فرماندهان با اتخاذ برنامههای ویژه جلوی ناامیدی سربازان را بگیرند
علی ملکی در گفتگو با خبرنگار حوزه انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره ضرر و زیان خدمت سربازی برای جوانان و ضرورت بازنگری در قوانین خدمت سربازی اظهار کرد: قانون سربازی در دوران رضاخان به حالت اجرا درآمد و این قانون با اینکه همه ساله دچار تغییر میشود، اما نفس آن یعنی رفتن جوانان به سربازی همچنان نیز اجرا میشود؛ متأسفانه جوانان ایرانی که در اوج نشاط و انگیزه هستند با گذراندن دوران خدمت به مدت دو سال بخشی از انگیزه خود به آینده را بهدلیل خدمت در یگانهای مختلف از دست میدهند.
وی با بیان اینکه یکی از معضلات اصلی کشور موضوع بیکاری است ادامه داد: متأسفانه بهدلیل ناکارآمدی و نداشتن برنامه درست و صحیح برای اشتغال جوانان، بسیاری از افرادی که از دانشگاهها فارغالتحصیل میشوند و دوران خدمت را سپری میکنند به جامعه بیکاران اضافه میشوند که جای تأسف دارد که امروزه اکثر بیکاران ما دارای تحصیلات دانشگاهی هستند.
این جامعهشناس تصریح کرد: موضوع سربازی از این جهت دغدغهای مهم برای جوانان است که این افراد میتوانند به جای دو سال خدمت سربازی به دنبال کار بگردند و درحقیقت به جای اینکه به مدت دو سال وقت خود را به بطالت بگذرانند، وارد بازار کار شده و درآمد داشته باشند. بسیاری از سربازان بهدلیل نبود نظام آموزشی مناسب در یگانها مهارت خاصی را نیز فرانمیگیرند، لذا این افراد با پایان دوران سربازی بدون فراگرفتن مهارتی وارد جامعه میشوند و همین معطلی دو ساله موجب بالا رفتن سن ازدواج نیز میشود.
ملکی اظهار کرد: با اینکه ستادکل نیروهای مسلح اعلام میکنند که کلاسهای مهارتآموزی برای سربازان دارند اما خود جوانانی که به سربازی میروند، از شرایط دوران سربازی و نحوه برخورد فرماندهان با آنها شاکی هستند.
این جامعهشناس خاطرنشان کرد: ستادکل نیروهای مسلح اگر برنامهای برای اتمام سربازی اجباری ندارد میتواند برنامهای اتخاذ کند تا جوانان مجبور نباشند برای رفتن به خدمت سربازی کار خود را از دست دهند.
وی خدمت سربازی را موجب ناامیدی و مأیوس شدن جوانان دانست و گفت: قطعاً این روحیه ناامیدی به جامعه نیز منتقل خواهد شد که عوارض ناگواری برای یک جامعه به دنبال دارد.
انتهای پیام/4110/پ
انتهای پیام/