سازمان سنجش یا دانشگاه؛ مقصر کیست؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آزمون دوره دکتری با اما و اگرهایی روزها را سپری میکند، درحال حاضر داوطلبان این آزمون در مرحله ارزیابی هستند و برای انجام مصاحبه و ارائه سوابقی علمی و پژوهشی به دانشگاهها معرفی شدهاند ولی در این میان برخی از دانشجویان معترضند و معتقدند که دانشگاهها در اعلام نمره حدنصاب سختگیری کردهاند.
برای اینکه مشخص شود ماجرا از چه قرار است باید با نگاه دقیقتری وارد جزئیات شد. آزمون دوره دکتری امسال با استناد به قانون سنجش و پذیرش سال 94 مجلس شورای اسلامی برگزار شد و بر اساس این قانون باید ظرفیتهای اعلامی دانشگاهها با حضور دانشجویان متقاضی و دارای نمره حدنصاب پر شود.
پس از اینکه آزمون برگزار شد و سازمان سنجش آموزش کشور مجازان به انتخاب رشته را معرفی کرد، دانشگاهها موظف شدند که نمره حدنصاب خود را به سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کنند.
دانشگاهها معتقدند که نیازی به تکمیل کردن ظرفیت نیست بر فرض مثال اگر از 10 ظرفیت 7 دانشجو گرفته شد، خوب است ولی سازمان سنجش تأکید دارد که حدنصاب اعلامی دانشگاهها ظرفیتها را پر نمیکند از این رو در برخی از رشتهها تعداد بیشتر داوطلب را معرفی کرد ولی در نهایت در برخی موارد همان نظر دانشگاهها را اعمال کرد.
به نظر میرسد همین اختلاف نظر دانشگاهها با سازمان سنجش باعث شد که نتایج انتخاب رشته آزمون دوره دکتری کمی با تأخیر اعلام شود.
با این حال حال اکنون داوطلبان چارهای جز انجام مصاحبهها ندارند و فقط سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرده که مساعدت لازم را با دانشجویان در هنگام اعلام نتایج خواهد داشت. داوطلبان هم ناگزیرند تا شهریور ماه، زمان اعلام نتایج صبر کنند، آنهایی هم که در اولویتهای مورد نظر خود معرفی نشدهاند راهی جز انجام مصاحبه برای رشتههای معرفیشده ندارند.
اتفاقاتی از این دست نشان میدهد که وجود قوانین متعدد در کشور و حتی بعضاً وجود قانونهای معارض باعث شده آزمونهای مختلف با اما و اگرهای متعدد برگزار شود و هر آزمونی با حاشیههایی مواجه شود که البته توان این حواشی از حوصله داوطلبانی که سالها برای اهداف خود زحمت کشیدهاند، خارج است.
انتهای پیام/4107/4040/پ
انتهای پیام/