دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آبان 1398 - 13:45
در راستای تدوین سند اقتصاد دانش‌بنیان؛

کمیسیون فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد

معاون خط مشی‌گذاری ستاد علم شورای عالی انقلاب فرهنگی از تشکیل کمیسیون «فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان» در این شورا خبر داد و گفت: تشکیل این کمیسیون در راستای تدوین سند اقتصاد دانش‌بنیان بوده است و در آن از نمایندگان بنگاه‌های صنعتی و فناور برای ارائه چالش‌های این حوزه دعوت می‌شود.
کد خبر : 402194

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ابراهیم سوزنچی در حاشیه جلسه «بررسی موانع و راهکارهای پیش‌روی شرکت‌های بزرگ صنعتی و اقتصادی کشور در ورود به حوزه‌های دانش‌بنیان» در جمع خبرنگاران با بیان این‌که در کشور در خصوص سند اقتصاد دانش‌بنیان بحث‌های زیادی صورت گرفته است، اظهار کرد: در نقشه جامع علمی کشور به این امر اشاره شده است، ضمن آنکه مقام معظم رهبری به‌ویژه در بیانیه گام دوم بر اقتصاد دانش‌بنیان تأکید کرده‌اند. همچنین در جلسه‌ای که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده بود هم شخص رئیسجمهور تأکید کرد که اقتصاد دانش‌بنیان از سوی شورا پیگیری شود و هم رئیس قوه قضائیه در این زمینه تأکید داشته است.


وی افزود: بر این اساس شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه دانش‌بنیان وارد شده است. با پیگیری‌های انجام شده مبانی و رویکردهای حوزه اقتصاد دانش‌بنیان تعیین شد و مورد استقبال اعضای شورا قرار گرفت.


معاون خط مشی‌گذاری ستاد علم شورای عالی انقلاب فرهنگی از تشکیل کمیسیونی به نام کمیسیون «فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان» خبر داد و گفت: در این کمیسیون از بنگاه‌های بزرگ صنعتی کشور دعوت می‌شود تا چالش‌های اساسی که موجب می‌شود این بنگاه‌ها قادر به جذب فناوری‌های جدید نشوند و همچنین دلایل عدم راه‌اندازی بخش‌های تحقیق و توسعه در این بنگاه‌ها چیست را مورد بررسی قرار دهیم.


سوزنچی با تأکید بر این‌که جلسه اول این کمیسیون با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و یک‌سری از شرکت‌های بزرگ صنعتی تشکیل شد، ادامه داد: شرایط موجود کشور موجب شد که برخی از این شرکت‌ها نتوانند در این جلسات شرکت کنند، ولی نمایندگانی از شرکت‌های خودروسازی بزرگ، برخی از شرکت‌های صنایع غذایی و شرکت‌های توسعه فناوری حضور داشتند و نمایندگان این شرکت‌ها مسائل و دغدغه‌های این شرکت‌ها را در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان ارائه کردند.


سوزنچی با تأکید بر این‌که تصور ما براین است که چندین جلسه در خصوص سند اقتصاد دانش‌بنیان باید برگزار شود، گفت: در نهایت به یک پکیچ سیاستی برسیم.


وی با تأکید بر این‌که مسائل مرتبط با اقتصاد دانش‌بنیان مسائلی نیستند که قابل حل نباشند، ادامه داد: بسیاری از مسائلی که این شرکت‌ها بیان کردند، ناشی از ناهماهنگی‌های موجود در کشور است و همه دستگاه‌ها به سمتی می‌روند که نیروی یکدیگر را خنثی می‌کنند و شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یک نهاد فرادستگاهی می‌تواند کمک کند تا این چالش‌ها برطرف شود.


معاون خط مشی‌گذاری ستاد علم شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر این‌که قرار بود در این جلسه نمایندگان دستگاه‌های مرتبط حاضر باشند، ولی به دلیل مشکلات ایجاد شده در شبکه‌های ارتباطی امکان حضور نمایندگان دستگاه‌هایی چون وزارت صنعت، معدن و تجارت فراهم نشد، تأکید کرد: ما این جلسات را ادامه خواهیم داد و همانگونه که قول داده‌ایم، چالش‌های حوزه اقتصاد دانش‌بنیان بررسی می‌شوند و با وارد کردن آن‌ها در سند اقتصاد دانش‌بنیان در جهت رفع آن‌ها اقدام خواهیم کرد تا چالش‌های این حوزه مرتفع شود و شاهد رشد قابل توجهی در اقتصاد مبتنی بر دانش باشیم.


وی با اشاره به چالش‌های ارائه شده از سوی بنگاه‌های صنعتی در خصوص اقتصاد دانش‌بنیان، عنوان کرد: مهم‌ترین چالش‌هایی که از سوی این بنگاه‌ها ارائه شد، در حوزه‌های مختلف، متنوع بود عمده شرکت‌های حاضر در این جلسه از دولت گله‌مند هستند که به نوعی مانع از فعالیت‌های آن‌ها می‌شود و برخی از سایر ارکان کشور گله‌مند بودند که بخشی از این گلایه‌ها مربوط به قوه قضاییه و مقننه بوده است.


به گفته معاون خط مشی‌گذاری ستاد علم شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئله اقتصاد دانش‌بنیان، رشد اقتصادی است و با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان اشتغال ایجاد خواهد شد؛ از این رو در صورتی که بتوان زمینه‌های رشد بنگاه‌های صنعتی و فناور را در کشور فراهم کرد، رشد آن‌ها موجب اشتغال دانش‌آموختگان نیز خواهد شد و در حال حاضر مسیر رشد این بنگاه‌ها مسدود است.


سوزنچی با بیان اینکه در نهایت و با جمع‌بندی نظرات، سند اقتصاد دانش‌بنیان تدوین خواهد شد، خاطر نشانکرد: پس از ابلاغ رئیسجمهور، ۶ ماه زمان در نظر گرفته‌ایم تا به تدوین سند اقتصاد دانش‌بنیان برسیم و ما در این راستا با برخی از نهادها برای تدوین این سند مذاکره کردیم و نهادهایی چون اتاق بازرگانی ابراز علاقه‌مندی برای حضور در این طرح کرده است. ما در این حوزه تلاش داریم تا بیشتر تفکرات دولتی را کنار بزنیم تا بخش‌های خصوصی وارد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان شوند.


در آخرین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رئیسجمهور، مقرر شد طرح سند اقتصاد دانش‌بنیان توسط ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه و برای بررسی به این شورا  ارائه شود. بر این اساس مقرر شد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه فناوری‌های نوظهور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه تهیه لیست بنگاه‌های توانمند دانش‌بنیان، وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق‌های بازرگانی در زمینه تهیه لیست کارآفرینان و توانمندی‌های بخش خصوصی، وزارت اقتصاد در حوزه بررسی طرح معافیت‌های مالیاتی و تحقیقاتی، ستاد اقتصادی دولت در حوزه طرح شکل‌دهی شرکت‌های توسعه صادرات و صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه طرح همکاری با بنگاه‌های بزرگ، اطلاعات لازم را جمع‌آوری و به منظور تدوین طرح سند اقتصاد دانش‌بنیان به ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کنند.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب