دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 خرداد 1398 - 03:26
رحمتی در گفتگو با آنا:

دنبال کردن مسائل جامعه به معنای غافل شدن از مشکلات دانشگاه نیست

مدیرمسئول نشریه دانشجویی فرهنگ طلوع گفت: خط و مشی دنبال کردن مسائل مهم و روزآمد جامعه به معنای غافل شدن از مشکلات درون دانشگاهی و درون‌سازمانی نیست.
کد خبر : 397266
image_2019-06-10_17-57-56.png

راضیه رحمتی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: نشریه طلوع فرهنگ به صاحب‌امتیازی دفتر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان پردیس فاطمه‌الزهرا دانشگاه فرهنگیان فعالیت می‌کند که با توجه به اهداف تشکل جامعه اسلامی دانشجویان و جای خالی مطبوعات سیاسی در واحد خواهران دانشگاه فرهنگیان اصفهان، راه‌اندازی شد.


وی افزود: ازجمله اهداف ما این است که برخلاف نشریات دیگر، خود را محدود به مسائل درون دانشگاهی و یا مسائلی که مورد اتفاق‌نظر همگان است نکنیم و مسائل مورد مناقشه در جامعه و چالش‌برانگیز را در نشریه دانشجویی وارد کنیم.


رحمتی ادامه داد: به‌طور مثال در آخرین شماره این نشریه به موضوع مهم FATF پرداخته و آن را از ابعاد مختلف موردبررسی قرار داده است. چراکه شاهد بودیم شایعات بی‌اساسی از زبان افراد مختلف حتی اساتید دانشگاه همچون پذیرش FATF باعث رفع تحریم‌ها می‌شود منتشر می‌شد. از طرفی بسیاری از دانشجویان حتی به‌درستی FATF را نمی‌شناختند و مطلع نبودند که نمایندگانشان در مجلس شورای اسلامی با فشار دادن کدام دکمه خدمت یا خیانت کرده‌اند. تمام این موارد ضرورت روشنگری سیاسی و اجتماعی را برای ما بیش‌ازپیش روشن می‌کرد.


وی اظهار کرد: با شنیدن نام نشریه سیاسی، عده‌ای به یاد انتقاد پی‌درپی می‌افتند. در این نشریه تنها انتقادات منعکس نمی‌شود بلکه هر نقدی به همراه راهکار است. به‌طور مثال مسئله مسکن که در تهران رشد بالای صد درصد داشته است را ما بررسی کردیم و در سال گذشته مالیات CGT را به‌عنوان یک راهکار عملی که کلیات آن در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در آن زمان تصویب‌شده بود در نشریه منعکس شد.


مدیرمسئول نشریه دانشجویی فرهنگ طلوع افزود: خط و مشی دنبال کردن مسائل مهم و روزآمد جامعه به معنای غافل شدن از مشکلات درون دانشگاهی و درون‌سازمانی نیست. در شماره جدیدی که در حال تدوین است به اتفاقات سریالی مشکلات دانشگاه فرهنگیان از استخدام پیمانی ورودی‌های 97 که خوشبختانه مشکل آن مرتفع شد، تا عدم افزایش حقوق دانشجو معلمان مطابق قانون که همین اواخر اتفاق افتاد خواهیم پرداخت. علاوه بر آن بر روی انتخابات مجلس متمرکز هستیم و در شماره جدید نشریه از آن سخن خواهیم گفت. امیدواریم که بتوانیم با این نشریه نقش کوچکی در روشنگری تمام مخاطبان خود داشته باشیم.


وی با اشاره به این‌که دانشگاه فرهنگیان مشکلات متعددی دارد ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مشکلات، تخصیص نیافتن بودجه مناسب برای این دانشگاه است. متأسفانه بودجه این دانشگاه از آموزش‌وپرورش تأمین می‌شود و وزارت آموزش‌وپرورش هرسال بودجه‌ای تعیین می‌کند که این مقدار، بدون محاسبه واقعی انجام می‌شود و دست دانشگاه را حتی در تأمین معیشت تنگ می‌کند.


این دانشجوی فعال افزود: مقدار 45 درصد و 25 درصدی که از حقوق دانشجومعلمان جهت صرف نیازهای اولیه دانشجویان از حقوقشان کم می‌شود و همین کمبود بودجه بر تمام بخش‌های مختلف فرهنگی نیز اثرگذار است.


وی اظهار کرد: سرانه فرهنگی برای دانشجومعلمان در نظر گرفته نمی‌شود و بودجه فرهنگی همراه با بودجه برای اداره دانشگاه پرداخت می‌شود که به دلیل مشکلات معیشتی معمولاً از بودجه فرهنگی چشم‌پوشی می‌شود. به همین دلیل قادر به چاپ فیزیکی نشریه در تعداد زیاد نیستیم.


رحمتی گفت: در کنار مشکلات مالی دانشگاه فرهنگیان، فعالیت نشریات در این دانشگاه نیز شاهد چالش‌های متعددی است، دوره‌های لازم جهت آموزش ویژه نشریات بر اساس آیین‌نامه نشریات برگزار نمی‌شود و دانشجویان از تخصص و دانش کافی جهت تولید محتوا مطابق با استانداردهای لازم را برخوردار نیستند.


وی تصریح کرد: در پیگیری‌هایی که در این مورد انجام دادیم بازهم ما را به نبود بودجه برای تأمین هزینه‌ها حواله می‌دهند که درنهایت سرمنشأ این مشکلات به بودجه‌ای که از سوی دولت کم گذاشته می‌شود برمی‌گردد. این درحالی‌که است که دولت بودجه را به‌درستی مدیریت نمی‌کند، در پرداخت حقوق‌ پلکان را اشتباه طی می‌کند، با ایجاد ارز دونرخی، در مدیریت بازار عرضه و تقاضا از بیت‌المال خرج می‌کند که با این وضعیت نمی‌توان به بهبود وضعیت آینده امیدوار بود.


مدیرمسئول نشریه دانشجویی فرهنگ طلوع ادامه داد: دولت باید با ایجاد مالیات‌هایی همچون CGT بر بازارهای غیرمولد و سپس کاهش سود بانکی، نقدینگی را به سمت تولید ببرد تا کاهش قیمت و ثبات در بازار ایجاد شود. سپس بودجه دولتی را به‌جای خرید کالاهای اساسی به قیمت دلار روز و عرضه به نرخ دلار دولتی، که البته شواهد نشان‌دهنده نرسیدن بخش قابل‌توجهی از این اقلام به دست مصرف‌کننده واقعی است، هزینه کند.


رحمتی در پایان تصریح کرد: اگر دولت بخواهد به همین مسیر غلط ادامه بدهد، به‌جز به باد دادن بیت‌المال اتفاقی نخواهد افتاد. به همین دلیل انتخابات مجلس آینده در تصویب قوانین مناسب جهت انسجام دادن به نقدینگی و نیز نظارت بر عملکرد دولت، حائز اهمیت است و نشریه طلوع فرهنگ تمام تلاش خود را جهت روشنگری در این حوزه به کار خواهد گرفت تا در حد توان در بخش دانشجویی و فضای دانشگاهی رسالت خود رتبه درستی به انجام برساند.


انتهای پیام/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب