دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 ارديبهشت 1398 - 17:40
ملانوری:

دومین جلسه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب تشکیل شد

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی گفت: با درخواست تأسیس اولیه سه حزب و تمدید پروانه سه تشکل اقلیت‌های دینی موافقت شده است.
کد خبر : 378048
636862139724286110_md.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور، حمید ملانوری در نشست خبری امروز خود با تبریک سالروز تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا، روز ملی خلیج فارس، روز جهانی کارگر و روز معلم اظهار کرد: در دومین جلسه کمیسیون ماده ۱۰ فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی در سال ۹۸، با تقاضای اولیه «جمعیت سفیران پیشرفت و امید ایران اسلامی» برای فعالیت در سطح ملی موافقت شد و این تشکل باید اساسنامه، مرامنامه و گزارش مجمع خود را جهت بررسی و اعلام نظر به کمیسیون ماده ۱۰ ارائه کند. همچنین با تقاضای اولیه تأسیس «جمعیت شاکرین انقلاب اسلامی استان تهران» و «جمعیت توسعه و همبستگی استان مازندران» با گستره  استانی، موافقت شد.


وی ادامه داد: گزارش مجمع عمومی «جمعیت فداییان اسلام» تصویب شد، اما بررسی گزارش مجمع عمومی «حزب مجمع اسلامی فرهنگیان گیلان» به‌دلیل نواقص مدارک به جلسه بعد موکول شد.


ملانوری با اشاره به چهار تقاضای تمدید پروانه برای تشکل‌های اقلیت‌های دینی ادامه داد: تمدید پروانه «انجمن زرتشتیان اصفهان»، «انجمن فرهنگ‌ دوستان ارامنه پریا» و «انجمن زرتشتیان تفت و توابع مقیم تهران» مورد تصویب قرار گرفت. همچنین تمدید پروانه «انجمن ملی فرهنگی ارامنه تهران» به دلیل نقص در مدارک به جلسه بعدی موکول شد. اصلاح اساسنامه «شورای خلیفه‌گری ارامنه تهران و شمال» هم تصویب شد.


وی بابیان اینکه پروانه فعالیت «جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان» امروز صادر شد، خاطرنشان کرد: احزابی که برای تطبیق با قانون جدید احزاب نقص مدارک دارند تا نیمه خرداد این فرصت رادارند تا مدارک خود را تکمیل کنند. از نیمه خرداد ما فقط تقاضای تأسیس جدید می‌پذیریم.


دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در پاسخ به این پرسش که استعلام از مراجع مربوطه برای صدور پروانه احزاب چه مدت به طول می‌انجامد، گفت: پاسخ استعلام‌ها معمولاً در یک دوره دو ماهه واصل می‌شود. اگر پاسخ استعلام‌ها در این مدت واصل نشد، در کمیسیون ماده ۱۰ بررسی می‌‌شود.


وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره بررسی تقاضای حزب جمهوریت تصریح کرد: باید پاسخ استعلام‌ها به ما برسد تا درباره آن در کمیسیون تصمیم‌گیری شود.


ملانوری در مورد تأسیس حزب مستقلین عمل‌گرا نیز خاطرنشان کرد: متقاضیان مراجعه داشته‌اند و ما هم آن‌ها را راهنمایی کرده و مدارک و فرم‌ها را به آن‌ها داده‌ایم اما هنوز رسماً تقاضایی برای تشکیل این حزب به ما نرسیده است.


دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در ادامه درباره شرایط تشکیل ائتلاف‌ها و جبهه‌ها بیان کرد: جبهه یا ائتلاف بر اساس قانون از مجموع چند حزب در زمان مشخص و موضوع مشخص با اطلاع کمیسیون ماده ۱۰ احزاب تشکیل می‌شود. ما برای تشکیل جبهه مجوز نمی‌دهیم اما تشکیل جبهه باید با اطلاع کمیسیون ماده ۱۰ باشد. اگر این اتفاق نیفتاد کسانی که اقدام به تشکیل جبهه کرده‌اند، با مشکل مواجه می‌شوند. کمیسیون ماده ۱۰ تشکیل جبهه یا ائتلاف را بررسی کرده و اگر نظر ارشادی یا تذکری داشته باشد، به جبهه‌ها اعلام می‌کند.


وی با اشاره به اینکه فعالیت احزاب در سراسر کشور رصد می‌شود، گفت: بخشداری‌ها، فرمانداری‌ها و استانداری‌ها فعالیت احزاب را رصد می‌کنند. در این زمینه بخشنامه‌ای هم از سوی وزارت کشور صادرشده است. اگر گزارش‌هایی در مورد تخلف به ما برسد با آن برخورد خواهیم کرد. همه افراد می‌توانند فعالیت سیاسی داشته باشند اما فعالیت سیاسی در قالب تشکل و حزب نیاز به پروانه دارد و کسانی که پروانه حزب ندارند، نمی‌توانند با نام و نشان حزبی فعالیت کنند. اگر این اتفاق بیفتد با آن‌ها برخورد می‌شود.


انتهای پیام/4122/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب