نتایج کرسیهای آزاداندیشی میتواند به دستگاههای اجرایی کمک کند
حجتالاسلام مجید قربانعلیدولابی در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با بیان اینکه کرسیهای آزاداندیشی محفلی است که افراد، اندیشههای خود را در موضوعات مختلف مورد بحث قرار میدهند، اظهار کرد: برخی از اساتید که راجع به موضوعی تحقیق و بررسی کرده و به نتایج خوبی رسیدهاند، در کرسیهای نظریهپردازی مطالب خود را مطرح و از طرف اساتید دیگر، مورد نقد قرار میگیرند.
وی افزود: دانشگاهیان مذاهب اسلامی موفق شدند که کرسی ترویجی با موضوع «نقش مصلحت در عدم اجرای مجازاتهای حدی» را با موفقیت برگزار کنند. بنده در این کرسی، دبیر علمی بودم و از ارائه تحقیقات علمی رستمی عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی استفاده کردم؛ جهانگیری و قاضیزاده به عنوان اساتید برجسته دانشگاهی به خوبی و در فضای آرامش به نقد رستمی پرداختند.
عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه رستمی در این جلسه، پایاننامه دکتری خود را در قالب کرسی ترویجی ارائه و به نقد و بررسی اساتید گذاشت، خاطرنشان کرد: مهمترین چیزی که در این کرسیها به افراد ارائهدهنده مقاله علمی کمک میکند، پیدا کردن زیربنای صحیح و درست برای بررسیهای فقهی و حقوقی است. چراکه بیان نظرات فقهی و حقوقی نیاز به پایههای بسیار مستحکمی دارد.
دولابی تصریح کرد: این پایههای مستحکم فقط با مطالعه حاصل نمیشود و نیاز به مباحثه و گفتگو دارد. در حوزههای علمیه مباحثه میان خود طلاب و همچنین مباحثه بین طلاب و استاد انجام میشود که در دانشگاهها نیز چنین کاری خوب و شایسته است. کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها در واقع میتواند همان مباحثه در حوزههای علمیه باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کرسیهای نظریهپردازی فایدههای اجرایی و عملیاتی میتواند برای کشور داشته باشد. برخی دستگاههایی که مربوط به قانونگذاری و اجرای قوانین هستند، میتوانند از نتایج برخی کرسیهای مربوط به حوزه کاری خودشان استفاده کنند.
انتهای پیام/4122/4118/
انتهای پیام/