دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
چرخ دانشگاه/37

دانشگاه آزادکرمانشاه موفق به تولید پایه‌های کشت بافتی گل‌محمدی شد

محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه موفق به تولید محصول استراتژیک پایه‌های کشت بافتی گل‌محمدی شدند.
کد خبر : 379310
برداشت-گل-محمدی-در-نطنز.jpg

به گزارش خبرنگار علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تأثیر علوم دانشگاهی در جامعه یکی از موضوعات حائز اهمیت در میان پژوهشگران و دانشگاهیان است. پژوهشگران برای کاربردی کردن اصول علمی در کنار پرداختن به موضوعات تئوری و نظریه‌سازی، بر تأثیر نتیجه‌ تحقیقات برای حل مسئله‌ تمرکز دارند.


در این میان پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی نیز با توجه به بحران‌ها و چالش‌های پیش‌روی کشور درصدد کاربردی کردن علم و تحقیقاتشان هستند. تولید پایه‌های کشت بافتی گل‌محمدی در شرایط و اقلیم‌های مختلف کشور یکی از دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی به‌شمار می‌رود که محققان واحد کرمانشاه اهتمام ویژه‌ای در بهبود فناوری آن داشته‌اند.


پرونده چرخ دانشگاه‌ با معرفی این پژوهشگران سعی می‌کند اقدامات شگرف محققان را به گوش جامعه نخبگان و مسئولان برساند تا شاید  با مراکز مورد نیاز این تحقیقات کاربردی، وارد همکاری و تعاملات دو طرفه شوند.


مهدی رُز‌رُخ سرپرست شرکت دانش‌بنیان زیست‌فناور برگاب کرمانشاه در گفتگو با آنا درباره فناوری پایه‌های کشت بافتی گفت:  این شرکت با همکاری مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه پس از ماه‌ها پژوهش مؤفق به بهینه‌سازی و تهیه پروتکل تولید پایه‌های کشت بافتی گل‌محمدی شد.


وی افزود: این شرکت اولین گروه دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه است که 30 درصد از سهام آن به واحد کرمانشاه تعلق دارد و در قالب همکاری‌های دوجانبه، امکانات و آزمایشگاه‌های کشت بافت، اتاق رشد و گلخانه در اختیار محققان شرکت قرار گرفته است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه اظهار کرد: نمونه خارجی این محصول در داخل کشور وجود ندارد و شرکت دانش‌بنیان زیست‌فناور برگاب کرمانشاه جزء معدود شرکت‌های فعال در این زمینه است. تکنولوژی کشت بافتی قابلیت استفاده در دیگر گیاهان را نیز دارد ولی از لحاظ اقتصادی مقرون به‌صرفه نیست.


رُزرُخ درباره ویژگی‌های تولید پایه‌های کشت بافتی بیان کرد: گل محمدی یک محصول استراتژیک است که علاوه بر خواص گیاهی، ویژگی‌های دارویی نیز دارد و دستگاه‌های اجرایی نظیر جهاد کشاورزی حمایت ویژه‌ای برای ترویج و تولید این گیاه دارویی به‌عمل می‌آورد. همچنین وزارت جهاد کشاورزی 30 درصد از هزینه‌های کشت بافتی را به‌صورت یارانه ارائه می‌دهد. کاهش مصرف آب، افزایش سرعت و نرخ تکثیر و صرفه‌جویی در هزینه‌ها ازجمله خصوصیات این محصول است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: به سبب کمبود سرمایه در گردش، این شرکت دانش‌بنیان با 10 درصد ظرفیت و با سه نفر نیروی کار متخصص درحال فعالیت است. درصورت حمایت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب تسهیلاتی با کارمزدهای پایین می‌توان به بازارسازی و حتی صادرات محصول به کشورهای منطقه نیز اهتمام ورزید.


انتهای پیام/4122/4116/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب