دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 خرداد 1398 - 15:07
عباس علوی‌راد*

تحریم‌کننده هم آسیب خواهد دید؟!

بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود رشد اقتصادی کشورهای دنیا در مناطق مختلف در سال ۲۰۱۹ را پیش‌بینی کرده است.
کد خبر : 396378

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ ریچارد نفیو معروف به معمار تحریم‌ها و مسئول طراحی و گسترش تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران در دولت اوباما و نویسنده کتاب هنر تحریم‌ها، نگاهی از درون میدان است.


وی در کتاب خود و در بخش نتیجه‌گیری سنجش فشار به دو واقعیت مبتنی بر تاثیر فضای نااطمینانی و ریسک در افق پیش رو در زمان اجرای تحریم‌ها برای کشور تحریم‌کننده و تحریم‌شونده اشاره می‌کند: دشواري نتیجه‌گیری سنجش فشار تحریم‌ها تا حدودی به ریسك اثرگذاری بيشتر از حد یا كمتر از حد تحریم‌ها بستگی دارد، ضمن اینكه دليل دیگرش نيز این است كه هميشه اطلاعات موجود هم در مورد كشور تحریم‌كننده و هم كشور هدف و هم در مورد تحليل آنها از وضعيتی كه در آینده پيش خواهد آمد، ناقص و كامل نشده است.


 در واقع می‌توان اینطور برداشت کرد که در فضای اعمال فشار و تحریم، هر دو طرف (تحریم‌کننده و تحریم‌شونده) از ریسک نبود اطلاعات کافی و کامل در اثر تحریم‌ها در آینده در امان نیستند.


 به عبارت دیگر اگر فشار تحریم‌کننده، ریسک و نااطمینانی ناشی از تحریم‌ها در آینده را به تحریم‌شونده تحمیل می‌کند، استقامت و واکنش‌های تحریم‌شونده هم، ریسک و نااطمینانی در آینده را به تحریم‌کننده تحمیل می‌کند.
 
به عنوان مثال، بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از رشد اقتصادی کشورهای دنیا در مناطق مختلف در سال ۲۰۱۹، رشد اقتصادی ایران را منفی ۴/۵ درصد پیش‌بینی کرده است. در همین راستا بانک، رشد اقتصادی آمریکا را برای سال ۲۰۱۹ معادل ۲/۵ درصد پیش‌بینی کرده که نسبت به برآورد سال ۲۰۱۸ حدود ۰/۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.  


 به نظر نگارنده نمی‌توان در تحلیل‌ها و یاداشت‌ها، به‌ویژه در فضای مجازی این‌طور به مخاطبان القا شود که در جریان تحریم‌های یکجانبه آمریکا، این فقط ایران است که آسیب خواهد دید. حال باید دید که تحریم‌کننده هم آسیب خواهد دید؟!


*عضو انجمن اقتصاددانان ایران و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابرکوه


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب