دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1398 - 01:38
سلیمی در گفتگو با آنا:

طرح استانی‌شدن با پیچیدگی‌های موجود به انتخابات امسال نمی‌رسد

سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: طرح استانی‌شدن با توجه به پیچیدگی‌هایی که در بخش‌هایی از آن وجود دارد به انتخابات مجلس امسال نمی‌رسد.
کد خبر : 376243
e278e7529ef8b4f89f5465b36085bc71_XL.jpg

اصغر سلیمی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه لایحه جامع انتخابات با 156 ماده در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهاست، اظهار کرد: لایحه انتخابات متنی است که همه انتخابات‌ در کشور را دربر می‌گیرد که هنوز کمیسیون شوراها در مورد آن کار نکرده است.


 نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیش‌نویس لایحه جامع انتخابات از طرف دولت در اختیار نمایندگان بود و ما اصلاحات قوانین مجلس را منطبق بر این لایحه انجام دادیم، تصریح کرد: زمانی‌ که لایحه جامع انتخابات در دستور کار قرار مجلس قرار گیرد، دیگر این بخش از آن در دستور نیست، چراکه اینجا روی آن بحث و تصمیم‌گیری می‌شود.


سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس درباره موضوع تناسبی و اکثریتی شدن کاندیداها در انتخابات اضافه کرد: تناسبی و اکثریتی شدن مبحث پیچیده‌ای از طرح استانی شدن انتخابات است که چند بار در صحن مورد بررسی قرار گرفته و هربار به‌دلیل ابهاماتی که داشت به کمیسیون شوراها بازگشت.


سلیمی با تأکید بر اینکه طبق طرح استانی شدن انتخابات احزاب و تشکل‌ها طبق درصدهایی که در انتخابات دارند، کرسی‌های مجلس را به خود اختصاص می‌دهد، خاطرنشان کرد: این موضوع ایرادهایی دارد که تاکنون نگذاشته این طرح به نتیجه برسد. در این طرح کاندیداهایی که 15 درصد آرا را می‌آورند می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.


وی گفت: ابهام اینجاست که بحث تناسبی شدن برای حوزه‌هایی قابل اجراست که دو نماینده یا بیشتر دارند، اما برای حوزه‌های انتخابیه با یک نماینده مشکل ایجاد می‌کند.


سلیمی با تصریح اینکه پیشنهاد دادیم حوزه‌هایی که یک نماینده دارد با روال قبل شرکت کنند و در حوزه‌های با سه نماینده یا بیشتر، احزاب و جبهه‌ها طبق ظرفیت و میزان رأیی که دارند، سهم بگیرند، خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع زبان، قومیت و نژاد در کشور ما به نظر می‌رسد بحث تناسبی شدن نیازمند کار بیشتری باشد و نتوانیم آن را به نتیجه برسانیم. ما در انتخابات گذشته رأی 50 درصد به علاوه یک را ملاک قرار می‌دادیم که بعد به 30 درصد رسید و اکنون 15 درصد مطرح است؛ به این ترتیب کسانی‌ که یک ششم آرا را بیاورند، قابلیت حضور در انتخابات را دارند.


وی با اشاره به اینکه مقام‌ها برای کاندیدا شدن در انتخابات مجلس باید اوایل خرداد ماه امسال از سمت‌های خود استعفا داده و وارد فاز انتخابات شوند، گفت: با توجه به اختلافاتی که روی تناسب استانی و شهرستانی وجود دارد، به نظر نمی‌رسد انتخابات مجلس آینده استانی برگزار شود. 


سلیمی تأکید کرد: شورای نگهبان تاکنون چهار بار به طرح استانی شدن انتخابات ایراد وارد کرده و بیش از 6 ایراد اساسی وجود دارد و اینگونه قطعاً طرح به انتخابات مجلس یازدهم نمی‌رسد.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب