دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 خرداد 1398 - 02:29
پیشنهاد اندیشه‌ورزی/

نقش تقریب مذاهب در تمدن نوین اسلامی چیست؟

نقش تقریب مذاهب در تمدن نوین اسلامی موضوعی است که می‌توان برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها استفاده کرد.
کد خبر : 399492
N83108896-72674631.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در مجموعه خبرهای پیشنهاد اندیشه‌ورزی تاکنون سعی کردیم ضمن توجه به مطالبه مقام معظم رهبری از دانشجویان در رابطه با برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، موضوعاتی را با توجه به نیازهای روز و اساسی به دانشجویان ارائه کنیم.


۱۳ مهر ۹۰ در دیدار نخبگان و برگزیدگان علمی با مقام معظم رهبری، ایشان ضمن انتقاد از نبود اهتمام لازم به مسئله کرسی‌های آزاداندیشی با وجود تأکیدهای مکرر خاطرنشان کردند: جوانان باید با فکر کردن، نوشتن و انعکاس ایده‌های خود در کرسی‌های آزاداندیشی فضای گفتمانی به وجود آورند.


معظم‌له همچنین بیان کردند: این کرسی‌های آزاداندیشی که ما مطرح کردیم مستلزم بحث‌های آزاد دانشجویی در محیط دانشگاه‌هاست، بسیاری از مسائلی را که در اینجا دوستان مطرح کردند، می‌تواند تعیین تکلیف کند، روشن کند؛ جهات مثبت و منفی هر مطلبی را در بحث‌های دانشجویی باید بتوانند به دست بیاورند.


وحدت اسلامی لازمه تحقق تمدن نوین اسلامی است


محسن پاک‌آئین، معاون بین‌الملل مؤسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب اسلامی در نشست علمی «تمدن نوین اسلامی در آیینه تقریب با تأکید بر اندیشه‌های مقام معظم رهبری» که در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد، گفت: اگر ما بخواهیم‌ تمدن نوین اسلامی داشته باشیم حتماً باید وحدت اسلامی‌ محقق شده باشد و‌ یا یک میزان مشخص از تقریب مذاهب داشته باشیم و اگر این اتفاق نباشد تمدن نوین اسلامی ناقص است.


وی‌ ادامه داد: غربی‌ها چنان از پیامبر اکرم(ص) تبلیغ می‌کنند که ایشان اهل جنگ و خونریزی بوده درصورتی‌که این اصلاً صحت ندارد. وقتی به دیپلماسی پیامبر توجه می‌کنیم هدفش را تقریب و وحدت می‌بینیم.


معاون بین‌الملل مؤسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب اسلامی بیان کرد: اگر بین دو‌ کشور‌ اختلاف وجود دارد به این معناست که دیپلماسی بین آن‌ها ضعیف است، اگر در جهان اسلام امروز اختلاف وجود دارد نشان می‌دهد مشکلی در بین دیپلماسی وحدت اسلامی وجود دارد که حتما ً باید حل و‌ فصل شود.


وی عنوان کرد: باید توانایی و ظرفیت یک کشور یا یک نهاد تقریب به‌کار گرفته شود تا در سایه مذاکره و تعامل رفت و آمد بتوانند اختلافات را کاهش داده و مشترکات را افزایش بدهند. امروز دیپلماسی عمومی در واقع اهمیت دیپلماسی رسمی کشورها  را دارد؛ با رفت و آمدها  مسائل را در جهت منافع دو کشور تبیین و تشریح و عملی می‌سازند. یکی از این ابزارها دانشگاه، حوزه‌های علمیه و  فضای مجازی هستند.


با توجه بیان شده موضوع نقش تقریب مذاهب در تمدن نوین اسلامی، به دانشگاهیان ارائه می‌شود تا در فضای کرسی‌های آزاداندیشی به بحث پیرامون این موضوع بپردازند.


انتهای پیام/۴۱۱۵/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب