بحرین میخواهد پای رژیم صهیونیستی را به خلیجفارس باز کند
به گزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا، وزارت خارجه بحرین اخیراً با صدور اعلامیهای اظهار کرده که منامه به زودی میزبان نشستی در مورد امنیت تردد دریایی در خاورمیانه خواهد بود. این نشست که با همکاری و هماهنگی آمریکا برگزار میشود قرار است چالشهای امنیتی آبهای خلیجفارس را بررسی کند.
بنا به اظهارات مقامات بحرینی، قرار است این نشست در اواخر مهرماه در منامه برگزار شود و ادعا میشود کشورهای شرکتکننده قرار است به تشکیل ائتلاف بینالمللی برای تأمین امنیت تردد در آبهای خلیجفارس دست یابند.
در این خصوص با حسن هانیزاده، تحلیلگر تحولات منطقه گفتگویی انجام شده است که در ادامه میخوانید.
وی با اشاره به جایگاه بینالمللی بحرین اظهار کرد: این کشور کوچکتر از آن است که در یک جریان بینالمللی مشارکت داشته باشد. بحرین نه به لحاظ حجم و اندازه سیاسی و نه جغرافیایی و مؤلفههای اجتماعی داخلی و مناسبات بینالمللی در حد و اندازه این موضوع نیست که بتواند در تأمین ائتلاف جهانی تأثیرگذار باشد.
هانیزاده با اشاره به هدف بحرین در میزبانی این نشست تصریح کرد: این طرح از قبل شکستخورده قرار است پای رژیم صهیونیستی را به خلیجفارس باز کند تا منامه بتواند از تل آویو به عنوان اهرم فشار استفاده کند.
وی با بیان نقش تأثیرگذار ایران در حفظ امنیت منطقه ادامه داد: در دنیا کسی حرف مقامات بحرینی را جدی نمیگیرد زیرا دهها سال همواره ایران امنیت خلیجفارس را تأمین کرده است و در مقایسه با اقتدار ایران، بحرین نقشی در تأمین امنیت خلیجفارس ندارد.
این کارشناس مسائل سیاسی در تشریح توطئه حضور بیگانگان در خلیجفارس یادآور شد: حضور قدرتهای خارجی در خلیجفارس نوعی تقابل ناخواسته بین ایران و همسایگان عرب حوزه خلیجفارس ایجاد خواهد کرد که خود بر تنش منطقه خواهد افزود.
هانیزاده با اشاره به قوانین بینالمللی دریانوردی خاطر نشان کرد: در حال حاضر نیز تأمین امنیت آبراه و یا حتی اقیانوس در دنیا توسط ائتلاف جهانی فراهم نمیشود زیرا قوانین بینالمللی دریانوردی کاملاً شفاف است و کشورهایی که دارای ساحل هستند بر اساس آن عمل میکنند و بیش از این نیاز به چیزی نیست که قرار باشد بابت آن ائتلافی تشکیل شود.
وی با تشریح جایگاه مردمی دولت بحرین افزود: منامه سعی در استفاده از ظرفیتهای خارجی بهخصوص رژیم اشغالگر قدس در کنترل اکثریت مردمی خود دارد؛ اکثریت 80 درصدی که با رژیم این کشور همراه نیستند.
هانیزاده نقبی به شرایط بینالمللی خلیجفارس زد و گفت: آمریکاییها به خوبی میدانند که بدون حضور ایران امکان تأمین امنیت پایدار در تردد دریایی در خلیجفارس و تنگه هرمز وجود ندارد.
وی در این باره ادامه داد: از سوی دیگر، آمریکاییها حاضر نیستند به صورت مستقیم با ایران تقابل نظامی داشته باشند برای همین سعی در اجتناب به رسیدن به شرایطی دارند که روبروی ایران قرار گیرند.
کارشناس مسائل منطقه با اشاره به حضور نظامی آمریکا در منطقه که توسط پایگاههای نظامی آمریکا در کشورهایی مانند قطر، امارات، عربستان و کویت حمایت میشود اظهار کرد: نگرانی آمریکا مربوط به بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران است و برای همین به دنبال تأمین یک اجماع جهانی است زیرا ما در توقیف کشتی انگلیسی نشان دادیم ابزار ویژهای برای بستن تنگه هرمز در اختیار داریم.
وی در پایان تصریح کرد: تمام تلاش ایران برای کاهش تنش است زیرا تنش به نفع هیچ کشوری نیست اما در صورت توقیف کشتیهای ایرانی یا افزایش تنش در منطقه گزینه تقابل نظامی برای دفع شر بدیهی است.
انتهای پیام/4106/4129/
انتهای پیام/