرفت رضوی در نیشابور توانست یکبار دیگر گام مؤثری در شبکهسازی و ارتقای سطوح تشکیلاتی بردارد. این اردو با دربرگیری و حضور بالغ بر 550 نفر از اعضای کانونهای دانشجویی هلال احمر واحدهای دانشگاهی سراسر کشور برگزار شد.
این اردو حاوی برنامههای متنوعی بود که از سوی اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به اجرا درآمد. برگزاری کلاسهای تبیین بیانیه گام دوم و کارگاههای «عفاف و حجاب» برای خواهران و «انسان و دین در غرب» توسط حجتالاسلام محسن مجتهدزاده کارشناس آمریکای جنوبی و نویسنده کتاب «مسیحیت در آمریکای لاتین» ازجمله برنامههایی بود که از سوی دانشجویان مورد استقبال قرار گرفت.
فوق برنامههای تفریحی و زیارت حرم مطهر امام رضا(ع)
باتوجه به جنبههای معرفتافزایی اردوی هلال معرفت رضوی؛ برگزاری محافل انس با قرآن برای خواهران و برادران با حضور قاری برتر کشوری حامد شاکرنژاد در متن برنامههای معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفته بود. معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه اوقات فراغت و جنبههای نشاطآور دانشجویان را نیز پیشبینی کرده و با گنجاندن فوقبرنامههایی همچون بازدید از مقبره عطار و خیام نیشابوری، حضور در پارک آبی واحد نیشابور و اکران فیلم «شبی که ماه کامل شد» در طول اردو، تنوع برنامهها و پویایی را برای دانشجویان رقم زد.
برنامهریزی و برگزاری این اردو در شهر ادیبان نیشابور ازجمله رویکردهای راهبردی معاونت فرهنگی دانشگاه برای ارتقای سطح معنوی و معرفتی دانشجویان اعضای هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی محسوب میشود. حضور دانشجویان در حرم مطهر رضوی و بهرهمندی از فضای معنوی این بارگاه ملکوتی فوق برنامه باشکوهی بود که بیشترین سهم مشارکت دانشجویان را دربرگرفت.
مانور دانشجویان کانوهای هلال احمر نقطه عطف اولین اردوی هلال معرفت رضوی است
اجرای مانور امدادرسانی توسط اعضای کانونهای هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی با مشارکت سازنده سازمان جوانان جمعیت هلال احمر و همیاری اورژانس استان خراسان رضوی نقطه عطف اولین اردوی هلال معرفت رضوی است. استقرار امدادگران آتشنشانی، صعود از ارتفاع، انتقال مصدومان، تجسس امکان حادثه دیده توسط سگهای زندهیاب و اجرای عملیات CPR از جمله رئوس برنامههای این مانور فرضی بود که در حضور معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه نیشابور، نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی، معاون سازمان جوانان جمعیت هلال احمر کشور و مدیران محلی برگزار شد.
اردوی هلال معرفت رضوی نمونه یک کارگاه عملیاتی و مهارت آموزی است
حجتالاسلام ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار آنا در حاشیه برگزاری اولین اردوی هلال معرفت رضوی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور گفت: مهارت آموزی دانشجویان کانونهای هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی در چنین اردوهایی موجب ایجاد فرصتهای اشتغال و کارایی در دوران دانشآموختگی خواهد شد.
وی با اشاره لزوم ایفای نقش دانشجویان در حوزههای مختلف افزود: زمينههای معرفتی از ویژگیهای برتر اردوهای توانمندسازی دانشجویان بهشمار میرود. تبیین بیانیه گام دوم انقلاب، زندگی در عصر حاضر، محافل انس با قرآن و زیارت بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) ازجمله پیوستهای فرهنگی این اردو است که بهصورت ویژه به آن پرداخته میشود تا مقوله ارتقای معرفتی نیز هم راستا با مفاهیم مهارت آموزی محقق شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بهویژه واحد نیشابور که میزبانی اردوهای فرهنگی و معرفتی را تاکنون برعهده گرفتهاند، در تمامی مباحث باقدرت ظاهر شدهاند، جمعیت هلال احمر کشور و استان خراسان رضوی نیز در برپایی این اردو و اجرای مانور همکاری صمیمانهای داشته است.
کلانتری خاطرنشان کرد: با همکاری سازمان جوانان و دانشجویی جمعیت هلال احمر و جدیت دانشگاه آزاد اسلامی این اردو به معنای واقعی کلمه به یک کارگاه عملیاتی و مهارت آموزی تبدیل شده است که تدوام این همکاری در اردوهای نیز پیشبینی میشود.
شبکهسازی و ارتقای سطح معرفتی اعضای کانون از اهداف مهم اردوی هلال معرفت رضوی
مصطفی یوسفی مدیر اجرایی اولین اردوی هلال معرفت رضوی در گفتگو با خبرنگار آنا بااشاره به رویکرد معاونت دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر ایفای نقش تشکلهای دانشگاهی گفت: شبکهسازی و ارتقای سطح معرفتی دانشجویان عضو کانونهای هلال احمر از جمله اهداف اصلی این اردو است.
وی افزود: دورههای تخصصی و معرفتی این اردو با حضور استادان و مربیان سطح اول دانشگاه و حوزه برگزار شد و براساس نظرسنجیها، دانشجویان حداکثر بهره را از اولین اردوی هلال معرفت رضوی بردهاند. اهتمام و رویکرد ویژه معاونت فرهنگی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزاری هرچه بهتر این اردو را فراهم کرد.
دانشجویان آموزشهای عملیاتی مربوط به استانداردهای برپایی اردوگاه را فراگرفتند
مسعود لطفی مربی سرپناه اضطراری و اسکان موقت جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران نیز در گفتگو با خبرنگار آنا با اشاره به برگزاری کلاسهای امدادی و مدیریت بحران برای اعضای کانونهای هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: موضوعاتی از قبیل احیای قلبی و ریوی مصدومان، آتلبندی و بانداژ کردن و مباحث مربوط به چادرزنی و برپایی اردوگاه صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: دانشجویان قبل از برگزاری این اردو تسلطی به مباحث عملیاتی و اردوگاهی نداشتند که با اهتمام دانشگاه آزاد اسلامی و برگزاری این اردوی معرفتی، امروز دانشجویان احاطه و تسلط کافی به مباحث و استانداردهای مربوط به برپایی اردوگاه را فراگرفته و اکنون به عنوان یک نیروی امدادگر اسکان میتوانند در شرایط بحران ایفای نقش کنند.
انتهای پیام/4107/4116/
انتهای پیام/