مختاری عنوان کرد: چند ماه قبل که به سوریه سفر کردم با رئیس جمهور سوریه بشار اسد دیدار داشتم. او میگفت که ای کاش ما نیز در سوریه دانشگاه مذاهب مثل ایران داشتیم و در همین راستا به وزیر اوقاف سوریه دستور داد که دانشگاه مذاهب در دمش تأسیس شود.
وی تصریح کرد: یکی از اهداف دانشگاه مذاهب اسلامی پیشگیری از نگاه افراطی به مذاهب و معرفی اسلام رحمانی به مردم و به خصوص جوانان است. این دانشگاه فلسفه عملی روابط مسالمتآمیز میان مذاهب اسلامی را ایجاد کرده است.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی عنوان کرد: در طول 25 سال گذشته نتایج خیلی خوبی از دانشگاه مذاهب حاصل شده است. در ایران دانشگاههای فراوانی در حوزه علوم انسانی و دینی دانشجو تربیت میکند اما دانشگاه مذاهب سرآمدتر از آن دانشگاهها است.
مختاری بیان کرد: اگر دانشجویان شیعه در رشتههای مختلف دانشگاه مذاهب اسلامی در ایران بخواهند تحصیل کنند، استاد آنها ممکن است اهل تسنن باشد و بالعکس. میان شیعه و سنی اتحاد کلمه وجود دارد. افتخار میکنم که کرسیهای علمی و نظریهپردازی در دانشگاه مذاهب برگزار و پس از مباحصه و دعوای علمی، دانشگاهیان مذاهب با هم رفیق هستند.
وی افزود: در هفت استان کشور شعبههای دانشگاه مذاهب دایر و در 25 رشته دانشجویان این دانشگاه در حال تحصیل بوده و در این دانشگاه 50 درصد دانشجویان شیعه و 50 درصد اهل تسنن هستند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی تصریح کرد: خط قرمز این دانشگاه این است که کسی حق توهین و ناسزا به مذهب دیگری را ندارد. در کشوری هستیم که مذاهب مختلفی در ایران زندگی میکنند و در مناطق اهل تسنن کشور نیاز به معلم و مدیران اهل تسنن هستیم که این دانشگاه ظرفیت بزرگی دارد که مدیران شیعه و سنی تربیت کند.
مختاری بیان کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی میتواند همکاریهای گستردهای با دانشگاه الشام سوریه داشته باشد و از ظرفیتهای این دانشگاه در اختیار آنان قرار دهد. پیشنهاد میکنم اعضای هیئت علمی سوریه به صورت تور علمی از دانشگاههای ایران بهخصوص دانشگاه مذاهب اسلامی بازدید کنند.
وی افزود: تبادل دانشجویان تحصیلات تکمیلی و بورس دانشجویان سوری از جمله اقداماتی است که دانشگاه مذاهب ایران میتواند با دانشگاه الشام سوریه همکاری داشته باشد. تولید مجلات مشترک با لوگوهای دانشگاه مذاهب و دانشگاه الشام از کارهای مهمی است که برای همکاریهای بیشتر باید انجام شود. باید شرایطی فراهم شود که اساتید دو دانشگاه مقالات خود را در این مجلات مشترک به چاپ برسانند و توانایی داریم که کنفرانسهای مشترک علمی میان دو دانشگاه فارغ از مسائل سیاسی، برگزار کنیم.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی بیان کرد: آموزشهای کوتاهمدت یکی دیگر از کارهایی است که دانشگاه مذاهب میتواند با دانشگاه الشام سوریه همکاری داشته باشد.
مختاری عنوان کرد: در سفری که به افغانستان داشتم رئیس دانشگاه کابل گفت که علاقهمند هستیم دانشجویان تحصیلات تکمیلی ما در دانشگاه مذاهب ایران تحصیل کنند. همچنین رئیس دانشگاه تونس در سفری که به این کشور داشتم به من گفت که در این کشور به چنین مدل دانشگاهی مثل دانشگاه مذاهب ایران نیاز داریم.
وی تصریح کرد: از طرف ریاست جمهوری تونس به رئیس دانشگاه تونس گفته شده که به بن سلمان پادشاه عربستان دکتری افتخاری بدهد اما رئیس این دانشگاه قبول نمیکند و میگوید جواب مردم یمن را چه بدهم؟ بن سلمان مردی بی سواد بوده و به هیچ عنوان به او دکتری افتخاری نخواهیم داد.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: به هیچ کس از دانشجویان نمیگوییم که مذهب خود را ترک کند و به مذهب دیگر برود. اتفاقاً به آنها میگوییم که مذهب خود را حفظ کنند و واقعاً مسلمان باشند.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/