دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 تير 1398 - 12:50
دکتر طهرانچی مطرح کرد:

تنظیم سند آمایشی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی همدان براساس سند راهبردی استان

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه آمادگی دارد تا سند آمایش آموزشی خود را در استان همدان مبتنی بر سند راهبردی این استان تنظیم و متناسب با این سند، دانشجو تربیت کند.
کد خبر : 405642
tiranchi.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی در ادامه برنامه‌های سفر استانی خود ظهر امروز به استان همدان رفت و پس از حضور در جلسه با دانشجویان شرکت کننده در دوره حیات طیبه که به میزبانی واحد همدان درحال برگزاری است، با سیدسعید شاهرخی استاندار همدان دیدار و گفتگو کرد.


وی با بیان اینکه رویکرد این دانشگاه در دوره جدید مدیریتی آن با مردم بودن، مؤثر در توسعه شهری و همراه بودن با مسئولان نظام است، گفت: تفاوت دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاه‌های دولتی در شبکه‌ای بودن آن است که این دانشگاه به صورت محلی کار می‌کند و می‌تواند در توسعه هر منطقه مؤثر باشد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تلاش داریم رویکرد علمی دانشگاه آزاد اسلامی را از آموزش محوری به حل مسئله تبدیل کنیم، گفت: براین اساس دانشگاه آزاد اسلامی متناسب با اقتصاد هر شهر سیاست‌های استانی خود را بازنگری می‌کند تا بتواند براساس آمایش سرزمینی و مزیت‌های هر استان نیروی انسانی کارآمد تربیت کند. به این منظور هر شهر که دارای ویژگی خاصی است به قطب یکی از صنایع و خدمات تبدیل شده است.


طهرانچی ادامه داد: در سفر قبلی به استان همدان در بازدیدی که از واحد ملایر داشتم و با آگاهی از ظرفیت‌های این شهرستان و در حوزه تولید کشمش و صنعت مبلمان، ملایر را به عنوان قطب صنعت مبل در نظر گرفتیم و پس از آن جلسات مشترکی با حضور رئیس واحد ملایر، نماینده این شهرستان و فعالان و صنعتگران مبل برگزار و قرار شد سرای نوآوری در شهرستان ایجاد کنیم که متناسب با ظرفیت منطقه اقدام به تربیت نیروی متخصص کند.


وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد را هم که در حوزه صنعت نساجی فعالیت‌های خوبی داشته است، برای تولید و پژوهش در حوزه پارچه‌های مبلی با واحد ملایر متصل کردیم که همه ابعاد مورد نیاز در صنعت مبلمان و نساجی را دیده باشیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به موفقیت کشور ترکیه در صنعت نساجی گفت: ترکیه در حوزه نساجی 38 درصد بیشتر از ایران تولید مقاله دارد. که این موضوع نشان می‌دهد ارتباط نزدیکی بین دانشگاه‌های ترکیه و صنایع این کشور وجود دارد. دانشگاه آزاد اسلامی نیز تلاش دارد با اجرای طرح پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای (پایش) خلاء موجود میان دانشگاه و صنعت را برطرف کند و پایان نامه و مقالات دانشگاهی را به مسائل صنعت و اجتماع گره بزند.


طهرانچی ادامه داد: این دانشگاه سالانه 100 هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی دارد که می تواند پژوهش‌های پایان نامه‌ای و رساله‌ای آنها را در قالب طرح پایش به حل مسائل صنایع و موضوعات استان‌ها اختصاص دهد؛ که تا کنون 20 چالش ملی در طرح پایش شناسایی و 20 هزار زمینه پژوهشی احصاء شده است که دانشجویان موظف هستند از مهرماه امسال موضوعات پایان نامه خود را از بین این زمینه‌های پژوهشی انتخاب کنند.


وی با اشاره به برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: طرح تحول کشاورزی را در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز کردیم و استان همدان هم در حوزه کشاورزی ظرفیت‌های بسیار خوبی همچون محصول سیر همدان، گردو تویسرکان، کشمش ملایر و ... دارد. که می‌توانیم تربیت کشاورز علمی و مدرن را در دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان پیگیری کنیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای خوبی در همدان، ملایر، تویسرکان، اسدآباد و نهاوند دارد که می‌‌توان براساس ویژگی منطقه‌ای هر یک از این واحدها، سراهای نوآوری را افتتاح کنیم تا در اشتغال جوانان مؤثر باشیم.


طهرانچی با بیان اینکه این دانشگاه از کسب و کارهای مردمی حمایت می‌کند، خطاب به استاندار همدان خاطرنشان کرد: این دانشگاه علاوه بر سراهای نوآوری آزاد مدارس عالی مهارت را برای تحول در فضای عملیاتی در دستور کار خود قرار داده است و هر جا که احساس کردیم مردم استان نیازمند مهارت آموزی در حوزه خاص هستند، دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد که مدارس عالی مهارت در آن حوزه را راه‌اندازی کنند.


وی با اشاره به ظرفیت‌های استان همدان در حوزه گیاهان دارویی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال اخذ مجوز از وزارت بهداشت است تا بتواند گیاهان دارویی را به داروی گیاهی تبدیل کند که این موضوع اکنون در حال پیگیری است و جزئیات آن در آینده اطلاع رسانی خواهد شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سند راهبردی و عملیاتی استان زنجان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد تا سند آمایش آموزشی خود را در استان همدان مبتنی بر سند راهبردی این استان تنظیم و متناسب با این سند دانشجو تربیت کند.


سیدسعید شاهرخی استاندار همدان همچنین در ادامه این جلسه گفت: از صحبت‌های دکتر طهرانچی می‌توان دریافت که همدان و ظرفیت‌های آن را به خوبی می‌شناسد. این استان ظرفیت‌های بکر زیادی در حوزه‌های کشاورزی، صنعت و معدن دارد.


وی ادامه داد: رویکرد ما در کشاورزی، اصلاح نحوه کاشت و برداشت محصول است، چرا که ما با محدودیت زمین و آب مواجه هستیم و کشاورزی به سبک قدیمی نمی‌تواند پاسخگوی نیازها باشد. بنابراین باید با روش‌های علمی کشاورزی کنیم، به همین دلیل کشت گلخانه‌ای و اصلاح نژاد محصولات کشاورزی را در برنامه‌های خود قرار داده‌ایم.


استاندار همدان ادامه داد: استان همدان در حوزه گردشگری ظرفیت بی‌نظیری دارد، به طوری که بیش از 1800 اثر تاریخی مربوط به ادوار مختلف در این استان وجود دارد که بیش از هزار اثر به ثبت ملی رسیده است. همچنین در ایام نوروز نیز بیش از هزار نفر از غار علی صدر بازدید می‌کنند.


شاهرخی ادامه داد: استان همدان در حوزه معدن نیز یک میلیارد و 200 تن ذخایر معدنی دارد که عمدتاً خام فروشی می‌شود، اما این معادن ظرفیت ارزش افزوده بسیار زیادی دارد که دانشگاه می‌تواند در بهره‌وری بیشتر از این معادن کمک کند.


وی با بیان اینکه معتقدیم در اجرای برنامه‌ها باید کار علمی انجام شود، گفت: براین اساس سند راهبردی و عملیاتی استان را در برش‌های مختلف و تا پایان برنامه ششم توسعه تدوین و مزیت‌ها و ظرفیت‌های استان را مشخص کردیم. که براساس آن خروجی‌های مختلفی تعیین شده است.


وی افزود: براساس این سند راهبردی باید سالانه 20 هزار شغل ایجاد کنیم که تا پایان سال 1400 برای 60 هزار نفر اشتغال ایجاد شده باشد. خوشبختانه شرایط استان همدان خوب است و ما نیاز به کار جهادی و علمی داریم و از اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی استقبال می‌کنیم.


وی در پایان گفت: با توجه به شناخت خوبی که از دانشگاه آزاد اسلامی داریم، خرسندیم که بتوانیم از ظرفیت‌های این دانشگاه در جهت توسعه استان بهره‌مند شویم و از تلاش برای موفقیت این دانشگاه دریغ نخواهیم کرد.


احمد حیدری معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه گفت: برنامه‌ریزی‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی براساس مزیت‌های استانی انجام می‌شود که طرح پایش یکی از این اقدامات است. دانشگاه آزاد اسلامی در راستای توسعه اقتصاد شهری اقدام به ایجاد معاونت فناوری و نوآوری کرده است تا بتواند بسترساز اشتغال دانش بنیان باشد.


مرتضی قائمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان نیز گفت: مأموریت ما مهارت آموزی، توجه به صنایع و تعامل و همکاری با بخش‌های مختلف استان است تا بتوانیم دانشجویانی تربیت کنیم تا در رفع مشکلات استانی اثرگذار باشند.


انتهای پیام/4107/4116/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب