دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مرداد 1398 - 11:20

بدترین تصمیم مستأجر کاخ سفید کدام است؟ / سوء استفاده رژیم صهیونیستی از تصمیم ترامپ

یک تحلیلگر سیاسی آمریکا در یادداشتی به بدترین تصمیم جهانی ترامپ از میان تصمیم‌های غلط وی پرداخته و آن را موجب سوء استفاده رژیم صهیونیستی توصیف کرد.
کد خبر : 407513
2.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از سی‌ان‌ان، دیوید اندلمن استاد دانشگاه، حقوقدان و روزنامه‌نگاری است که در حال حاضر مدیر اجرایی پروژه‌ای با نام «خطوط‌قرمز» است که در مرکز امنیت ملی دانشگاه فوردرام در حال اجراست. وی در یادداشتی در سی‌ان‌ان در مورد بدترین تصمیم جهانی ترامپ توضیحاتی را نوشته است که در ادامه می‌خوانید.


خروج از برجام یا پیمان اقلیمی پاریس؛ کدام بدتر بود؟


دوران ریاست جمهوری ترامپ با همه ادوار گذشته ریاست جمهوری در آمریکا بسیار متفاوت است و این بیشتر به انواع تصمیمات وی در حوزه روابط بین‌المللی مربوط است. برای همین انتخاب تأثیرگذارترین تصمیم ترامپ که بیشترین عواقب را در امنیت آمریکا و جهان به دنبال داشته، کار سختی است.


شاید تصمیم ترام‍پ به خروج از برنامه هسته‌ای ایران که پس از آن ایران دوباره شروع به افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم خود کرد، یکی از این دست تصمیمات باشد و یا فشار بی‌مورد بر رهبر کره‌شمالی برای پایان دادن به برنامه هسته‌ای این کشور، کاندید این موضوع باشد و یا حتی خروج آمریکا از  معاهده پاریس در مورد آب و هوا،  یا جنگ تجاری با چین، هر کدام ظرفیت انتخاب به عنوان بدترین تصمیم جهانی ترامپ را دارند.


اما اگر قرار بر این باشد که فقط یکی از تصمیمات ترامپ به عنوان بدترین آنها انتخاب شود که نتایج فاجعه‌آمیز بیشتری را در درازمدت بدنبال خواهد داشت می‌توان در مورد خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد با روسیه  ( آی. ان. اف)‌ را انتخاب کرد.


بازدارندگی 30 ساله


ایالات‌متحده با اخطار 6 ماهه خود به طور کامل از این پیمان خارج شد و شاید موجب شکل‌گیری یکی دیگر از مسابقات خطرناک و موتور رشد ناامنی جهانی شود.پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد (INF) در اصل در اروپا مستقر بود اما با گسترش نیروهای هسته‌ای در آسیا در واقع موجی از چالش‌های هسته‌ای جهان را فراگرفت.


موشک‌های بالستیک بین‌قاره‌ای (ICBMs) عمدتاً در اختیار ایالات‌متحده و اتحاد جماهیر شوروی بودند و این موضوع در سایه جنگ سرد به‌گونه‌ای روبروی هم قرار داشتند که در صورت حمله یک‌ طرف، دیگری نیز پاسخ می‌داد و هر دو طرف نابود می‌شدند. این نوعی از بازدارندگی را در خود مستتر داشت هر چند بیم بروز یک خطای سهوی همیشه در آن وجود داشت اما احتمال آن کمتر از حدی بود که نگرانی جهانی را به دنبال داشته باشد.


این بازدارندگی در پیمان مذکور موجب شد در خلال سال‌های 1970 تا 2000 میان دو ابرقدرت، تفاهمی برای کاهش تعداد این قبیل سلاح‌ها ایجاد شود و به این ترتیب، کلاهکهای زیادی از موشک‌های بالستیک بین‌قاره‌ای منهدم شد.


سوء استفاده رژیم صهیونیستی از تصمیم ترامپ


اما این روند در حال حاضر رویکرد دیگری را در پیش گرفته و به‌آرامی به سمت محدوده غیرقابل کنترلی وارد می‌شود زیرا قدرت‌های هسته‌ای جدیدی مانند چین، هند، پاکستان، اسرائیل، اتحادیه اروپا و در نهایت کره شمالی از برهم خوردن پیمان INF سود جستند.


رئیس‌جمهور روسیه در نشست حاشیه‌ای خود در سازمان ملل متحد توسط ویدیو و انیمیشن‌های که در هنگام سخنرانی‌اش در پست سر او نسل جدیدی از موشک‌های کروز هسته‌ای، هواپیماهای بدون سرنشین و دیگر تجهیزات نظامی که روسیه به تولید آن‌ها پرداخته بود را نمایش داد و خاطر نشان کرد که روسیه از این پس، قابلیت به‌کارگیری این گونه سلاح‌ها در برابر هر نوع تهدید علیه خود را دارد.


روسیه به دشمنی سرآمد علیه آمریکا تبدیل شده است


باید توجه داشت که روسیه همان کشور سابق که با متد مرده کمونیسم اداره شود نیست. روسیه کشوری جدید سرمایه‌داری است که توانسته است در سایه افزایش قیمت جهانی نفت به دشمنی سرآمد علیه آمریکا بدل شود.


هر چند مقامات آمریکایی‌ معتقدند که آن‌ها نیز بیکار نبودند و به پیشرفت‌هایی در ساخت سلاح‌های نسل ششم دست‌یافته‌اند ولی این خود نشان می‌دهد که رقابت بر سر تولید سلاح، دوباره همانند دوران جنگ سرد از سر گرفته شده است. جای تعجب نیست که اتحادیه اروپا نیز در این مسابقه تسلیحاتی برای دفاع از خود دست به اقدام مشابهی بزند.


باید در نظر داشت محدودیت‌های بین‌المللی برای عدم ساخت سلاح‌های هسته‌ای و یا انهدام آن‌ها به هیچ‌وجه راهی برای رسیدن به یک جهان امن و آرام نیست بلکه مسیری است که در آن از وقوع یک مسابقه تسلیحاتی بدون کنترل پرهیز خواهد شد و این راهی است که ترامپ بر روی جهان بست.


انتهای پیام/4106/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب