آگاهی از حقوق و وظایف بین استاد و دانشجو، عامل مهم بهبود رابطه است
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، برقراری رابطه مناسب و صمیمانه بین دانشجو و استاد راهنما اهمیت زیادی دارد، زیرا قرار است دانشجو و استاد راهنما برای مدت زیادی ارتباط نزدیکی داشته باشند و موضوع مشترکی را که برای هر دو جذاب است بررسی کنند.
کلید بهبود روابط، احترام متقابل و اعتماد دوطرفه است. بهندرت میتوان دانشجویی را دید که با وجود داشتن ارتباط ضعیف با استاد راهنما بتواند مراحل پژوهشی را با موفقیت سپری کند. یکی دیگر از عوامل مهم در بهبود رابطه استاد و دانشجو آگاهی آنها از مسئوليتها، حقوق و وظایف یکدیگر است.
وظایف استاد و دانشجو از دو بعد قابلبررسی است. نخست وظایف اداری و اجرایی که دانشگاه بهطور رسمی و مکتوب آنها را مشخص میکند و دانشجو و استاد راهنما هر دو باید از این وظایف آگاه باشند و دوم، وظایف اخلاقی که در ارتباطهای بین فردی وجود دارد و شامل نحوه برخورد با یکدیگر در مقام یک انسان است؛ انسانی که همانند سایر افراد، نقاط ضعف و قوت، رضایت فردی، ناامیدی و روزهای خوب و بد دارد.
برقرار نبودن رابطه خوب بین دانشجو و استاد راهنما ممکن است به دلیل وجود نوعی رفتار غیرحرفهای، ناسازگاری اخلاقی با بیعلاقگی به موضوع پژوهش باشد. استاد راهنمای خود را از میان افرادی انتخاب کنید که بیشترین سازگاری اخلاقی را با آنها و بیشترین علاقه را به موضوعهای پژوهش آنها دارید. به یاد داشته باشید که استاد یا دانشجوی بد و خوب وجود ندارد، بلکه ترکیب نامناسب وجود دارد.
پیش از انتخاب استاد راهنما همه جوانب را بررسی کنید. به هماهنگی موضوع با زمینهای که قصد مطالعه آن را دارید با تخصص و علاقه استاد و هماهنگی ویژگیها و تواناییهای خود با انتظارات استاد اهمیت بدهید. بهدرستی بیندیشید و با افراد مورد اعتمادتان مشورت کنید و استاد راهنمای خود را با دقت انتخاب کنید.
انتهای پیام/4108/پ
انتهای پیام/