ابلاغ بخشنامه ارتقای فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی + جزئیات
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر طه هاشمی، براساس آییننامه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر ارتقای فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و سند دانشگاه اسلامی، بخشنامهای را به روسای واحدهای مرکز استان و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرد.
این بخشنامه پیوست آییننامه شورای عالی انقلاب فرهنگی و با همان مفاد به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شده است.
شورای عالی انقلاب فرهنگی نزدیک به دو سال پیش طرح سیاستهای ارتقای فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و سند دانشگاه اسلامی را بازبینی کرد، این طرح که سال 82 یک بار به تصویب شورا رسیده بود، درنهایت به شکل آییننامه شورای هماهنگی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها تدوین شد.
طبق این آییننامه، مسئولان فرهنگی دانشگاهها از جمله دانشگاه آزاد اسلامی و جهاد دانشگاهی با همکاری وزارت علوم و تحقیقات،وزارت بهداشت و درمان و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در زمینه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی سیاستگذاری میکنند.
4 بخش دستگاه، دانشگاهها، شورای مرکزی و شورای استانی دراین آییننامه تعریف شده است.
دستگاهها متشکل از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و پزشکی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، جهاد دانشگاهی و دانشگاه آزاد اسلامی است. همچنین دانشگاهها شامل، دانشکدهها، موسسهها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری وابسته وزارت علوم و بهداشت و سایر دستگاههای اجرایی، موسسههای آموزش عالی غیر دولتی و غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
وظایف شورای مرکزی و شورای استانی
شورای مرکزی مسئولیت هماهنگی، همافزایی، انسجام بخشی نهادهایی فرهنگی و اجتماعی را برعهده دارد.
این شورا همچنین باید برای اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به ویژه سند دانشگاه اسلامی در حوزه فرهنگی و اجتماعی برنامهریزی کرده، و سازوکار مناسبی برای هماهنگی برنامههای فرهنگی و اجتماعی نهادها و دانشگاهها را تعیین کند.
اعضای شورای مرکزی متشکل از معاونان فرهنگی و اجتماعی دستگاههای ذکر شده در آییننامه است که وظیفه هماهنگی،برنامهریزی و همافزایی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی واحدهای تابعه را نیز بر عهده دارند.
شورای دیگری که در این آییننامه تعریف شده، شورای استانی است. این شورا از نمایندگان دستگاههای مذکور با مسئولیت بزرگترین دانشگاه وزرات علوم، تحقیقات و فناوری در هر استان تشکیل میشود.
شورای استانی با هماهنگی شورای مرکزی، برنامهریزی و هماهنگی امور اجرایی را انجام میدهد.این شورا با توجه به بودجه اختصاص یافته به حوزه فرهنگ دانشگاهها، وضعیت فرهنگی و اجتماعی آنها را بررسی و آسیبشناسی کرده و گزارش آن را به شورای مرکزی ارسال میکند |
شورای استانی با هماهنگی شورای مرکزی، برنامهریزی و هماهنگی امور اجرایی را انجام میدهد.این شورا با توجه به بودجه اختصاص یافته به حوزه فرهنگی دانشگاهها، وضعیت فرهنگی و اجتماعی آنها را بررسی و آسیبشناسی کرده و گزارش آن را به شورای مرکزی ارسال میکند.
این شورا با در نظر گرفتن اسناد بالادستی مرتبط با مصوبات شورای مرکزی و دانشگاهها در حوزه فرهنگی و اجتماعی برنامهریزی کرده، و زمینه را برای استفاده از ظرفیتهای دیگر نهادها جهت فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی فراهم میکند.
شورای استانی غیر از اعضای ثابت میتواند از نمایندگان فرهنگی دانشگاههای دیگر استان، نهادها و مراکز فرهنگی و تشکلهای دانشجویی نیز استفاده کند.
این شورا وظیفه دارد مطالعات مرتبط با حوزه فرهنگ در دانشگاهها را پیگیری و روشهای کارآمد در محیطهای دانشگاهی را شناسایی و طراحی کند.
اما دستگاههای تعریف شده در این آییننامه نیز وظایف مشترکی دارند، از جمله این وظایف راهبری و نظارت بر اجرای تمام فعالیتهای فرهنگی مطابق با قوانین و اسناد بالادستی است.
همچنین این دستگاهها باید زمینههای حضور و مشارکت فعالان فرهنگی را دردانشگاهها فراهم کنند و ارتباط،همکاری و هماهنگی با سایر نهادها را برای گسترش کارهای فرهنگی و اجتماعی بالا ببرند.
باید توجه داشت که شورای مرکزی جلسات خود را دو ماه یکبار و شورای استانی جلسات را ماهی یک بار برگزار میکنند.
چه کسانی آیین نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی را امضا کردند؟
آییننامه شورای هماهنگی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها به امضای سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و تحقیقات و دکتر طه هاشمی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی رسیده است.
همچنین میرمجید سید قریشی، معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، محمد رضا فراهانی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت بهداشت و درمان و مهدی فیض معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز این آییننامه را امضا کردهاند.
انتهای پیام/