مجمع جهانی سلامت غیر سیاسی اما تأثیرگذار است
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، امیرحسین تکیان، در نشست خبری هفتمین نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت که پیش از ظهر امروز در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: این نشست در تاریخ 9 و 10 اردیبهشتماه با حضور بیش از 750 میهمان خارجی از 41 کشور دنیا در جزیره کیش برگزار میشود که در قالب ۳۰ پنل در قالب پنج گروه 6 تایی برگزار خواهد شد.
وی به برنامههای این برنامه اشاره کرد و افزود: سلامت در جهان در حال گذار، توسعه پایدار سلامت، بیماریهای غیر واگیر و سلامت روان، سلامت در شرایط ناایمن و بحرانی، بهداشت محیط و آموزش سلامت در قالب پنج برنامه مطرح است و در هر برنامه و پنل نیز 6 دانشمند به سخنرانی خواهند پرداخت.
دبیر هفتمین نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت گسترش دسترسی مردم به خدمات بهتر سلامت را هدف این همایش عنوان کرد و افزود: در این برنامهها هدف این است که از تجربیات کشورهای دیگر در این حوزه بهرهمند شویم و بدانیم باید چه کنیم تا خدمات بهداشتی بهتری در اختیار مردم قرار دهیم.
تکیان خاطرنشان کرد: سلامت در شرایط ناایمن، توسعه پایدار سلامت و بیماریهای واگیردار، محیطزیست و خدمات سلامت عادلانه از سرفصلهای این نشست محسوب میشود؛ همچنین در این نشست از سه سند جهانی در مورد ایران، سند جهانی تروما که مجمع فرهنگستانهای جهانی آن را تدوین کرده است و سند جهانی مبارزه با چاقی) رونمایی خواهد شد.
وی از حضور دانشجویان در این نشست خبر داد و افزود: 40 دانشجو از 21 کشور و 150 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این همایش شرکت میکنند و این فرصت مناسبی است که بتوانند از تجربیات دانشمندان تراز اول دنیا استفاده کنند.
تکیان خاطرنشان کرد: بیش از ۱۵۰ نفر از اعضای هیئتعلمی شامل رئیسان و معاونان دانشکدههای دانشگاه علوم پزشکی تهران و ۱۲۰ نفر از روسا و معاونان آنها از بیش از ۴۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور برای حضور در نشست ثبتنام کردهاند، و این فرصت کمنظیری برای تعاملات علمی بین دانشگاهی خواهد بود.
دبیر هفتمین نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت تأکید کرد: هرچند دانشگاه علوم پزشکی تهران بهعنوان یکی از اعضای پیمان هشت و نماینده کشور ایران این نشست را برگزار میکند، اما این رویداد کاملاً ملی است و تمام کشور باید برای آن بسیج شوند.
وی تصریح کرد: این مجمع غیرسیاسی است اما در دستورگذاری بهداشت جهانی تأثیرگذار است. اما بااینوجود سلامت انتخاب سیاسی است و دستور گذاری سیاسی دارد و فرایند آکادمی باید برای آن در نظر گرفته شود.
دبیر نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت افزود: از منطقه خاورمیانه و کشورهای آفریقا و غرب آسیا دانشگاه تهران تنها عضو این مجمع است و انتخاب ایران برای برگزاری این نشست بسیار بااهمیت است.
وی اضافه کرد: ما در منطقهای هستیم که چالش زیاد دارد و کشور ما نیز شرایط ویژه دارد ما از این فرصت استفاده میکنیم که تجربیات دنیا را در کشور منتقل کنیم و هم بهموازات آن دنیا هم ببیند که ما چه کردهایم و اقدامات ما به بوته نقد گذاشته شود.
انتهای پیام/4087/
انتهای پیام/