تحریم نفت ایران تهدیدی است که همه جهان را تحت تأثیر قرار میدهد
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا از معاونت برون مرزی صدا و سیما، اینیاکی خیل ده سان بیسنته کارشناس امورسیاسی از ایالت باسک اسپانیا و مخاطب رادیو اسپانیایی، با اشاره به اینکه هدف آمریکا از اتخاذ تصمیمات تحریمی جدید علیه ایران، به استراتژی آنها در راستای دو قطبی کردن جهان برمی گردد، گفت: جبهه آمریکا، در حقیقت مقابله با اقتصاد ایران و اتخاذ اقداماتی علیه ملت ایران است و در وهله اول تأثیر گذاشتن بر قدرتهای بزرگی نظیر چین و هند را دنبال میکند که نه تنها نفت ایران را خریداری میکنند بلکه در زمینههای دیگر نیز با این کشور تبادل تجاری دارند. به این کشورها باید تایوان، ترکیه و ژاپن را نیز افزود؛ ژاپنی که قدرت سوم و یا چهارم اقتصاد جهان به شمار میآید. همچنین کره جنوبی و یونان نیز جزو این کشورها محسوب میشوند. این تصمیم نه تنها به ملت ایران آسیب میرساند بلکه بر کشورهایی چون چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، ایتالیا، ترکیه و یونان نیز تأثیر منفی خواهد گذاشت و این استراتژی بلند مدت آمریکا به حساب میآید. این تصمیم آمریکا نه تنها به معنی حمله به ملت ایران و این کشورهاست بلکه مایک پمپئو و دونالد ترامپ با این اقدام تمامی کشورهای دنیا را که با ایران مبادله تجاری دارند، مورد تهدید قرار خواهند داد. این کشورها در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه با این تصمیم امریکا مقابله کنند. حقیقت اینجاست شرایط برای این کشورها دشوار خواهد شد چون نفت ایران با قیمتی مقرونبهصرفه به آنها فروخته میشد و این مسئله به طور کلی برای اقتصاد جهان مسئلهای حیاتی و مهم به شمار میآید. این تهدیدی است که همه جهان را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد.
کارشناس امور سیاسی اسپانیایی در ادامه افزود: در کنار تهدیداتی که متوجه ایران و کشورهایی است که پیشتر گفتم، باید اشارهای داشته باشم به منافع بزرگی که امریکا و متحدان استراتژیکش، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به عنوان بزرگترین قدرتهای تولید کننده نفت به چنگ خواهند آورد. در واقع آنها از سلاح انرژی بهره برداری خواهند کرد و این مسئله به آنها قدرت زیادی خواهد داد. در این میان رژیم صهیونیستی نیز بهره برداریهای زیادی از این شرایط خواهد کرد. به عبارت دیگر این یک حمله به تمامی ملتهای دنیاست که زیر بار فرامین آمریکا کمر خم نمیکنند.
ضمن بیان اینکه هدف آمریکا از این اقدام این است که ایران را از لحاظ اقتصادی فلج و صادرات نفتی ایران را متوقف نماید، خاطر نشان کرد: آمریکا میخواهد کاری شبیه آنچه که با ونزوئلا انجام داده را با ایران نیز انجام دهد. قدرتهای بزرگی که در رابطه مستقیم با ایران هستند، این اوضاع را قدری تهدید آمیز ارزیابی میکنند. در مورد روسیه باید عرض کنم این مسئله تاثیری نخواهد داشت ولی در مورد چین تأثیر منفی خواهد گذاشت. همچنین هند و کره جنوبی، زیرا کره جنوبی و ژاپن بسیار وابسته به آمریکا هستند و در این شرایط احتمالاً وارد قراردادهای نفتی با عربستان و امارات و سایر تولید کنندگان نفت وفادار به امریکا خواهند شد. بلوک مخالف این مسئله چین و هند خواهند بود که البته هند در این میان درگیر فشارها و تناقضات زیادی است. موگرینی نیز اعلام کرده است در صورتی که هر تصمیمی در مورد ایران اتخاذ شود و مشکلاتی در بحث انرژی برای این کشور ایجاد کند در آن صورت با امریکا وارد مذاکره خواهد شد. البته این مسئله با دعواهای داخلی که در اروپا وجود دارد و همچنین با موضوع چندقطبی سازی دنیا، ارتباط تنگاتنگی دارد.
وی در پایان گفت: در مورد ترکیه بستگی به این دارد چه اتحادی در این رابطه میان این کشور و روسیه و بهخصوص چین برقرار شود. در این میان به نظر میرسد چین ایستادگی قابلتوجهی در برابر فشارهای امریکا از خود نشان دهد و منطقی خواهد بود که در این شرایط روابط میان این کشور با ایران بیش از گذشته گسترش یابد. همچنین روابط میان ایران با روسیه و ونزوئلا. بحث چندقطبی شدن جهان که در هفت سال اخیر شدت گرفته است در این شرایط تقویت خواهد شد و بیشک نقش ایران در منطقه خاورمیانه پررنگتر خواهد شد، بهخصوص در زمینه تولیدات تکنولوژی اطلاعاتی و تکنولوژی دفاعی که البته این تولیدات با کیفیت و با قیمت مقرونبهصرفه خواهند بود. ایران از موقعیت استراتژیک بالایی در منطقه برخوردار است و این چیزی است که امریکا میخواهد آن را نابود کند. آمریکا سعی دارد نقاط ضعف بلوک ضد امپریالیستی را بیابد تا بتواند بدینوسیله آن را از میان بردارد.
امریکا فکر میکند ایران شرایط کنونی ونزوئلا و یا کشورهای دیگری چون کوبا و بولیوی را دارد. ازاینروست که ترامپ ادعا دارد در شرایط تحریم، عربستان و سایر کشورهای عضو اوپک قطع صادرات نفتی ایران را جبران خواهند کرد.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/