دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 ارديبهشت 1398 - 14:27
نوابی‌نژاد در گفتگو با آنا:

دولت هیچ توجهی به شبکه ارتباطی سازمان‌های غیر دولتی زنان ندارد

رئیس شبکه ارتباطی سازمان‌های غیر دولتی زنان گفت: مرکز امور زنان ریاست جمهوری هیچ توجهی به این شبکه ندارد و حتی به نامه‌نگاری ما پاسخ نمی‌دهد.
کد خبر : 378842
bdc9f1c6-2c96-4eaa-80fe-3f5a0df55d9f.jpg

شکوه نوابی‌نژاد در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره اهداف و فعالیت‌های شبکه ارتباطی سازمان‌های غیر دولتی زنان اظهار کرد: این شبکه که به اختصار شبکه خوانده می‌شود، نهادی غیر سیاسی، غیر دولتی و غیر انتفاعی است که برای ساماندهی و تقويت حضور اجتماعی زنان در قالب سمن‌ها و توانمندسازی و ارتقاء توانایی‌های آنان فعالیت می‌کند.


وی با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی نقش تسهیل‌گری دولت در زمینه تأسیس و گسترش سمن‌ها در کشور بوده است، افزود: امروزه در نتیجه تحولاتی چون افزایش روزافزون تحصیلات عالی و رشد چشمگیر ارتباطات رسانه‌ای و اینترنتی و آگاهی سیاسی و اجتماعی شاهد گسترش روزافزون سمن‌ها در ایران هستیم. سمن‌ها در پی رخداد دهه 70 و پس از گذشت یک دهه از انقلاب اسلامی در ایران گسترش یافتند.


رئیس شبکه ارتباطی سازمان‌های غیر دولتی زنان گفت: تعداد این سازمان‌ها در سال 67 تنها ۲۷۷ سمن گزارش شده بود که تا سال ۷۸ تعداد آنها به ۴ هزار سمن رسید که از میان آنها تعداد بسیاری نیز وجود داشته است که به ثبت نرسیده بودند همچنین در حالیکه از سال ۵۵ تا ۶۵ تنها ۱۴ سازمان غیردولتی زنان در ایران وجود داشت تا سال ۷۹ این تعداد به ۱۵۹ سازمان ثبت شده و 94 سازمان ثبت نشده رسید و پس از آن تا سال ۸۰ این تعداد به ۲۲۸ سازمان ثبت شده و ۲۰۰ سازمان ثبت نشده افزایش یافت و در نهایت در سال 89 به ۲۷۹ سازمان ثبت شده و ۲89 سازمان ثبت نشده افزایش یافت.


وی ادامه داد: آمار ثبت شده سمن‌های زنان حدود 3 هزار سازمان است هرچند آمار غیر رسمی نشان از وجود ۸ هزار سمن ثبت نشده زنان در کشور می‌دهد؛ طبیعی است که تعداد زیادی از سمن‌ها هنوز به ثبت نرسیده‌اند. حوزه فعالیت این سمن‌ها از شهرستان‌ها آغاز و سپس به استان و سپس در سطح ملی و بعضاً به سطح بین‌المللی گسترش می‌یابند.


نوابی‌نژاد با بیان اینکه سازمان‌های غیردولتی زنان به‌ویژه شبکه زنان، بعد از کنفرانس جهانی زنان در پکن در سال 1374 شکل گرفتند، افزود: شبکه زنان تنها شبکه گسترده و قانونی از سمن‌های فعال در حوزه زنان در ایران است که با برخورداری از مقام مشورتی سازمان ملل(اکو سوک) با سابقه حدود 24 سال و همراهی بیش از 400 سازمان مردم نهاد عضو شبکه در سراسر کشور فعالیت دارد.


رئیس شبکه ارتباطی سازمان‌های غیر دولتی زنان از کانون‌ها، انجمن‌ها، گروه‌های نیکوکاری، خیریه‌های مدرسه‌ساز و تعاونی‌ها به عنوان اشکال بارز مشارکت NGO نام برد و اظهار کرد: سمن‌های گروه زنان و خانواده امروزه در سطح ملی و بین‌المللی در حوزه‌های مختلف در زمینه توسعه جامعه حضور و فعالیت دارند.


نوابی‌نژاد خاطرنشان کرد: شبکه از آغاز تشکیل بنیانگذار اقدامات درخشانی در حوزه زن و خانواده بوده است. از جمله مشارکتی ملی، فرای قومیت، مذهب و گرایش‌های سیاسی که می‌تواند  الگوی مناسبی برای انواع همگرایی‌ها و هم‌اندیشی‌ها در حوزه‌های مختلف در سطح کشور باشد


وی ادامه داد: NGOهای فعال در حوزه زنان از  مذاهب رسمی کشور مانند کلیمی، مسیحی، زرتشتی و آشوری در کنار دیگر سمن‌های آموزشی، پژوهشی،  بهداشتی، محیط زیست، جوانان، خیریه، حمایت از زنان سرپرست خانوار، حوادث غیر مترقبه  و آسیب‌شناسی اجتماعی و خانوادگی و.... از اعضای این شبکه هستند. این سمن‌ها در شبکه به‌عنوان ابزار اجتماعی برای کمک به حاکمیت و اهرمی توانمند جهت پیشبرد برنامه‌های حمایتی و توانمندسازی زنان در اقشار مختلف حضور فعال دارند.


رئیس شبکه ارتباطی سازمان‌های غیر دولتی زنان افزود: کاهش بار تصدی‌گری دولت در حوزه مسائل اجتماعی و انتقال خواسته‌های افراد و گروه‌هایی که به مجاری سیاست‌گذاری دسترسی ندارند به تصمیم‌گیران، از طریق واسطه‌گری بین دولت و جامعه؛ تقویت سرمایه اجتماعی در بین زنان، بهبود آگاهی زنان در حوزه رفاه خانواده و... از برجسته ترین ظرفیت‌ها و کارکردهای سمن‌های حوزه زنان و خانواده می‌باشد. با این وجود احساس می‌کنم که بخش دولتی، سازمانهای مردم نهاد و شبکه را به عنوان بازوهای قوی رابط بین خود و مردم باور ندارند.


دولت توجهی به ما ندارد


وی با گلایه از اینکه مرکز امور زنان ریاست جمهوری هیچ توجهی به این شبکه ندارد، عنوان کرد:‌ تمام سعی‌مان بوده و هست که با تمامی تشکل‌های مردمی و دستگاه‌هایی که به‌نوعی با زنان مرتبط هستند، ارتباط برقرار کنیم. در دوره معاونت شهین مولاوردی و دوره‌های قبل از ایشان حمایت‌های خوبی از ان‌جی‌اوها می‌شد و معاونت امور زنان، چندین پروژه با این شبکه داشتند. این دوره  نیز مکاتبه‌هایی برای همکاری داشتیم که متأسفانه حتی پاسخ ندادند که این در توان ما نیست یا اینکه اصلاً مایل به همکاری نیستیم. البته وزارت کشور ارتباط خوبی با شبکه دارد و حتی در جلسات تصمیم‌سازی‌ از شبکه دعوت به‌عمل می‌آورد و در مواردی نیز حمایت‌هایی می‌کند و باعث دلگرمی برای مجموعه است.


نوابی‌نژاد با بیان اینکه در یک سال اخیر با اعضای شورا دور جدید کار را شروع و نشست‌ و برنامه‌های خوبی در زمینه خانواده، محیط زیست، دخانیات و زمینه‌های مختلف برگزار کرده‌ایم، در خصوص کمک به سیل‌زدگان، بیان کرد: پس از سیل در استانهای مختلف کشور، خیریه‌ها، مؤسسات نیکوکاری و سمن‌های عضو شبکه و به‌طور مشخص سمن‌های اقلیت مذهبی  نیز برای امداد رسانی و ارسال ملزومات مورد نیاز خانواده‌های آسیب دیده، همپای سایر اقشار مردمی در سراسر ایران اقدام کردند حتی ما در بحث زلزله کرمانشاه کمک‌های قابل توجهی کردیم، خرید 28 دستگاه کانکس که در آن مناطق مستقر شد یکی از این نمونه کارها است.


وی درباره فعالیت آتی این شبکه گفت: توسعه کمّی شبکه به لحاظ تعداد اعضا، یکی از سیاست‌های اصلی ما در سال 98 است. گسترش فعالیت‌های‌ استانی و تمرکز زدایی از انجام فعالیتها در تهران، محور بعدی اقدامات ما خواهد بود. در بحث تولید نیز با فعال نمودن و حمایت از اقدامات اعضا و ساختارهایی که در حوزه‌های کارآفرینی کار می‌کنند و تشویق به امر صادرات علی الخصوص تولیدات صنایع دستی و بومی زنان مناطق مختلف، امیدواریم نمود خوبی در عرصه زنان داشته باشیم.


 انتهای پیام/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب