دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 خرداد 1398 - 15:10
فلاح عنوان کرد:

تلاش‌ دانشگاه آزاد اسلامی بابل در گسترش مرزهای اقتصاد دانش‌بنیان

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بابل گفت: این دانشگاه با ۳۶ هزار دانش‌آموخته در سی و سومین بهار علمی خود قرار دارد و در راه گسترش مرزهای اقتصاد دانش‌بنیان تلاش می‌کند.
کد خبر : 398221
photo_۲۰۱۹-۰۶-۱۵_۱۲-۲۴-۴۱.jpg

وحید فلاح در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در بابل با توجه به مناسبت 25 خرداد سالروز تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با توجه به بعد فرهنگی انقلاب اسلامی که همه مراکز آموزشی و دانشگاهی به‌صورت تعطیل درآمده بود، دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی شد.


وی افزود: در آن زمان وضعیت دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در سطح کشور آنچنان پیشرفته نبود و اکثر استان‌ها فاقد دانشگاه و مراکز آموزشی بود و میلیون‌ها نفر نسل جوان به دلیل ظرفیت کم دانشگاه‌ها پشت کنکور مانده بودند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل اظهار کرد: تعدادی کثیری از افرادی که تمکن مالی داشتند، فرزندان خود را برای ادامه تحصیل به خارج از کشور اعزام کردند و در نتیجه بعد از چند سال معلوم نبود با چه وضعی از نظر فرهنگی و تحصیلی به کشور بازمی‌گشتند.


فلاح تصریح کرد: با توجه به  نیاز جامعه به مراکز آموزشی مرحوم هاشمی رفسنجانی در آن زمان پیشنهاد دانشگاه آزاد اسلامی را به حضرت امام خمینی(ره) داد که با استقبال گرم ایشان مواجه  شد و دستور تشکیل هیئت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی را دادند.


وی گفت: پس از تشکیل جلسه هیئت مؤسس، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در تربیون نماز جمعه تهران 31 اردیبهشت 1361 رسماً تأسیس و احداث دانشگاه آزاد اسلامی را اعلام کرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل افزود: حضرت امام خمینی(ره) برای نخستین بار بودجه تأسیس آن دانشگاه را به مبلغ یک‌میلیون تومان هدیه کردند که به برکت آن هدیه دانشگاه آزاد اسلامی شجره طیبه‌ای شد که امروز در سراسر کشور و در برخی از کشورهای خارجی یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های حضوری جهان است.


فلاح با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه ایجاد اشتغال و تربیت نیروهای کارآمد و متخصص سهم بسزایی در کاهش بیکاری در جامعه داشته تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی مؤسسه غیرانتفاعی عام‌المنفعه بوده و از هیچ‌گونه بودجه دولتی برای پیشبرد اهداف خود استفاده نمی‌کند.


وی اظهار کرد: شهریه‌های دریافتی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به‌طور میانگین چند برابر کمتر از هزینه سرانه دانشجویان دانشگاه‌های دولتی است که از بودجه عمومی دولت تأمین می‌شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل تاریخچه راه‌اندازی این واحد دانشگاهی را بیان کرد و  گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل خرداد سال 1365 هجری شمسی به همت مرحوم سیدعلی طبری‌پور با هدف تربیت نیروهای متخصص و متعهد برای رفع نیازهای علمی و فنی جامعه تأسیس شد.


فلاح اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل فعالیت خود را با سه رشته پزشکی، مامایی و پرستاری در مقطع کارشناسی و 170 دانشجو آغاز کرد و اکنون با 33 سال فعالیت و تلاش و بالندگی در عرصه علم و دانش و پژوهش توانسته به‌نوبه خود در سطح کشور و منطقه نقش ارزشمندی ایفا کند.


وی یادآور شد: این دانشگاه با دارابودن امکانات وسیع آموزشی و پژوهشی و ارائه خدمات جامع آزمایشگاهی به استادان، دانشجویان و متقاضیان نقش بسزایی در نهادینه‌کردن فرهنگ تحصیلی و ارتقای سطح علمی شهر بهارنارنج داشته است.


عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران ادامه داد: سایت بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در کیلومتر 3 اتوبان بابل– قائم‌شهر با امکانات مدرن آزمایشگاهی، کمک خدمات رفاهی، آموزشی، سالن‌های آمفی‌تئاتر، ساختمان‌های آموزشی، پژوهشی قرار دارد.


فلاح افزود: سالن‌های متعدد آزمایشگاهی مجهز به تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی، لابراتوار زبان با امکانات دیداری و شنیداری مناسب، سالن ورزشی چندمنظوره به مساحت 6 هزار و 300 مترمربع به ظرفیت 3 هزار و 200 نفر صندلی تماشاچی و سایت کامپیوتر از جمله امکانات این دانشگاه است.


وی عملکرد این واحد دانشگاهی را تشریح و اظهار کرد: در این مدت گذشته از احداث برگزاری  همایش‌های ملی، منطقه‌ای و داخلی، بیش از 300 کارگاه آموزشی برای اعضای هیئت علمی و کارکنان برگزار شده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل افزود: تصویب چند صد طرح پژوهشی با رویکرد نوآوری و تولید، طرح‌های موفق پژوهشی، ارائه مقالات ISI و دستاوردهای بزرگ علمی، فرهنگی و دانشجویی، تشکیل کانون‌های متعدد دانشجویی، فعال شدن حوزه انتشارات دانشگاه چاپ فصلنامه تخصصی از جمله فعالیت‌های این دانشگاه است.


فلاح افزود: فقه و مبانی حقوق اسلامی با درجه علمی، پژوهشی و جامعه‌شناسی مطالعات جوانان و فصلنامه علوم تکثیر آبزی‌پروری و کتب متعدد دانشگاهی و راه‌اندازی بزرگ‌ترین کتابخانه با بیش از  86 هزار و 500 جلد کتاب نمونه‌های از کارهای  علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل گفت: تدفین دو تن از شهدای گمنام هشت سال دفاع مقدس برای بهره‌مندی دانشجویان، استادان و کارکنان از معرفت معنوی شهدا در  فضای علمی و فرهنگی کنار مسجد الزهرا(س) دانشگاه و ایجاد یادمان شهدا از افتخارت این واحد دانشگاهی است.


فلاح افزود: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل اکنون دارای 295 هزار و 918 مترمربع زمین، 74 هزار و 920 مترمربع فضای آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی، 34 آزمایشگاه مدرن و استاندار، 20 کارگاه آموزشی، 128 رشته آموزشی و حدود 6 هزار دانشجو است.


وی یادآور شد: 128 نفر اعضای هيئت علمی تمام‌وقت، 195کارمند و 150 نفر استاد حق‌التدریسی در این دانشگاه فعال هستند و بیش از 36 هزار دانش‌آموخته فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل اکنون در مشاغل مختلف جامعه کاری کشور مشغول به فعالیت هستند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، دانشکده علوم پزشکی را یکی از دانشکده‌های پویا و فعال دانست و بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل از محدود دانشگاه‌های شمال کشور بوده که در حوزه علوم پزشکی پیشتاز بوده است.


فلاح گفت: سند تأیید این ادعا، تأسیس این دانشگاه در سال 1365 با دو رشته پرستاری و مامایی است و دومین پیشتازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در حوزه علوم پزشکی و همکاری و تعامل بسیار مطلوب با دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران بوده است.


وی افزود: سال 1368 رشته علوم آزمایشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل مجوز فعالیت گرفت و پذیرش دانشجو در رشته علوم آزمایشگاهی در همان سال آغاز شد که تاکنون 6 هزار و 69 دانشجو در سه رشته پرستاری، مامایی، علوم آزمایشگاهی از این واحد دانشگاهی فارغ‌التحصیل شده‌اند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل یادآور شد: تأسیس دانشکده علوم پزشکی، جذب اعضای هیئت‌علمی در گرایش‌های مختلف علوم پزشکی در مقاطع دکتری، اختصاص یک ساختمان مستقل به دانشکده علوم پزشکی، اخذ مجوز رشته کارشناسی بهداشت از مهم‌ترین فعالیت‌های این دانشگاه در حوزه علوم پزشکی است.


فلاح تأسیس دفتر EDO دانشکده، تشکیل کمیته تحقیقات دانشجویی، مجوز کمیته اخلاق دانشگاهی و ارتباط تنگاتنگ با نظام پرستاری کل کشور و انتخاب دانشجوی پرستاری به‌عنوان رئیس نظام پرستاری دانشجویی از دیگر فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در حوزه علوم پزشکی دانست.


وی دانشکده سما مرکز آموزشی و فرهنگی سمای واحد بابل در استان بی‌نظیر توصیف کرد و گفت: آموزشکده سمای واحد بابل ارسال 1374با فعالیت آموزشی و فرهنگی خود را آغاز کرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل اظهار کرد: سال 1382 این دانشگاه موفق به اخذ و راه‌اندازی آموزشکده فنی و حرفه‌ای سما  با رشته‌های کودک‌یاری، ساختمان، صنایع چوب و کاغذ، نقشه‌کشی عمومی، نقشه‌کشی معماری، گرافیک و الکترونیک شد.


فلاح افزود: این مرکز در بخش مدارس نیز به‌غیراز دوره دوم متوسطه پسران همه مقاطع تحصیلی پسران و دختران به‌علاوه انستیتو زبان انگلیسی را راه‌اندازی کرده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل اهداف آموزشکده سما در بخش مدارس را آموزش مهارت‌محوری در کنار آموزش علمی به‌منظور پاسخ به نیازهای  فردی و اجتماعی زندگی دانش‌آموزان و سوق‌دادن و هدایت آنان به رشته‌های فنی و حرفه‌ای آموزشکده و دانشگاه آزاد اسلامی دانست.


فلاح خاطرنشان کرد: سال تحصیلی 97-98 نزدیک به 650 دانش‌آموز در مدارس سمای بابل مشغول به تحصیل هستند و در بخش آموزشکده نیز با آموزش کارگاهی و فنی و حرفه‌ای متناسب با نیازهای بازار کار و مشاغل حرفه‌ای اجتماعی جامعه، تعداد یک‌هزار و 250 دانشجو در حال تحصیل هستند.


وی با یادآوری تلاش‌های رؤسای پیشین دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، اسامی آنان را از ابتدا تاکنون برشمرد و گفت:  مرحوم سید علی طبری‌پور(مؤسس) از خرداد 1365  تا 1371، بیژن غمخوار  از 1371 تا  1373،  حجت‌الاسلام حسن قلی‌پور  از سال 1373  تا 1391، حجت‌الاسلام سیدحسین ابراهیمیان از سال 1391 تا  1393،  حجت‌الاسلام حسن قلی‌پور از سال 1393 تا 1396، همایون مؤتمنی از مرداد 1396  تا آذر 1396 و بنده از  آذر 1396  تاکنون مشغول به فعالیت هستم.


انتهای پیام/4117/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب