دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 تير 1398 - 10:39
ظهور در گفتگو با آنا:

شرط اقامت برای برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) در دست شورای سیاست‌گذاری است

مشاور رئیس فرهنگستان علوم ایران گفت: شرط اقامت در یکی از کشورهای اسلامی برای برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) توسط شورای سیاست‌گذاری تعیین می‌شود.
کد خبر : 404297
aaf76a1dab.jpg

حسن ظهور در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در خصوص جایزه مصطفی(ص) اظهار کرد: جایزه مصطفی هر دو سال یک بار در چهار حوزه برگزار می‌شود که شامل حوزه‌های آی‌تی یا فناوری اطلاعات، بایو یا مسائل پزشکی و زیست‌شناسی، نانو و کلیه رشته‌های علمی می‌شود.


وی افزود: نوع انتخاب در حوزه چهارم متفاوت‌تر از سه حوزه دیگر است چراکه شامل همه رشته‌های علمی می‌شود.


مشاور رئیس فرهنگستان علوم ایران بیان کرد: در حوزه نانو، بایو و آی‌تی افراد باید تابعیت یکی از 57 کشور اسلامی را داشته باشند. در خصوص اقامت داشتن نامزدها در یکی از کشورهای اسلامی بحث‌های زیادی وجود دارد، در دوره اول و دوم تابعیت شرط بود و اقامت اهمیتی نداشت.  


مشاور رئیس فرهنگستان علوم ایران مطرح کرد: در دوره سوم هم شرط اقامت و هم شرط تابعیت مطرح است.  باوجود اینکه سیاست‌های دوره سوم هنوز نهایی شده اما نامزدها باید با یکی از  57 کشور اسلامی ارتباط نزدیک داشته باشند. 


وی در خصوص انتخاب برگزیدگان افزود: شورای نهایی در هر حوزه چند نامزد انتخاب کرده اما انتخاب برگزیدگان نهایی با شورای سیاست‌گذاری است. در میان نامزدهای منتخب افراد دارای اقامت یا فاقد آن وجود دارند.


ظهور خاطرنشان کرد: در سه حوزه بایو، نانو و آی‌تی نامزدها حتماً باید تابعیت یکی از کشورهای اسلامی را داشته باشند. با این حال نامزد شدن برای جایزه مصطفی(ص) محدودیت سنی و جنسی ندارد.  تنها محدودیت آن داشتن تابعیت یکی از کشورهای اسلامی است.


مشاور رئیس فرهنگستان علوم ایران بیان کرد: تصمیم‌گیری در خصوص اقامت داشتن یا نداشتن نامزدها در یکی از کشورهای اسلامی  به شورای سیاست‌گذاری بستگی دارد. شرط اقامت بدین معناست که دانشمند مسلمان می‌تواند در کشور غیراسلامی نیز زندگی کند و  نامزد جایزه مصطفی(ص) شود.


وی افزود: در دوره اول و دوم یک دانشمند با تابعیت کشور اسلامی که مقیم کشور دیگری بود، هم می‌توانست نامزد شود. به عبارت دیگر فرد منتخب تابعیت کشور اسلامی داشت اما در آن کشور اقامت نداشت. برای مثال در دوره اول عمر یاغی برگزیده دوره اول جایزه مصطفی(ص) تابعیت اردن دارد اما در آمریکا زندگی می‌کند.


ظهور گفت: در دوره سوم عده‌ای به ضرورت اقامت نامزدها اصرار دارند و برخی این شرط را ضروری نمی‌دانند. هر دو گروه نیز دلایل خاصی دارند. گروهی که به ضرورت اقامت دانشمندان در کشورهای اسلامی اصرار دارند، معتقدند افرادی که در کشورهای اسلامی ماندند امکانات کمتری در اختیار داشتند بنابراین حق بیشتری برای درخشیدن دارند.


وی افزود: افرادی که اقامت را شرط ضروری نمی‌دانند، بر این باورند افرادی که در کشورهای اسلامی زندگی می‌کنند به دلیل کمبود امکانات نمی‌توانند با کسانی که در کشورهای پیشرفته اقامت دارند، رقابت کنند. باید منتظر تصمیم نهایی شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی(ص) ماند. 


مشاور رئیس فرهنگستان علوم ایران مطرح کرد: در نامزدهای انتخابی برای برگزیدگان دور سوم جایزه مصطفی(ص)، هم دانشمندان دارای تابعیت و هم دانشمندان دارای اقامت به شورای سیاست‌گذاری معرفی شده‌اند.


وی در انتها خاطرنشان کرد: گفتنی است که این شروط برای سه حوزه بایو، نانو و آی‌تی است. در بخش کلیه رشته‌های علمی محدودیت سنی، جنیسی یا شرط تابعیت و اقامت وجود ندارد. تنها شرط در این حوزه مسلمان بودن دانشمند است.


انتهای پیام/4107/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب