دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پوری حسینی جزئیات واگذاری آلومینیوم المهدی و هرمزال را تشریح کرد

رئیس کل سازمان خصوصی سازی جزئیات واگذاری شرکت آلومینیوم المهدی و طرح هرمزال را تشریح کرد.
کد خبر : 38553

به گزارش گروه اقتصادی آنا و به نقل از شادا، میر علی‌اشرف عبدالله پوری حسینی با بیان این که مزایده اول آلومینیوم المهدی و هرمزال تیرماه سال 93 با قیمت پایه 1655 میلیارد تومان برگزار شد و به فروش نرفت، گفت: در مزایده دوم هم با حدود 770 میلیارد تومان کمتر، آگهی واگذاری منتشر شد.


رئیس کل سازمان خصوصی سازی افزود: ما شرکتی به نام آلومینیوم المهدی و طرحی به نام کارخانه هرمزال در مجتمع آلومینیوم المهدی داریم که ایمیدرو 77 درصد سهام آن و بخش خصوصی 23 درصد سهام آن را دارد.


وی گفت: در خصوص واگذاری هرمزال مشکل این بود که این مجموعه با فاینانس تاسیس شده بود و طرح هرمزال 870 میلیارد تومان به طرف خارجی بدهکار بود.


پوری حسینی افزود: با این وجود بر اساس برنامه واگذاری‌ها، سازمان خصوصی سازی کار قیمت گذاری را انجام داد و در این خصوص نیز مسئولان ایمیدرو به امید اینکه اگر هرمزال به فروش برسد از محل پول حاصل از فروش بدهی خارجی را پرداخت خواهند کرد، با ما همراهی کردند.


رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: پس از مزایده اول، تفسیری که از اجرای قانون شد این بود که پول فروش هرمزال به خزانه واریز می‌شود و به ایمیدرو داده نمی‌شود، بنابراین بدهی ایمیدرو در مقابل طرف خارجی همچنان باقی می‌ماند. به همین دلیل آنها از ما خواستند 870 میلیارد تومان بدهی ایمیدرو را خریدار به جای اینکه به خزانه بپردازد به بانک‌های اروپایی بپردازد.


به گفته او اگر این پول به خزانه می‌رفت، سیستمی وجود نداشت که این پول در اختیار ایمیدرو قرار بگیرد، از این رو 870 میلیارد تومان کاهش در قیمت پایه اعمال نشده است.


پوری حسینی ادامه داد: در مزایده اسفند سال گذشته 100 میلیارد تومان نسبت به تیرماه افزایش قیمت پایه داشتیم، اما چون خریدار را 870 میلیارد تومان متعهد کردیم که بدهی ایمیدرو را به کنسرسیوم بدهد، به ظاهر این طور دیده می‌شد که کاهش در قیمت پایه است که در اصل این چنین نبود.


رئیس کل سازمان خصوصی سازی افزود: وقتی مزایده دوم برنده داشت، برخی دوستان شبهه کردند که دارایی این طرح بیشتر ارزش داشت و یا اینکه گفتند برخی دارایی‌ها در کارشناسی اولیه دیده نشده است.


پوری حسینی ادامه داد: کارشناسان دیوان محاسبات همه ماشین آلات، تاسیسات، تجهیزات و زمین ساختمان المهدی و هرمزال را از نو قیمت ‌ذاری کردند و نتیجه این شد که 346 میلیارد تومان نسبت به 2300 میلیارد تومان دارایی که قبلا کارشناسان ما برآورد کرده بودند، افزایش نشان می‌داد.


وی گفت: آنچه رخ داد 346 میلیارد تومان ما به التفاوت دو ارزیابی بود. بخش زیادی از این مبلغ به عدم افشای دقیق دارایی‌های این دو طرح المهدی و هرمزال ارتباط داشت و یکی دو مورد هم مربوط به وضع آن دارایی‌هایی بود که برملا نشده بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب