پرتودرمانی منجر به مشکلات شناختی میشود
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از فیوچریتی، احتمال ایجاد اختلالات شناختی بلندمدت در زنان جوانی که در دوران کودکی برای درمان تومور مغزی تحت پرتودرمانی قرار گرفتهاند، بیشتر از نجاتیافتگان مرد است.
براساس نتایج یک تحقیق جدید، در حالی که برخی از نجاتیافتگان از تومور مغزی عملکرد عادی دارند و موفق به فارغالتحصیلی از دانشگاه شدهاند اما برخی دیگر از عواقب سخت پرتودرمانی رنج میبرند.
محققان با توجه به طیف گسترده نتایج در نجاتیافتگان از تومور مغزی، به دنبال دلیلی برای توضیح این تفاوتها بودند. پیشرفتهای علمی در تشخیص و درمان بیماریها باعث شده که انسانها بیشتر عمر کنند.
با این حال باید به کیفیت زندگی نجاتیافتگان از بیماریهای سخت نیز توجه شود. پزشکی دقیق میتواند راهحل مناسبی برای شخصیسازی راههای درمانی ویژه هر شخص باشد. تیم تحقیقاتی دانشگاه ایالتی جورجیا به دنبال شناسایی عواملی است که بتوانند پیامدهای مثبتی برای نجاتیافتگان داشته باشد.
محققان از 45 نفر نجاتیافتگان از بیماری تومور مغزی در کودکی خواستند، آزمونهای استانداردی را بگذرانند تا میزان بهره هوشی، توجه، حافظه کاری و مهارتهای زندگی مستقل آنها را ارزیابی کنند.
نتایج نشان داد که پرتودرمانی تأثیر منفی روی زنان دارد و باعث شده که مهارتهای اساسی زندگی مانند خواندن، حافظه، تعامل اجتماعی، سرعت فرایندهای شناختی و مراقبت از خود در آنها مختل شود.
انتهای پیام/4107/4021/
انتهای پیام/