کرسی نظریهپردازی باید با حضور دانشجویان مقاطع عالی برگزار شود
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هیئت حمایت از كرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره درهفدهم بهمنماه سال 82 از سوی شورای عالی انقالب فرهنگی تاسیس شد اما دانشجویان و اساتید آشنایی چندانی با وظایف این هیئت ندارند.
توسعه و ترویج آزاداندیشی همواره از مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاهیان و حوزویان است، ایشان در پاسخ به نامه، جمعی از دانشآموختگان حوزه علمیه درباره نیاز كشور به آزاداندیشی تاکید میکنند: نباید از «آزادی» ترسید و از «مناظره» گریخت و «نقد و انتقاد» را به كالای قاچاق و یا امری تشریفاتی تبدیل كرد؛ چنانكه نباید به جای «مناظره» به «جدال و مدارا» گرفتار آمد و بهجای «آزادی»، به «دام هتاكی و مسئولیتگریزی» لغزید.
در مبانی اندیشهورزی/12 به بررسی آییننامه برگزاری كرسیهای نوآوری و نظریهپردازی پرداخته و بیان کردیم که بر اساس ماده 6 آییننامه برگزاری کرسیهای نوآوری و نظریهپردازی، پس از برگزاری تشریفات ابتدایی شروع جلسه میبایست اعلام برنامه و زمانبندی مباحث اطلاعرسانی شود و پس از آن صاحب نوآوری یا نظریه و نیز کمیته داوران و ناقدان جهت قرار گرفتن در جایگاه دعوت میشود. صاحب نوآوری یا نظریه میبایست مطالب خود را در سرفصلهایی نظیر تعریف اصطلاحات كلیدی، مساله اصلی، فرضیه، مبانی، دلایل، تفاوت فرضیه با فرضیه رقیب، شرح و تبیین نوآوری یا نظریه و نتیجهگیری، اعلام آثار و نتایج نوآوری یا نظریه، ارائه شود. پس از ارائه مطالب توسط صاحب نوآوری یا نظریه نوبت به سخنرانی نقاد اول و دوم میرسد که مطالب خود را در بخشهای تبیین روششناسی نقد و منابع و مآخذ، تبیین صورت مسئله، تبیین نقاط قوت و ضعف، جمعبندی و نتیجهگیری میبایست ارائه کنند.
در این قسمت به تشریح تذکرات اجرایی برگزاری کرسیهای نظریه پردازی خواهیم پرداخت.
بر اساس آییننامه برگزاری کرسیهای نظریهپردازی برای اداره كرسی میبایست مدیر توانایی از سوی دستگاه مجری پس از تایید کمیته داوران بهکارگرفته خواهد شد و وظیفه مدیر، تبیین و اجرای ضوابط مربوط به ماده 6 این آییننامه، تنظیم و نگهداری وقت و اعلام سؤالات كتبی حضار است.
همچنین دستگاه مجری نسبت به شناسایی و معرفی دو نقاد جهت نقد نوآوری یا نظریه در کرسی به کمیته داوران جهت تایید، مبادرت خواهد کرد.
دستگاه مجری باید توجه کند که ویژگیهای علمی نقادان با ویژگیهای صاحب نظریه مندرج در ماده سه این آیین نامه یکسان خواهد بود.
از دیگر نکات قابلتوجه در برگزاری کرسیهای نوآوری و نظریهپردازی این است که كرسیها صرفاً طی دعوت رسمی و با حضور جمعی از استادان و فضلای حوزه و دانشگاه و نیز دانشجویان و طلاب مقاطع عالی بر حسب تخصص یا رشته مربوط به موضوع نظریه برگزار میشوند و امکان طرح سؤالات كتبی یا شفاهی حضار منوط به ثبتنام قبلی است.
انتهای پیام/4107/4115/
انتهای پیام/