دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 تير 1398 - 13:53
نیک‌روش:

بسیج طرح امام راحل برای امت‌سازی بود

رئیس بسیج دانشجویی کشور گفت: جایگاه مشارکت‌های مردمی در نظام امام و امت باید مورد توجه قرار گیرد؛ بسیج طرح امام راحل برای امت‌سازی بود.
کد خبر : 402607

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمد جواد نیک‌روش امروز در دوره آموزشی دوره آموزشی حماة با هدف آموزش اصول و روش‌های جذب منابع و مشارکت‌های مردمی به گروه‌های جهادی که در محل اردوگاه سیدالشهدای آبعلی برگزار شد، گفت: جایگاه مشارکت‌های مردمی در نظام امام و امت باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از حوزه‌های اصلی الگوهای مشارکت مردمی، نهاد تأمین مالی است. نهاد مالی از ارکان هر اقدامی است، چه این اقدام اقتصادی باشد، چه اقدامی فرهنگی و خیریه باشد. مسئله پشتوانه مالی مسئله‌ای جدی است. اگر اعتقادمان بر این باشد که بسیج طرح امام راحل برای امت‌سازی بود و به درستی آن را فهم کنیم، خواهیم دانست نسبت جایگاه مباحثی که در دوره حماة ارائه می‌شود، با کلان آنچه از بسیج انتظار می‌رود، تلاشی است برای انجام تکلیف نسبت به امام امت.


وی افزود: نسبت امام و امت باید به درستی درک شود. گرچه به ظاهر از برخی از الگوهای غربی برای جمع‌سپاری استفاده می‌کنیم، اما زمینه اصلی این موضوعات در مباحث عمیق اسلامی و الگوهای حکمرانی اسلامی است. ولی چند گامی که باید طی می‌شد را در این 14 قرن گذشته به واسطه عدم آمادگی امت، پیشرفتی نداشتیم. البته طی 40 سال گذشته توفیقاتی را به دست آورده‌ایم. همین که دوره‌هایی نظیر دوره حماة برگزار می‌شود و افرادی پیرامون دانستن راهکارهای تأمین مالی برای گروه‌های جهادی و خدمت به مردم هستند، نشان از حرکت رو به جلو است. ما باید نظریه‌پردازی می‌کردیم برای اینکه الگوی امام امت در ساحت‌ها و موضوعات مختلف، دقیقاً تبیین می‌شد.


رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور بیان کرد: برای آن نظریه‌مان که مبتنی بر مبانی اصیل اسلامی است، باید الگوسازی و مدل‌سازی می‌کردیم. گام اول انقلاب با اقتضائات آن طی شد و این الگوسازی‌ها و مدل‌سازی‌ها مربوط به گام دوم انقلاب است. اینکه مقام معظم رهبری می‌فرمایند نظریه نظام انقلابی ناظر بر همین مباحث است. انقلاب که صورت گرفت اما آیا سازمان برنامه ما تغییری یافت؟ آیا نظام بودجه‌ریزی ما تغییر کرده است؟ باید گفت نظام بودجه‌ریزی کشور تغییری نکرده است. کلان منابع مالی کشور تغییری نکرده است. ما مردم‌سالاری را در انتخابات و چندین عرصه دیگر تجربه کرده‌ایم اما آیا واقعاً در مشارکت‌های مردمی می‌توانیم به الگوی جامع‌تری برسیم؟


نیک‌روش عنوان کرد: همین ابتکاراتی که در همین حد در چند سال اخیر توسط مدیریت جدید کمیته امداد امام خمینی(ره) اجرا شد، نشان داد به چه میزان منابع عظیمی از ظرفیت‌های مغفول وجود داشته است در حالی که اصل کمیته امداد و بنای خیر آن سال‌ها پیش گذاشته شده است. این نهاد در سال‌های اولیه خود چقدر توانسته بود مبتنی بر نظریه‌های اصیل اسلامی، الگوی مشارکت مردمی تدوین کند؟


وی خاطرنشان کرد: گام بعدی ارائه مدل، تشکیل هسته‌های خودجوش مردمی مبتنی بر آن الگو است که انتظار داریم بعد از برگزاری دوره‌هایی نظیر حماة به آن برسیم. در گام‌های دیگر هسته‌های ایجاد شده باید تکثیر شده و به‌هم‌رسانی شوند. اگر هسته‌ها زیاد شوند اما با هم شبکه و هم‌افزا نباشند، اتفاق بزرگی رخ نخواهد داد.


رئیس بسیج دانشجویی کشور تصریح کرد: مبتنی بر نظریه‌های کلانی که در بسیج دانشجویی داشتیم، الگوها و مدل‌هایی تجربه شده است و الان وقت آن رسیده که این الگوها، مدل‌ها و هسته‌ها منسجم‌تر شوند و در گام بعدی هسته‌ها باید تکثیر شوند و تبدیل به شبکه شوند تا اتفاقات بزرگ را رقم بزنند.


نیک‌روش اظهار کرد: الگوی امام امتی که اشاره شد و معتقدم بسیج طرحی بوده که امام خمینی(ره) با آن به دنبال اجرایی کردن این الگو بودند، دو رکن دارد شامل امام و امت. امت به معنای گروهی از مردم است که هم‌عزم هستند. ما باید زمینه را برای حضور مردم در عرصه‌های مختلف فراهم کنیم. مشارکت مردمی زمانی با لبیک‌گویی است، مانند همین میثاق‌هایی که مردم با امام خود دارند و زمانی با حضور در راه‌پیمایی‌هایی نظیر 22 بهمن و سایر یوم‌الله‌ها که مانند آنها در جهان وجود ندارد.


وی اذعان کرد: اگر بتوانیم از این ظرفیت عظیم در کارهای عام‌المنفعه و خیریه بهره ببریم، یقیناً شاهد مشارکت‌هایی بیش از شرکت در راه‌پیمایی‌ها خواهیم بود. باید بتوانیم طراحی مفهومی دقیقی داشته باشیم و الگوی خود را به هسته‌های خودجوش مردمی که پیشرو آن باید دانشجویان باشند، پیوند دهیم. هسته‌های مقاومتی که امام خمینی(ره) گفتند، یک زمینه آن حوزه فعالیت‌های گروه‌های جهادی است.


رئیس بسیج دانشجویی کشور ادامه داد: پس از توجه به نظریه و مدل‌سازی تا ایجاد هسته‌های خودجوش مردمی، در این رویکرد که زیرساخت اصیل تحقق نظام امام-امت است، ساختارهای رسمی اگر مانع‌تراشی نکنند، با آنها کاری نداریم. هر چند مطلوب ما این است که الگوی امام-امت در سیستم‌های اداری کشور جاری شود. تکامل یافته الگوی امام-امت اگر پیاده شود، نظام‌های مختلف ما از جمله نظام تأمین مالی کلان کشور، تبادلات مالی و سایر نظام‌ها اسلامی خواهد شد. جای کار در نظام امام امت تا رسیدن به نظام انقلابی به خوبی فراهم است و باید فرصت‌ها را غنیمت بشماریم.


نیک‌روش در پایان گفت: معاونت سازندگی بسیج دانشجویی و گروه‌های جهادی دانشجویی باید به دنبال طراحی مدل‌های مبتنی بر نظریه‌های اسلامی برای جلب مشارکت‌های مردمی در عرصه‌های مختلف از جمله محرومیت‌زدایی باشند.


انتهای پیام/4107/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب