ضرورت توجه ویژه به مسائل اقتصادی و زیستمحیطی در حوزه منابع آبی
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری آنا از استانداری قزوین، عبدالمحمد زاهدی در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان قزوین اظهار کرد: روزگاری برخی مناطق کشور مانند دریاچه ارومیه به اندازه کافی با منابع آبی روبرو بودند؛ اما توسعههای بیجا مانند باغداری و استفاده نکردن بهینه از آب باعث شد تا این دریاچه امروز به نابودی کشیده شود.
وی با بیان اینکه مهاجرتهای گسترده برخی مناطق کشور در دهههای گذشته، باعث ایجاد بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی شده، افزود: بهعنوان مثال خشکسالی سال ۴۱ در سیستان و بلوچستان موجب مهاجرتهای گسترده مردم این دیار شد تا جایی که سال بعد مسائل و مشکلات اجتماعی ازجمله مباحث امنیتی و سیاسی گستردهای را به همراه داشت.
استاندار قزوین با بیان گزارش مدیرکل هواشناسی قزوین مبنی بر تغییرات اقلیمی استان در سالهای آینده، تصریح کرد: اینکه ما در آینده بازهم با خشکسالی روبرو خواهیم شد، شکی نیست و به همین منظور باید با تغییر در طرحهای توسعهای روزبهروز از کشت سنتی فاصله گرفته و به دنبال گسترش آبیاریهای نوین و کشتهای گلخانهای باشیم.
زاهدی گفت: برای پلمپ و مسدودی چاههای آب غیرمجاز، مسئولان اجرایی برای پرهیز از هرگونه تنش باید با فرمانداریها هماهنگ شده و در عین حال نیز دستگاههای ذیربط در نصب کنتورهای هوشمند در شهرداریها و ادارات دولتی هر چه سریعتر عمل کنند.
وی با بیان این مطلب که مسائل اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی در حوزه منابع آبی استان قزوین باید بهطور جدی مورد توجه قرار گیرد، افزود: پیشنهاد مدیریت آب منطقهای این استان مبنی بر تبدیل کانالهای انتقال آب به لوله، کار ارزشمندی است که با توجه بهراحتی کار و هزینههای مورد نیاز اقدامات لازم در این زمینه در اسرع وقت باید انجام شود.
استاندار قزوین درباره ممنوعیت و محدودیت کشت برنج در استانهای کشور بهجز مازندران و گیلان، گفت: انجام این مهم در کوتاهمدت، غیرممکن است در حالی که باید با زمینهسازی و آموزشهای هدفمند و لازم کشتهای جایگزین معرفی و در این راه کشاورزان را نیز مورد حمایت قرار داد.
انتهای پیام/4121/
انتهای پیام/