دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 ارديبهشت 1398 - 20:41

تکمیلی ناسیسیانس //////////

///////
کد خبر : 376301

این استاد دانشگاه بیان کرد: در شرایطی قرار داریم که جهانی شدن سبب شده است از خانواده‌های سنتی به سمت انواع نوینی از خانواده‌ها برویم. این تنوع باعث تحول و سازگاری خانواده‌ها نیز شده است. زندگی و متأثر از کشفیات زمانه خود بوده است. به‌طور مثال اختراع کشتی بخار شاید در ابتدا بی‌تأثیر به نظر آید اما پس از اختراع این دستگاه، استعمار نیز گسترش یافت و تبعات آن به زندگی، مسائل اجتماعی و فرهنگی کشیده شد.


نارسیسیانس اضافه کرد: جهانی شدن مانند شمشیر دو لبه است. از یک طرف دسترسی به اطلاعات آسان‌تر شده و از طرفی دیگر نیز می‌تواند سبب استمحال فرد شود. یکی از تبعات جهانی شدن، افزایش مهاجرت است. افزایش مهاجرت نیز به تغییر رفتار خانواده‌ها منجر شده است. اکنون شاهد تشکیل خانواده‌های چند ملیتی، چند قومیتی و چند زبانه هستیم.


وی عنوان کرد: خانواده اصلی‌ترین واحد اجتماعی و اصلی‌ترین واحدی است که در آن پدیده جامعه‌پذیری و فرهنگ‌پذیری برای اعضای آن در سنین مختلف پیش می‌آید. جهانی شدن سبب تحول ساختار سنتی خانواده‌های روستایی و شهری شده است. این تغییرات بیش از گذشته بر اثر انقلاب اطلاعاتی تشدید پیدا کرد.


این استاد جامعه‌شناسی تصریح کرد: از مشخصه‌های شهرنشینی به‌خصوص در شهرهای کلان و با جوامع مهاجرپذیر، فرصت‌های امتزاج قومی است و این امتزاج قومی به ایجاد خانواده‌های دو یا چند زبانه منجر می‌شود. اگر شرایط استفاده از هر دو زبان در فرد یکسان باشد، فردی دو زبانه کامل شکل می‌گیرد اما اگر این امتزاج به‌صورت یکسان نباشد، فرد دچار مشکلاتی می‌شود.


نارسیسیانس اشاره کرد: اگر دو زبانه بودن به‌صورت صحیح در جامعه حل نشود، می‌تواند تبدیل به یک آسیب یا معضل اجتماعی شود اما همین موضوع می‌تواند به یک مؤلفه مثبت تغییر کند.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب