ناکامیهای رئیسجمهور ارتباطی با اختیاراتش ندارد
حسین قربانزاده در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: سه دولت اصلاحات، آقای احمدینژاد و آقای روحانی در دوره دوم خود با مجلس و فضای اداره اجرایی کشور درگیر و خواستار اختیارات بیشتری بودهاند.
وی ادامه داد: مهمترین نکتهای که باعث میشود تا دولتها در دوره دوم خود خواستار اختیارات بیشتر باشند به این موضوع باز میگردد که در زمان انتخابات برای کسب رأی مردم، وعدههای فراتر از اختیاراتشان میدهند و حتی موضوعاتی را مطرح میکنند که در حیطه رئیس قوه مجریه نیست.
عضو شورای مرکزی جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی بیان کرد: رؤسای جمهور نکاتی را مطرح میکنند که نیازمند همافزایی قوای سهگانه است، اما رئیسجمهور میخواهد به نیابت از سایر قوا، وعدههایی دهد که در دوره پایانی خود احساس میکند باید اختیارات بیشتری داشته باشد.
قربانزاده خاطرنشان کرد: دولتها برای اینکه در دوره دوم، انتقادات را نسبت به ناکامیها و عدم موفقیتشان در حوزههای اقتصادی از خود دور کنند موضوع اختیارات مقام ریاست جمهوری را مطرح میسازند و اینگونه مطرح میکنند که اگر مشکلات اقتصادی را امروز شاهد هستیم به موضوع اختیارات رئیسجمهور باز میگردد؛ لذا این کاملاً خلاف میثاق انتخابات ریاست جمهوری است.
وی افزود: کاندیداهای ریاست جمهوری وقتی در انتخابات ثبتنام میکنند کاملاً به اختیارات رئیسجمهور براساس قانون اساسی آگاهی دارند؛ لذا این فرافکنیای که در دو سال پایانی دولتهای سه رئیسجمهور اخیر اتفاق افتاده، نشان میدهد که آنها بهجای تمرکز بر مباحث اجرایی و برنامهریزی بلندمدت برای حل مسائل اصلی، وقتی در بخشی از این حوزهها ناکام میمانند بهدلیل سوءمدیریت دچار چالش شده و تمامی اشتباهات خود را متوجه اختیارات رئیسجمهور میبینند.
انتهای پیام/4079/ن
انتهای پیام/