دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 ارديبهشت 1398 - 15:40
ضرغامی:

بیانیه گام دوم انقلاب برای سال‌ها کار سیاسی دانشجویان راهگشاست

یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بیانیه گام دوم انقلاب برای سال‌ها فعالیت سیاسی دانشجویان راهگشا و راهنما است.
کد خبر : 375230
photo_2019-04-21_12-08-28.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، عزت‌الله ضرغامی ظهر امروز در سی‌امین نشست سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که با عنوان «جوان پیشرو در مسیر تمدن‌سازی» در محل سالن فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات برگزار شد، گفت: بیانیه گام دوم انقلاب بیانیه گام دوم انقلاب به‌گونه‌ای تدوین شده است که برای سال‌ها فعالیت سیاسی دانشجویان راهگشا و راهنما است.


وی افزود: صدور بیانیه گام دوم انقلاب که با این دقت و کارشناسی شده، تنظیم شده است، دشمنان را ناامید کرد.


رئیس اسبق صدا و سیما بیان کرد: بیانیه گام دوم انقلاب نقشه راهی برای تمام مخاطبان انقلاب اسلامی بوده و محدود به ملت ایران نیست. دانشجویان انقلابی، جوان و با انگیزه باید اشراف خوبی نسبت به این بیانیه داشته باشند و بتوانند در همه دانستنی‌ها و مطالعه‌های درسی این بیانیه را نیز بخوانند و چارچوب فکری آن را بشناسند. فهم درست این بیانیه برای اینکه کسانی آدرس اشتباه در مورد آن ندهند، ضروری است. برای شناخت بهتر جزئیات این بیانیه می‌توان از سخنان رهبری که در گذشته بیان کرده‌اند و مستندسازی نیز شده است، استفاده کرد.


ضرغامی به تشریح ساختار این بیانیه پرداخته و عنوان کرد: در این بیانیه مختصری از تاریخ انقلاب اسلامی ایران آورده شده است. همچنین هفت مورد از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی معرفی شده و در نهایت توصیه‌هایی در مورد آینده جمهوری اسلامی تشریح شده است. این بیانیه در بستری از امید تدوین شده است. در این بیانیه نگاه جامع به جهان‌بینی و ایدئولوژی آمده و از جهان‌بینی به ایدئولوژی رسیده است، یعنی از آنچه بوده و هست به آنچه باید باشد رسیده است.


وی ادامه داد: سؤال اصلی دانشجویان باید این باشد که چگونه می‌توان بیانیه گام دوم انقلاب را اجرا کرد؟ به نظر من برای اجرای این بیانیه بخشی از کار باید ایجابی باشد یعنی بیان کنیم چه باید کرد و بخشی نیز باید به طرح موانع پیش روی تحقق آن اختصاص یابد. وظیفه دانشجویان مؤمن، متعهد و انقلابی این است که از زبان این دانشجویان آسیب‌شناسی انقلاب صورت بگیرد.


این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: ویژگی دانشجویان جامعه اسلامی از گذشته این بوده که نگاه انتقادی و عدالت‌خواهانه خود را حفظ کنند اما این روحیه نقادی در بستری از امید بوده، همان‌طور که در بیانیه گام دوم نیز امید مشهود است.


وی خاطرنشان کرد: عمده آسیب‌های انقلاب اسلامی ناشی از آرمان‌ها و چارچوب‌های آن نیست بلکه آسیب‌ها ناشی از رویه‌ها بوده. اینکه بعضی اشکالات پیش می‌آید به معنای آن نیست که انقلاب مشکل دارد، بلکه انقلابی‌ها اشکال داشتند. توصیه می‌کنم اشکالاتی که در رویه‌ها وجود دارد را شناسایی کنید. قانون‌های خوب و زیادی عمل می‌کنیم اما در عمل، رویه‌ها و روش‌های اجرایی مشکل داریم.


این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: بارها گفته‌اند که در کشور منافذ فساد وجود دارد. باید این منافذ بسته شود. گاهاً شاهد آن هستیم که سران سه قوه دور هم جمع شده، نشست برگزار می‌کنند و در نهایت عکس یادگاری هم می‌گیرند. تعبیر من این است که این نشست مثل خاله‌بازی است، چون نتیجه‌ای ندارد. این نشست‌ها باید نقطه‌های فسادزا را ببندد و در آن، امضاهای طلایی شناسایی و جمع‌آوری شود.


ضرغامی اعلام کرد: بسیاری از مدیران حتی مدیرانی که هم‌سطح ما هم نیستند پاک‌دست بوده، اما به منافذ فساد موجود توجه نمی‌کنند. شاید مدیری در جریان نباشد که در سازمان خود چه نقاط فسادزایی وجود دارد و به تعبیر رئیس دیوان محاسبات بعضی از تخلفات صورت گرفته اختلاس مدیران نیست، بلکه تخلفی حقوقی در هزینه‌کرد بودجه است. به نظر من به دستگاه‌های اجرایی کمک کنید و هر پیشنهادی را که برای شفاف‌سازی امور دارید به مسئولان ارائه کنید.


این عضو شورای عالی فضای مجازی اظهار کرد: دانشجویان باید اجتهاد رسانه‌ای و مدیریتی داشته باشند، حتی مدیران نیز بدون داشتن اجتهاد مدیریتی امکان مدیریت جهادی ندارند. می‌توان به مدیران پیشنهاد کرد امضاها و عملکردشان شفاف شود تا جلوی امضاهای طلایی گرفته و بعضی از مشکلات حل شود.


وی ضمن اشاره به این موضوع که دستگاه قضایی نیز باید کارآمدی بیشتری برای مقابله با فساد داشته باشد، بیان کرد: دو مشکل عمده در دستگاه نظارتی وجود دارد. یکی اینکه کارآمدی کسانی که باید در پروژه‌های مهم قضاوت کنند، تخصص ندارند و دیگری نداشتن صلاحیت‌های عمومی بعضی از ناظران است. امیدوارم رئیس جدید قوه قضاییه به این موضوعات دقت بیشتری کند و نظارت را بهبود بخشد.


در خوشبینانه‌ترین حالت 10 درصد از فیلم‌های سینمایی قابلیت پخش در تلویزیون را دارد


رئیس اسبق رسانه ملی مطرح کرد: در خوشبینانه‌ترین حالت تنها 10 درصد از فیلم‌های سینمایی قابلیت پخش در تلویزیون را دارند چرا که فضای سینمایی متفاوت با فضای تلویزیونی است و این تفاوت ناشی از سیاست‌های سینمایی کشور بعد از سال 76 است. در زمان ریاست خود بر سازمان صداوسیما مجبور بودم با تعدادی از کارگردان‌ها رایزنی کرده و حتی حق پخش بیشتری برای فیلم‌های سینمایی پرداخت کنم تا این فیلم‌ها به‌گونه‌ای ساخته شوند که قابلیت پخش در صدا و سیما را داشته باشند.


وی اضافه کرد: از سال 76 سیاست‌های سینمایی کشور عوض شد. به‌دلیل مسئولیتی که در سازمان سینمایی کشور داشتم دو بار با رئیس دولت اصلاحات جلسه داشته و از وضعیت مجوزهای سینمایی گزارش دادم. وی نیز از این وضعیت ناراحت بود. در زمان وزارت مهاجرانی فضای سینما رها شد. شاید در فضای سیاسی این‌گونه کم‌شدن نظارت اشکالات زیادی پیش نیاورد اما در فضای فرهنگی تأثیر مخربی داشت.


ضرغامی تصریح کرد: حتی مرحوم هاشمی‌رفسنجانی نیز که فردی بسیار خوشبین بود در آن دوران به من گفت که از فضای پیش آمده در حوزه فرهنگ بسیار نگران هستم.


این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: به نظر من بدحجابی فعلی متأثر از سینمای سال 76 به بعد است. شاید بتوان گفت که نظارت ضعیف بود یا بعضی مواقع بی‌عرضگی هم اتفاق می‌افتاد اما کاری می‌کردند که فضای سبک زندگی عوض شود. الان نیز فاصله سینما و تلویزیون زیاد است و بخشی از این فاصله متأثر از فضای ایجاد شده در حوزه سینما در سال‌های 76 به بعد و حتی سال‌های بعد هم مسئولان نتوانستند شرایط ایجاد شده در سینمای کشور را تغییر دهند.


جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلیل دعوت نکردن از من و پورازغدی لغو شد!


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان عضو اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اعلام کرد: معمولاً بنا ندارم در مورد اتفاقات پیش آمده در جلسات حرف بزنم. در جلسات مختلف به دلیل صراحت بیانی که دارم، معمولاً تنش‌هایی پیش می‌آید.


وی افزود: بنده و حسن رحیم‌پورازغدی برای جلسه هفته گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی دعوت نشدیم اما چند ساعت قبل از برگزاری، جلسه لغو شد. برداشت من این است که قانوناً رئیس جمهور نمی‌توانست از ما دعوت نکند چون ما دو عضو رسمی و حقیقی این جلسه هستیم و بدون حضور اعضا، جلسه نباید تشکیل می‌شد. فکر می‌کنم به رئیس جمهور قبل از برگزاری جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی این تذکر را داده بودند، به همین دلیل نیز جلسه لغو شد.


این عضو شورای عالی فضای مجازی اذعان کرد: در مورد اتفاقات شورای عالی فضای مجازی سعی کردم اظهارنظری نکنم، اما بحث در هر جلسه یا شورایی طبیعی است.


در مورد صداوسیما اظهارنظر نمی‌کنم


رئیس اسبق صدا و سیما در پاسخ به این سؤال که در مورد اجرا نشدن برنامه 90 و حواشی پیش آمده، توضیح داد: باید برای توضیح این مورد با حضور وکیلم صحبت کنم. معمولاً نمی‌خواهم در مورد صداوسیما اظهارنظر کنم چرا که اظهارنظر من را به‌عنوان دخالت تلقی می‌کنند.


ضرغامی مطرح کرد: دیروز فردوسی‌پور فیلمی برای من ارسال کرد که در آن موضع‌گیری‌های ارزشی برنامه 90 پیرامون مسائل مختلف آمده بود. تنها توانستم یک جمله بنویسم که «إن‌شاءالله مأجورید».


وی در ادامه بیان کرد: به نظر من حواشی این برنامه از یک اختلاف نظر مدیریتی شروع شد و در مورد تصمیمات مدیریتی نظری نمی‌دهم.


رئیس اسبق صداو‌سیما اظهار کرد: در مراسم انتخاب و تجلیل از برنامه‌های برتر صدا و سیما از برنامه 90 تجلیل شد. فردوسی‌پور خدمات ارزنده‌ای ارائه کرده است. نهایتاً می‌توانم بگویم إن‌شاءالله مأجور است.


انتهای پیام/4122/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب