درهمآمیختن عزّت و اقتدار
گروه سیاسی خبرگزاری آنا؛ قاسم شجاع- سفر آبه که از دو هفته پیش به سَرخط اخبار تبدیل شده بود، آنچنان برخی از رسانههای داخلی را بر سَر ذوق آورده بود که تیتر یک چند روز اخیرشان را به این سفر و پیامدهای آن اختصاص یافت و ناخودآگاه و شتابزده برای سوغاتی ژاپنی، پَروبال میزدند.
بالاخره آن روز موعودی که تمامی رسانهها، کارشناسان، سران کشورها و بهویژه سران کاخ سفید منتظر بودند فرا رسید، در این روز قرار بود «آبه» به دیدار رهبری برود تا پیام ترامپ را تقدیم رهبر معظم انقلاب اسلامی کند.
ساعت به وقت تهران نزدیک 10 صبح را نشان میداد که ژاپنیها وارد شدند بعد از تعارفات معمول نوبت به اصل موضوع رسید. آنجا که آبه گفت: من قصد دارم پیام رئیس جمهور آمریکا را به جنابعالی برسانم.
آبه و تاروکونو وزیر خارجه و بقیه ژاپنیها در حال یادداشتبرداری بودند تا مطلبی از بیانات رهبری از قلم نیافتد.
زمانی از مذاکره 50 دقیقهای نگذشته بود که رسانههای دنیا خبر دیگری را به موازات خبر دیدار نخستوزیر ژاپن با رهبری به عنوان خبر فوری به آن پرداختهاند خبر این بود؛ دو نفتکش که محموله ژاپنیها را حمل میکرد، در دریای عمان منفجر و غرق شد.
شعلههایی تحریککننده، زبانه میکشید و کُل منطقه را به حالت نیمه آمادهباش درآورده بود.
عربستان بهسرعت دست به کار شد و عامل این حادثه را ایران دانسته و خواستار برخورد قاطع و فوری شد!
پامپئو هم ایران را مقصر قلمداد کرد و گفت: ارزیابی دولت آمریکا این است که جمهوری اسلامی ایران مسئول حملاتی است که در خلیج عمان اتفاق افتاد و اضافه کرد: این ارزیابی بر مبنای اطلاعات دریافتی، سلاحهای مورد استفاده، سطح تخصص مورد نیاز برای انجام چنین عملیاتی و اینکه هیچ گروه نیابتی در منطقه از منابع و تخصص لازم برای انجام چنین عملیات پیچیدهای برخوردار نیست، انجام شده است.
حضرت آقا که مصداق بارز «اَلا بِذکرِ الله تَطمئِن القُلوب» هستند، خمینیوار، آرام و مطمئن بودند و کاری با حوادث پیرامونی در منطقه نداشتند. با این هم کاری نداشتهاند که ژاپن صاحب سومین اقتصاد دنیا است و الان در نقش یک انتقالدهنده پیام وارد عمل شده است.
تصویر رهبری با پوششی ساده ولی با اقتدار، تداعیکننده دیدار تاریخی امام خمینی (ره) با ادوارد شواردنادزه وزیر خارجه شوروی بود. ولایتی که آن روزها سُکاندار وزارت خارجه بود؛ میگفت: امام در دیدار با شواردنادزه که نماینده ابرقدرت جهان آن روز بود با شَمد و عَرقچین وارد اتاق شدند و وسط صحبتهای وی قریب به این مضمون گفتند: «که به ایشان (گورباچف) بگویید: که من میخواستم جلوى شما یک فضاى بزرگتری باز کنم.» و... رفتند.
رهبری هم بدون تعارفات و لبخندهای دیپلماتیک ملاحظات را کِنار زدند و اجازه ندادهاند تا آبه پیام ترامپ را بخواند و یا تحویل بدهد.
رهبر فرزانه انقلاب به نخستوزیر ژاپن اعلام کردند:«ما در حُسننیّت و جدی بودن شما تردیدی نداریم اما در خصوص آنچه از رئیسجمهور آمریکا نقل کردید، من شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمیدانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد.»
امام خامنهای در روزی که همگان از چند روز قبل چشمانتظار دیدار تاریخی ایران و ژاپن بودند کار را به اما و اگرها نسپردهاند و شینزو آبه (که 36 سال قبل با پدرش برای میانجیگری جنگ هشت ساله به ایران آمده بود)، را با دستی خالی به سوی ترامپ فرستادند.
انتهای پیام/4123/
انتهای پیام/