آمریکاییها برای عبور از تنگه هرمز باید با سپاه صحبت کنند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از «المیادین»، محمدجواد ظریف در نشست مؤسسه «جامعه آسیا» در نیویورک گفت: «آمریکا با خروج از توافقنامههای مختلف رفتاری غیرعادی از خود نشان میدهد».
وی با بیان اینکه برجام بهترین توافقی بود که طرفها میتوانستند به آن دست پیدا کنند، از فشارهای آمریکا علیه ایران انتقاد و تصریح کرد: «دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا نمیتواند ایران را به پذیرش و امضای توافقی جدید مجبور کند».
وقتی توافقات قبلی حاصلی نداشته چرا باید به توافق جدیدی وارد شویم؟
ظریف درباره FATF گفت: «با اینکه موافق پیوستن به دیگر توافقات بینالمللی هستم، اما برای من سخت است به این سؤال پاسخ دهم که وقتی از توافقات قبلی سودی حاصل نشد، چرا باید به توافق جدیدی وارد شویم»؟
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه ایران از اروپاییها انتظار دارد که به وعدههایی که در چارچوب برجام و در زمینه گشایش مالی دادهاند عمل کنند، گفت: «در حال حاضر ما با مشکلاتی در زمینه مبادلات مالی با اروپا مواجهیم. آمریکا نمیتواند با تحریم و ارعاب ما را به امضای توافق جدیدی مجبور کند؛ او میخواهد با فشار اقتصادی علیه ایران عزت ما را لکهدار کند، ولی در نهایت موفق نخواهد شد. این سیاست چماق و اجبار است که آمریکا در پیش گرفته است. آیا قرار است این سیاست ادامه داشته باشد»؟
اینستکس پیشنیاز اجرای وعدههای اروپاست
وی افزود: «اینستکس پیشنیازی برای اجرای وعدههایی است که اروپا داده و اصل وعدهها نیست. این نخستینبار است یکی از اعضای دائم شورای امنیت، قطعنامه مصوب آن را بهصراحت نقض میکند و از دیگر کشورهای جهان نیز میخواهد آن را نقض کنند».
ظریف درباره عنوان مجعولی که عربها درباره خلیج فارس به کار میبرند، تأکید کرد: «خليج فارس رگ حياتی ماست، من آن را خليج فارس مینامم تا همه بفهمند نامش خليج مكزيک نيست. خلیج فارس قبل از اینکه پادشاهی عربستان وجود داشته باشد، وجود داشت و این نام تاریخی است».
به فروش نفت خود همچنان ادامه میدهیم
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه ایران همچنان به فروش نفت خود ادامه میدهد و مشتریانش را مییابد، تصریح کرد که به سود ما و به سود همگان است که تنگه هرمز همچنان باز باقی بماند. ما از گذشته تنگه هرمز و خلیج فارس را باز نگه داشتهایم و در آینده نیز چنین میکنیم؛ اما آمریکاییها باید بدانند که هنگام ورود به این تنگه باید با محافظان این تنگه، یعنی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران صحبت کنند».
ظریف گفت: «ترامپ در اشتباه است اگر فکر میکند که میتواند ما را به زانو در آورد».
بدون حکومت افغانستان با طالبان مذاکره نمیکنیم
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تأکید کرد: «سیاست منطقهای ما چندوجهی است و یکجانبه نیست. ما معتقدیم که با همه طرفها و همسایگان خود باید رابطه داشته باشیم؛ حتی در زمینه مذاکره با طالبان معتقدیم که اگر حکومت افغانستان در مذاکرات حضور نداشته باشد، با طالبان هیچ گفتگویی انجام نخواهیم داد. ما روابط بسيار خوبی با تركيه، پاكستان، جمهوری آذربايجان، روسيه و عراق داریم. هيچگاه رابطهمان با اين كشورها از اين بهتر نبوده است. وضعيت رابطه با افغانستان بسيار خوب است، سياستهای آمريكا را در اين كشور غلط میدانیم و كنار گذاشتن همه گروهها و گفتگو فقط با طالبان غلط است».
ظریف گفت: «داعش از سوریه و عراق خارج شده و در حال انتقال به افغانستان است».
وزیر امور خارجه کشورمان در رابطه با امکان تأثیرگذاری سیاستهای آمریکا بر ایران بیان کرد: «نقشی که آمریکا در قبال ایران بازی میکند، تبعات و عواقب زیادی خواهد داشت که این تبعات منحصر در منطقه نخواهد شد و دامنه آن سایر نقاط را دربر میگیرد. ما معتقدیم سیاست تحریک ایران به سود آمریکا نیست».
آمریکا به قعر جهنم سقوط میکند!
ظریف در ادامه نیز به سفر چراغ خاموش دونالد ترامپ به منطقه گریزی زد و آن را با سفر چندی پیش حسن روحانی، رئیسجمهور کشورمان به عراق مقایسه کرد و گفت: «رئیسجمهور ایران سه روز و نه (همانند ترامپ) فقط چند ساعت به عراق سفر کرد و دیدارهایی با مقامهای عراقی انجام داد، اما ترامپ که تنها چند ساعتی آن هم به صورت مخفیانه به یک پایگاه نظامی در عراق سفر کرده بود، به سرعت به کشورش بازگشت».
ظریف گفت: «وجود افرادی همچون جان بولتون، بنیامین نتانیاهو، محمد بنسلمان و محمد بنزاید برای آمریکا کافی است که به قعر جهنم کشانده شود».
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/