صنعت ایلام باید با بخش کشاورزی و دانشگاه همکاری کند
محمد میرزاییحیدری در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با توجه به تأکید مقام معظم رهبری، درباره فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام در راستای ارتباط بیشتر با صنعت و حل مشکلات این حوزه اظهار کرد: در راستای حل مشکلات صنعت توسط دانشگاه، پروژههای تحقیقاتی، علمی و تولیدی را آغاز کردهایم که یکی از این پروژهها راهاندازی کارخانه آبمعدنی و آب شرب است.
وی افزود: با توجه به آبدهی 12.5 لیتر در ثانیه چاه آب در یکی از واحدهای استان ایلام که فقط به مصرف چهار هکتار زمین کشاورزی میرسد و مابقی هدر میرود، به این نتیجه رسیدیم که با تأسیس کارخانه آبمعدنی و صادرکردن آن به کشور عراق زمینه ایجاد اشتغال برای تعداد قابل توجهی از نیروی مازاد دانشگاه آزاد اسلامی را فراهم کنیم.
راهاندازی شهرک گلخانهای و محصولات کشاورزی در دستور کار
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام گفت: با توجه به مرز مشترک ایلام با عراق در نشستها و کارگروههای مشترکی که با سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام داشتیم، اولویت نیازسنجی این کشور را بررسی کردیم و راهاندازی شهرک گلخانهای و محصولات کشاورزی را در دستور کار قرار دادیم.
میرزاییحیدری تصریح کرد: در اقدامی دیگر بهدلیل اینکه در مرز مهران اقامتگاه یا زائرسرایی برای استراحت و یا توقف کوتاهمدت زائران عتبات وجود ندارد، ساختمانها و فضاهای بلااستفاده دانشگاه آزاد اسلامی را تغییر کاربری داده و به زائرسرا تبدیل کردیم.
وی افزود: این زائرسرا برای کاروان راهیان نور، زائران اربعین، کسانی که در طول سال به زیارت عتبات میروند و نیز برای زائران که در طرح مصباح الهدی شرکت میکنند و برای نخستین بار مشرف به کربلا میشوند، قابل استفاده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام درباره ضرورت ارتباط صنعت و دانشگاه به آنا گفت: ایلام منطقهای محروم به حساب میآید و این استان بیشتر گرایش به کشاورزی داشته و صنعت جایگاه کمتری دارد. صنعت باید بهصورت تلفیقی با کشاورزی و دانشگاه همکاری کند که اگر این همگرایی صورت گیرد، تحول عظیمی در این استان صورت میگیرد.
دانشگاه باید برای مشکلات صنعت و کشاورزی راهحل داشته باشد
میرزاییحیدری با بیان اینکه صنعت باید در خدمت کشاورزی و کشاورزی نیز در خدمت تولید و رونق منطقه باشد، اظهار کرد: با طرح ساماندهی که از سوی مقام معظم رهبری بیان شد، دهها هزار هکتار از زمینهای استان ایلام به زیر کشت آبی میرود و با توجه به آبوهوای استان این کشت میتواند چند بار در سال صورت گیرد.
وی افزود: مکانیزه شدن کشاورزی، اهرم توسعه این بخش است و اگر صنعت در اختیار کشاورزی قرار گیرد؛ قطعاً عملکرد و راندمان تولید محصولات افزایش یافته و هزینههای تولید بهشدت کاهش پیدا میکند و سودهی بالا خواهد رفت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام تأکید کرد: دانشگاه باید برای مشکلات صنعت و کشاورزی راهحل داشته باشد و به گفته دکتر طهرانچی دانشگاه باید دانشگاه حلمسئله باشد و نخست در شهرستان و استان و سپس بهصورت ملی و فراملی فعالیت خود را گسترش دهد.
صنعت به نیروهای جوان متخصص و فارغالتحصیل دانشگاه اعتماد کند
میرزاییحیدری درباره انتظار دانشگاه از بخش صنعت گفت: صنعت باید به متخصصان و بهویژه نیروهای جوان متخصص و فارغالتحصیل دانشگاه اعتماد کند که اگر این اعتماد وجود داشته باشد میتوانند با برگزاری نشستها و همگراییها از ظرفیتهای همدیگر نهایت استفاده را داشته باشند و خلأها را پر کنند.
وی بیان کرد: در دانشگاه خلأ صنعت، تولید، علم و تئوری وجود دارد و در صنعت خلئی به نام تخصص وجود دارد که اگر این خلأها با ظرفیت این دو ارگان پر شود؛ قطعاً خیر و برکات آن برای کل استان، کشور، اشتغالزایی و تولید خواهد بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام گفت: با توجه به اینکه استان ایلام چشماندازها و طبیعت بکری دارد؛ اگر طرح مصباحالهدی که برای زائران عتبات است، اجرا شود یک روز از آن به اکوتوریسم اختصاص مییابد، یعنی بازدید از آثار توریستی و طبیعت و آثار تاریخی ایران و یک روزش را هم به راهیان نور اختصاص دادهایم.
میرزاییحیدری اظهار کرد: در بحث راهیان نور مناطقی در مهران و در مرز دهلران و قسمتهای مختلف مرز ایلام وجود دارد که هنوز کاروان راهیان نور به این نقطه نیامدهاند به همین دلیل این مناطق شناساییشده و آمادهسازی زیرساختهای آن در دستور قرار گرفته تا خانوادههایی که برای اعزام به عتبات میآیند، یک روز هم به همراه راویان جنگ و سرداران بومی و محلی این استان از این مناطق بازدید کنند.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/