دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1398 - 16:07
جهانگیری:

وظيفه فرماندهی صادرات كشور برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است

معاون اول رئیس‌جمهور اعلام کرد: وظيفه فرماندهی صادرات كشور برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
کد خبر : 379265
155714127030684000.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، اسحاق جهانگیری امروز در جلسه شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور با بیان اینکه یکی از شاخص‌های موفقیت و پیشرفت کشورها توان صادرات محصولات، کالاها و خدمات آن‌ها به بازارهای جهانی و منطقه‌ای است، اظهار کرد: امروز صادرات موضوعی حیاتی، وظیفه‌ای ملی و قانونی است و باید تلاش کنیم تا کالاها و خدمات با کیفیت و مطابق با استانداردهای بین‌المللی برای عرضه و رقابت در بازارهای جهانی ارائه کنیم.


وی با بیان اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان سال «رونق تولید» نام‌گذاری شده است، افزود: مهم‌ترین پیشران رونق تولید، صادرات است و باید در این جهت تلاش خود را دوچندان کنیم تا صادرات کالاهای غیرنفتی کشور بیش‌ازپیش افزایش یابد.


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به برنامه آمریکایی‌ها برای کاستن از منابع درآمدی و کاهش ارزآوری کشور اظهار کرد: مردم ایران در این شرایط انتظار دارند که مدیران کشور با طراحی و برنامه‌های مناسب کاری کنند که معیشت آن‌ها کمتر دچار آسیب شده و کشور به لحاظ اقتصادی و توسعه دچار اختلال نشود.


وی با اشاره به اهمیت کشورهای همسایه و بازارهای هدف در توسعه تجارت کشور و استفاده از ظرفیت همسایگان برای افزایش صادرات بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی تأکید کرد و خواستار بهره‌گیری وزارت صنعت، معدن و تجارت از توانمندی اتاق بازرگانی ایران در ایجاد تشکیلاتی با حضور رایزنان بازرگانی به‌منظور تدوین و طراحی سازوکارهای لازم برای رفع موانع صادرات و تسهیل در مبادلات تجاری شد.


جهانگیری گفت: وظیفه فرماندهی صادرات کشور بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است و این وزارتخانه هر اختیاری در جهت توسعه صادرات نیاز داشته باشد از طریق مصوبه دولت و یا ستاد مقابله با تحریم در اختیار این وزارتخانه قرار خواهد گرفت.


وی با اشاره به برخی اظهارنظرهای نادرست در خصوص بازگشت ارز به چرخه اقتصاد کشور، گفت: این سیاست یکی از مهم‌ترین سیاست‌های بانک مرکزی است و قرار است که در ازای صادرات کالا و خدمات، نیاز کشور در زمینه کالاهای اساسی مرتفع شود به این معنی که واردات در قبال صادرات انجام شود. در این خصوص هم لازم است بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهند تا بسته مشوق‌های صادراتی مبدل به بسته رفع موانع از صادرات کشور شود.


رئیس شورای اقتصاد کشور از وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی و سازمان برنامه‌وبودجه و اتاق بازرگانی ایران خواست تا در جهت حمایت از صادرات جلسه‌ای تشکیل دهند و با رفع موانع صادرات، نحوه حمایت از بازرگانان و تجار کشور را بررسی کنند تا آن‌ها با مشکلات کمتری روبرو باشند.


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت محاسبه صادرات ناشی از خدمات فنی و مهندسی و برق و نیز ارزآوری گردشگران خارجی در آمارهای سازمان توسعه تجارت کشور از این سازمان خواست تا با همکاری مرکز آمار و دستگاه‌های ذی‌ربط گزارشی دقیق از عملکرد سال گذشته و سال جاری ارائه دهند.


وی با تأکید بر اینکه دولت راه تهاتر نفت با کالاهای اساسی و نیز اجرای طرح‌های عمرانی در کشور را باز کرده است، گفت: بخش خصوصی می‌تواند در صادرات نفت کشور کمک کند و دولت نیز در عین ایجاد تسهیلات لازم، همه نوع همکاری را با بخش خصوصی در این زمینه به کار خواهد بست.


جهانگیری با اشاره به اهمیت موافقت‌نامه‌های ترجیحیِ بین کشورها به‌ویژه توافق میان ایران و اتحادیه اوراسیا اظهار امیدواری کرد با تصویب مجلس شورای اسلامی و پیگیری وزارت امور خارجه و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اجرای تعهدات کشور در این زمینه این موافقت‌نامه هر چه سریع‌تر اجرایی شود.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب