دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

شبکه ملی نظارت و کنترل تغذیه دانشجویی و کاهش هزینه‌ها

شبکه ملی نظارت و کنترل تغذیه دانشجویی تأثیر بسزایی در کاهش هزینه‌های تغذیه، افزایش کیفیت غذای دانشجویی و رضایتمندی دانشجویان داشته است.
کد خبر : 381353

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پیش از ابن از سوی صندوق رفاه دانشجویان، نظارت دقیق و مستمری بر تغذیه دانشجویان صورت نمی‌گرفت. این صندوق با همکاری دانشگاه‌های سراسر کشور و شبکه ملی نظارت و کنترل تغذیه دانشجویی در راستای افزایش کیفیت و نظارت بر تغذیه دانشجویان سراسر کشور راه‌اندازی شد. این طرح  با مصوبه هیئت‌رئیسه صندوق رفاه دانشجویان راه‌اندازی شد و از آشپزخانه‌ها و سالن‌های غذاخوری دانشگاه‌های دولتی، آزاد اسلامی و غیرانتفاعی بازدید کرده و ضمن نظارت، نسبت به ارزیابی دوره‌ای آن‌ها اقدام خواهند کرد که این ناظران از متخصصان و خبره‌های تغذیه دانشجویی هستند. جامعه هدف این طرح همه دانشگاه‌ها اعم از دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه‌های غیرانتفاعی است.


بر اساس این دستورالعمل طرح شبکه ملی نظارت و کنترل تغذیه دانشجویی کشور طی بازدیدهای دوره‌ای مستمر و بر اساس چک فهرست‌هایی که تهیه‌شده، وضعیت تغذیه، پخت و کیفیت آن‌ها رصد می‌شود. در این طرح ۱۲۰ نفر از کارشناسان و رؤسای اداره تغذیه دانشگاه‌های سراسر کشور، طی فراخوانی که صندوق رفاه دانشجویان داده بود، شرکت کرده‌اند. افرادی می‌توانستند در این طرح ثبت‌نام کنند که حداقل سه سال سابقه فعالیت در حوزه تغذیه دانشجویی یا تحصیلات مرتبط با حوزه تغذیه را دارا باشند.


این افراد با اخذ گواهی‌نامه، عضو شبکه ملی نظارت و کنترل تغذیه دانشجویی کشور شدند. افراد پذیرفته‌شده در این آزمون به‌عنوان نماینده صندوق رفاه دانشجویان که می‌توانند از رستوران‌ها و آشپزخانه‌های دانشگاه‌ها بازدید داشته باشند و نکاتی که لازم است را به آن‌ها تذکر بدهند و گزارش بازدید را به صندوق رفاه دانشجویان منعکس کنند که مواردی که لازم است، اصلاح شود.


اولین جلسه کارگروه کنترل و نظارت تغذیه دانشجویی اردیبهشت‌ماه ۹۸ با حضور فریبرز سجادی معاون امور دانشجویان صندوق و اعضای این کارگروه برگزار شد. در این جلسه ضمن مرور عملکرد صندوق در حوزه تغذیه در سال ۹۷، برنامه‌های صندوق برای سال ۹۸ تشریح شد. همچنین اعضا نظرات خود را برای بهبود کیفیت طرح ارتقا برای سال ۹۸ ارائه کردند. در طرح ارتقای آشپزخانه‌ها، پیشنهاد شد که آشپزخانه‌های سطح دو و سه با حمایت صندوق رفاه دانشجویان به سطوح بالاتر ارتقا پیدا کنند.


در ادامه این جلسه بحث‌های تخصصی در مورد طرح شبکه ملی نظارت و ارزیابی جهت حضور مؤثر کارشناسان تغذیه سراسر کشور در امر بازدید و نظارت صورت گرفت. معاون امور دانشجویان صندوق رفاه ادامه داد: قطعاً تأثیرات طرح‌های صندوق در سال‌های آتی خود را نشان خواهد داد، کما اینکه در حال حاضر نیز این تغییرات محسوس بوده و تأثیر بسزایی در کاهش قابل‌توجه هزینه‌های تغذیه، افزایش کیفیت غذای دانشجویی و رضایتمندی دانشجویان داشته است.


لازم به ذکر است یکی دیگر از کارهای انجام‌شده در خصوص تغذیه دانشجویان تألیف سه کتاب در این حوزه است. این کتاب‌ها شاید کامل نباشد اما به گفته ذوالفقار یزدان‌مهر رئیس سابق صندوق رفاه دانشجویان استانداردسازی و وحدت رویه را در حوزه تغذیه در دانشگاه‌ها در پی‌ داشته است.


انتهای پیام/4122/4084/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب