دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 تير 1398 - 12:50
عاملی در دیدار فعالان دانشجویی:

کمیسیون معین دانشجویی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل می‌شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کمیسیون معین دانشجویی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل می‌شود.
کد خبر : 401570

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام سید سعیدرضا عاملی در دیدار با فعالان دانشجویی کشور گفت: کشور ما میراث‌دار 40 سال تلاش و همت و مجاهدت سلحشورانی است که در دوران جنگ ازخودگذشتگی کردند و در حفاظت از حریم ارزش‌‌های جمهوری اسلامی از جان خود مایه گذاشته و هرگز برای خود استراحتی قائل نبوده‌اند.


وی ادامه داد: با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی توسط مقام معظم رهبری، افزود: رهبر انقلاب با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مسیر انقلاب را به ما نشان داده‌‌اند؛ ایشان در بیانیه گام دوم انقلاب در ترسیم گذشته، حال و آینده نظام انقلاب اسلامی، به ظرفیت‌ها توجه داشته‌اند و از منظری راهبردی به ظرفیت‌های مطلوب پیش رو با نگاه به آینده راهبردهای مؤثر را ترسیم کرده‌اند.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: دانشجو، استاد و معلم نیز چنین وظیفه‌ای دارد که با توجه به ظرفیت‌‌های مطلوب، در مقابل مشکلات به ارائه راه‌حل اقدام کرده و صرفاً به نقد کردن بسنده نکنند.


دانشجویان مشارکت بیشتری در تصمیم‌سازی‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی داشته باشد


علی دهقان، دبیر اتحادیه دفتر تحکیم وحدت گفت: حدود دو سال است که اعضای دفتر تحکیم در حال بررسی فعالیت‌‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند و به همین منظور در بررسی‌ای که روی برخی اسناد ازجمله سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها در حوزه­‌های مختلف علمی و فرهنگی صورت گرفت، نواقصی از آن را احصاء کرده­‌ایم.


وی افزود: یکی از این نواقص عدم وجود شاخص و مؤلفه­‌های ملموس در تعیین این سؤال است که آیا دانشگاه­‌ها در حال حاضر به‌سوی اهداف اسلامی شدن پیش می­‌روند یا خیر؟


دبیر اتحادیه دفتر تحکیم وحدت دانشجویی گفت: مسئله دیگر درخواست برای مشارکت دادن بدنه دانشجویی در جلسات و مراحل تصویب مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است که امیدواریم با درگیر کردن بیشتر اساتید و دانشجویان با فضای شورای عالی انقلاب فرهنگی این مسئله تقویت شود.


شورای عالی انقلاب فرهنگی نقش خود را به ارائه مصوبات محدود نکند


مژگان صلایی، دبیر فرهنگی دفتر تحکیم وحدت در ادامه گفت: بایستی شورای عالی انقلاب فرهنگی فقط نقش خود را به ارائه مصوبات محدود نکند و شایسته است در فضای اجرایی و عملیاتی ورود داشته باشد.


وی افزود: لازم است شورای عالی انقلاب فرهنگی نقش ستادی خود را حفظ کرده نهادهای مربوطه را با هم مرتبط سازد ضمن آنکه به شبکه­‌سازی میان نهادهای جدید فعال در حوزه فعالیت­‌های شورا توجه داشته باشد.


عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت ادامه داد: مواردی چون تذکر به رئیس‌جمهور و ارائه لایحه به مجلس شورای اسلامی ازجمله مواردی است که در آیین‌نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی موردتوجه قرارگرفته و انتظار می‌رود در روند فعالیت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی بیشتر دیده شود.


وی افزود: شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده به‌عنوان تنها نهاد سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده هم‌اکنون در حال فعالیت است که بایستی موردتوجه کافی قرار گیرد و در زمینه‌هایی چون تعیین بودجه کافی، استفاده از نیروی جوان و کارآمد و نیز پشتیبانی رسانه­‌ای موردحمایت قرار گیرد.


یک شورای رسمی متشکل از دانشجویان در بدنه شورا تشکیل شود


محمدحسین صبوری، دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: وقتی به وظایف و اختیارات شورای عالی انقلاب فرهنگی نگاه می­‌کنیم، متأسفانه خروجی مطلوب و در شأن این رسالت­‌ها را نمی‌بینیم.


وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی نقش نظارتی و سیاست‌گذاری کلان در حوزه فرهنگ را داراست که بایستی در این زمینه از ظرفیت بدنه دانشجویی نیز استفاده کند.


دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی ادامه داد: اگر به معنای عملیاتی و واقعی از بدنه دانشجویی انتظار همکاری می‌رود، بایستی یک شورای رسمی متشکل از دانشجویان به‌صورت منظم در بدنه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شود.


وی گفت: نظارت بر اجرای مصوبات و عملکرد اعضای حقیقی و حقوقی شورا از مواردی است که بایستی موردتوجه قرار گیرد و بایستی جایگاه نظارتی شورای عالی انقلاب فرهنگی بیش‌ازپیش تقویت شود.


بسیاری از کتب درسی دانشگاهی کماکان ترجمه‌‌ای هستند


علی طلوعی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی و همچنین شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها ازجمله نهادهای زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند که در راستای عملیاتی­‌سازی انتظارات مقام معظم رهبری چندان مفید عمل نکرده‌‌اند چنانکه هم‌اکنون بسیاری از کتب درسی دانشگاهی که در حال تدریس هستند، کماکان کتب ترجمه­‌ای هستند.


وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در بندهای هفتگانه گام دوم انقلاب اسلامی از موضوع استقلال سخن به میان آورده­‌اند که منشأ آن انقلاب دارای مختصات فرهنگی است، افزود: در مبحث سبک زندگی اسلامی نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی بایستی ورودی جدی داشته باشد و این در حالی است که متأسفانه فرهنگ غربی در تمامی حوزه­‌های کشور در حال رسوخ و نفوذ بوده امیدواریم دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه اهتمامی جدی داشته باشند.


وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت‌های مردمی از مسائل قابل‌توجه برای شورای عالی انقلاب فرهنگی است که در این زمینه استفاده از ظرفیت بسیج به‌عنوان نهادی مردمی می‌تواند موردتوجه قرار گیرد.


شاهد تغییر محسوسی در فضای علوم انسانی نبوده‌‌ایم


در ادامه جلسه سید ابوالفضل میررضی، معاون فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: ضمانت اجرایی مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئله‌ای است که مورد سؤال است و این مسئله زمانی جدی­‌تر می‌شود که بدانیم علی‌رغم مصوبات بسیار خوبی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است متأسفانه نتیجه لازم به دست نیامده است.


وی ادامه داد: خروجی عملکرد شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی صرفاً یک سری تغییرات صوری بوده است و ما تغییر محسوسی در فضای علوم انسانی شاهد نبوده­‌ایم.


مذاکرات جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌صورت علنی منتشر شود


محمدامین مهدی‌پور دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: اصلی‌ترین مشکل شورا را مصوبات فراوان این شورا و از طرفی بلاتکلیفی این مصوبات می‌دانیم که در این زمینه لازم است تا شورا تعدادی از جلسات خود را به موضوع اجرایی شدن مصوبات شورا و ایجاد ساختار نظارتی بر مصوبات شورا اختصاص دهد.


وی ادامه داد: انتظار این است که مذاکرات جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌صورت علنی منتشر شود و فرآیند تصویب مصوبات آن به‌صورت جامع و کامل و شفاف در اختیار نخبگان قرار گیرد.


مهدی‌پور ادامه داد: بی­‌علاقگی بدنه دانشجویی به ادامه تحصیل از بحران­‌های پیش رو است که شایسته است شورای عالی انقلاب فرهنگی برنامه­‌های خود را در این زمینه ارائه کند.


وی با انتقاد از به سرانجام نرسیدن برخی مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ازجمله سند آمایش آموزش عالی کشور و سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش گفت: مشکل اصلی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش عدم امکان اجرایی شدن آن است.


وی ادامه داد: آموزش‌وپرورش به‌تنهایی بیش از 90 درصد بودجه اعلامی خود را صرف حقوق و دستمزد کارمندان می­‌کند و این نشان از آن دارد که عملاً این سند اجرایی نخواهد شد.


دبیر شورا به ارائه گزارش عملکرد شورا برای دانشگاهیان بپردازد


پیام مرادی دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن­‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: به نظر می‌رسد که خروجی شورا تطبیقی با اهداف اعلامی آن ندارد و هیچ اصطکاکی میان بدنه دانشجویی و دانشگاهی با شورای عالی انقلاب فرهنگی احساس نمی­‌شود.


وی ادامه داد: شایسته است دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌صورت دوره‌ای به ارائه گزارش عملکرد شورا برای دانشگاهیان بپردازد.


مرادی ادامه داد: گاهی سیاست­‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی در تعارض با سیاست‌های اجرایی دولت قرار می­‌گیرد که بایستی این تعارض به‌صورت شفاف اطلاع­‌رسانی شود.


تشکیل و تقویت پژوهشکده‌های غیردانشگاهی و مستقل و اعلام مراکز پژوهشی ارائه‌دهنده گزارش به شورای عالی انقلاب فرهنگی از دیگر مواردی بود که به آن اشاره شد.


مرادی افزود: منشور حقوق و مسئولیت­‌های دانشجویی که در حال حاضر در کمیسیون دانشجویی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال پیگیری است از مواردی است که بایستی با توجه به نگاه­‌های مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) و با اجماع آرای دانشگاهیان تدوین و اصلاح شود.


زینب سخایی، عضو انجمن اسلامی دانشجویان مستقل گفت: رویکردهای نادرست کشور در حوزه زنان و خانواده باعث شده که در حال حاضر با معضلاتی چون سیگار کشیدن دانشجویان، عدم تفکیک جنسیتی، بی­‌حجابی و... در فضای دانشگاه­‌ها مواجه باشیم.


مشارکت مردمی در تمامی حوزه­‌های کشور موردتوجه قرار گیرد


محمدرضا محمدی دبیر روابط عمومی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: متأسفانه نقش مساجد در کشور چندان مشخص نیست ضمن آنکه نقش مردم و مشارکت مردمی بایستی در تمامی حوزه­‌های کشور موردتوجه قرار گیرد.


وی افزود: سندنویسی در کشور تبدیل به یک مُد شده و خروجی آن‌ها چندان موردتوجه قرار نگرفته است و دراین‌بین بایستی به آمارهای موجود وزن‌دهی کرد تا میزان عملکرد فعلی قابل‌سنجش شود.


دانشجو می‌تواند به‌عنوان یک بدنه رسانه‌ای کمک بسزایی به شورا داشته باشد


امین پویان‌راد مسئول آموزش دفتر تحکیم وحدت در ادامه خاطرنشان کرد: ترکیب جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی و فرآیند تصویب اسناد در شورا بایستی به اطلاع عمومی برسد.


وی ادامه داد: دانشجو می­‌تواند یک بدنه رسانه‌ای محسوب شود که کمک بسزایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی داشته باشد.


انهدام پهپاد آمریکایی ناشی از خودباوری و پیشرفت‌‌های کشور در زمینه‌‌های علمی است


در ادامه این جلسه عاملی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با دانشجویان دانشگاه‌‌ها گفت: وقتی ما دوران جوانی خودمان را با دوران جوانی شما دانشجویان مقایسه می‌‌کنیم به شما احسنت می‌‌گویم.


وی ادامه داد: در این جلسه بیش از هر چیز انتظار این است که از دانشجویان و نمایندگان بدنه دانشگاهی مباحث دانشی و انتقادات علمی شنیده شود.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اینکه پهپاد آمریکایی مورد اصابت موشک‌‌های ایرانی و انهدام قرار می‌گیرد و باافتخار ملی همراه می­‌شود ناشی از خودباوری و پیشرفت­‌های کشور در زمینه­‌های علمی است که در اثر آن توانسته‌ایم روی پای خودمان بایستیم.


وی ادامه داد: ما در حال تغییر مسیر تاریخ هستیم که با سادگی هم تغییر نمی‌کند و نیازمند مقاومت به همراه اندیشه نظام‌مند برای استقرار جامعه و نظام اسلامی هستیم؛ عاملی ادامه داد: یکی از وظایف ما این است که جمعیت علاقه‌مندان به انقلاب را روزبه‌روز افزایش دهیم.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر روی قابلیت‌ها و ظرفیت­‌های موجود بدنه دانشجویی پیشنهاد کرد: می‌توان با تشکیل کمیسیون معین دانشجویی در دانشگاه که به‌نوعی معین شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد از این ظرفیت به‌گونه‌ای استفاده کرد که بتواند سلیقه­‌های مختلف را پوشش دهد.


وی همچنین ابراز امیدواری کرد که با همکاری نمایندگان اتحادیه­‌های دانشجویی یک نفر نماینده دانشجویی بتواند در شورای اسلامی شدن دانشگاه­‌ها و ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور حضور پیدا کند.


دکتر عاملی در ادامه گفت: ممکن است در فعالیت­‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی نواقص و ضعفی هم وجود داشته باشد اما به‌هرحال اقدامات مؤثری در این شورا انجام‌گرفته و در حال انجام است؛ ما نیازمند جامعه‌ای هستیم که در آن فاصله طبقاتی کاهش یابد و همه به طبقه متوسط جامعه تبدیل شوند.


استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران در ادامه گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکنون حدود دو هزار و 226 مصوبه را به تصویب رسانیده که البته اکثر آن‌ها مصوبات موردی بوده­‌اند و صرفاً 85 مصوبه آن اسناد سیاست‌گذاری بوده است و از میان آن‌ها تنها سه سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش، سند مهندسی فرهنگی و سند نقشه جامع علمی کشور به‌عنوان سند بالادستی و مصوبه مادر محسوب می‌شوند.


وی افزود: سند نقشه جامع علمی کشور 224 اقدام دارد که به همین منظور جلسات ستاد راهبری اجرایی‌سازی نقشه جامع علمی کشور به‌صورت منظم و هر دو هفته یک بار در جهت پیگیری اقدامات مذکور در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار می­‌شود، ضمن آنکه جلسات شورای اسلامی شدن دانشگاه­‌ها و مراکز آموزشی نیز به همین صورت هر دو هفته یک بار در دبیرخانه شورا در حال تشکیل است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: اینکه برخی از اسناد مصوب ما با مشکل اجرایی شدن مواجه شده­‌اند به سبب عدم پیش‌بینی برخی پشتوانه­‌های اجرایی از قبیل بودجه است و در مسئله‌ای چون بودجه، شورای عالی انقلاب فرهنگی نمی­‌تواند برای دولت تکلیف مالی تعیین کند.


وی افزود: بسیاری از انتقادات مطرح‌شده مربوط به حوزه اجراست که مسئول آن‌ها مجریانی چون وزرا، رؤسای دانشگاه­‌ها و... هستند.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: شفافیت مذاکرات شورای عالی انقلاب فرهنگی نیازمند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و شاید بتوان انتشار مشروح مذاکرات شورای عالی انقلاب فرهنگی را از اعضای شورا استفسار کرد.


عاملی ادامه داد: ما در دوره‌ای هستیم که دوره غیر مرکزی کردن ظرفیت‌ها و استفاده از تمامی ظرفیت‌هاست و بنده نسبت به ارائه پیشنهاد و لایحه توسط بدنه دانشجویی استقبال می‌‌کنم.


به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه مقرر شد پس از بررسی و امکان‌سنجی‌‌های لازم کمیسیون معین دانشجویی با هماهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌‌ها تشکیل شود.


انتهای پیام/4107/4115/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب