دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 فروردين 1398 - 09:44
روحانی:

امسال 480 میلیارد مترمکعب بارش در کشور داشتیم که بی‌سابقه بود

رئیس جمهور گفت: امسال 480 میلیارد مترمکعب بارش در سراسر کشور داشتیم که در متوسط بارش 50 سال اخیر کم‌سابقه بوده است.
کد خبر : 374889
155573774969365100.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح امروز در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران در لرستان اظهار کرد: باید با هر گام خود زمینه‌ساز ظهور باشیم. وی ضمن اشاره به تعبیر امام خمینی (ره) که فرمودند: سال 57 سال پرنعمت و پرزحمتی بود، گفت: امسال هم به همان تعبیر سال پرنعمت و پرزحمتی بود؛ هرچند آب زندگی را رونق می‌بخشد.


بارش امسال در 50 سال اخیر بی‌سابقه بوده است


رئیس‌جمهور با اشاره به میزان بارش امسال عنوان کرد: امسال 480 میلیارد مترمکعب بارش در سراسر کشور داشتیم که در متوسط بارش 50 سال اخیر کم‌سابقه بوده است و اگر قیمت تمام‌شده هر مترمکعب را 1000 تومان محاسبه کنیم متوجه نعمت و سرمایه‌ای که خداوند عطا کرده است می‌شویم.


روحانی تصریح کرد: 12 فروردین که با استاندار لرستان درخصوص پلدختر صحبت می‌کردم و صحبت ایشان بنا بر قطع ارتباط با پلدختر را شنیدم تا صبح چند بار قرآن خوانده و دعا کردم و صبح برایم خوشحال‌کننده بود که آسیب جانی نداشتیم.


وی اضافه کرد: البته باید به دنبال این موضوع باشیم که چرا سیل آمده و به همین منظور هم جمعی از اساتید و دانشگاهیان را مأمور کرده‌ام تا علت وقوع سیل را بررسی کرده و اعلام کنند که چقدر توان و بودجه داشتیم تا این ایرادات نباشد هم مشخص شود.


رئیس‌جمهور ادامه داد: شاید اگر برنامه‌ریزی برای شرایطی در آینده انجام شود، برخی ایراد بگیرند مانند سال‌های اخیر و دولت یازدهم که به سدسازی ایراد می‌گرفتند و این قضاوت‌های سال‌های پیش را نباید یادمان برود.


ساخت‌وسازهای بدون مجوز در مسیر سیل موجب افزایش خسارت شد


روحانی بارش‌های اخیر را در یک‌صد سال اخیر بی‌سابقه عنوان کرد و افزود: میزان بارش‌ها به حدی بود که هیچ استانی نمی‌توانست به استان همسایه کمک کند چراکه همه درگیر سیل بودند اما حداقل جوازهایی که برای ساخت در مسیل‌ها و رودخانه‌ها صادر شده است و یا ساخت‌وسازهای بدون مجوز موجب افزایش خسارت شد و این کار را استانداران، فرمانداران، بخشداران، وزارت نیرو، شهرداران و قوه قضائیه این موضوع را پیگیری کنند که دیگر ساخت‌وسازی در حریم رودخانه نباشد.


وی تأکید کرد: فعلاً مبنا را بر این قرار می‌دهیم که سال آینده نیز چنین بارش‌هایی را خواهیم داشت و یکی از کارهایی که باید آموزش داده شود این موضوع است که در وهله نخست خود مردم چه وظیفه‌ای دارند چراکه تا امدادرسانی حداقل نیم ساعت زمان لازم است.


رئیس‌جمهور اضافه کرد: البته در این موضوع آموزش مورد اهمیت است و صداوسیما نیز اخیراً اقداماتی انجام داده ولی باید به‌گونه‌ای این آموزش انجام شود تا دیگر کسی در سیل بر روی پل نایستد و خیلی اتفاقات در حوادث رخ ندهد.


روحانی تأکید کرد: ابتدا استانداران و فرمانداران به میدان آمدند و بعد نیروهای نظامی وارد شدند و قدم‌به‌قدم همه آمدند و شبانه‌روزی فداکاری کردند؛ ارتش، ناجا، سپاه و بسیج مانند همه جای دنیا فارغ از درجه و رتبه وارد شدند ولی خلوص و دلسوزی و ایمانی که در بین نیروی نظامی ایران با دیگر نقاط وجود دارد تفاوت را رقم می‌زند.


نبود بیماری مسری در کشور مورد تعجب بهداشت جهانی است


وی خاطرنشان کرد: از همه برای تلاش در سیل اخیر تلاش می‌کنیم اما کاری که بخش‌های دولتی در ترمیم زیرساخت‌ها انجام دادند در دنیا بی‌نظیر است؛ اینکه امروز در ایران بیماری مسری و اپیدمی نداریم مورد تعجب بهداشت جهانی است.


رئیس‌جمهور عنوان کرد: در طول این چهار هفته، امروز فقط 6 روستا برق ندارد درصورتی‌که در سیل آمریکا تا یک سال این زیرساخت‌ها ترمیم نمی‌شود.


روحانی با بیان اینکه 961 روستا در سیل اخیر دچار مشکل آب شد و تا امروز تنها سه روستا دچار مشکل است افزود: از 860 روستایی که جاده‌هایش دچار تخریب شده بود و 401 کیلومتر از راه اصلی و بیش از یک هزار کیلومتر راه روستایی آسیب دیده است که از سپاه تا شهرداری‌ها در ترمیم کار کردند.


وی تصریح کرد: از مقام معظم رهبری درخواست کردیم که از صندوق توسعه هم بتوانیم استفاده کنیم برای جبران‌ها خسارت‌ها و بعد از موافقت ایشان، وزیر کشور را مسئول نوسازی و بازسازی کردم و این موضوع را حضرت آقا در جلسه حضوری با بنده هم تأکید کردند که یک نفر فرماندهی را داشته باشد.


رئیس‌جمهور یادآور شد: البته این موضوع که قرارگاه تشکیل شد به این معناست که سریع‌تر خسارت‌های سیل جبران شود چراکه برای مردم بسیار مشکل‌ساز و سخت است و همه برای حل مشکل مردم کمک کنیم البته 76 نفر در این سیل جان باختند که البته یک نفر هم زیاد است ولی در مقایسه با ابعاد این حادثه ناچیز است.


ممکن است شاهد تغییر در محل روستاها باشیم


روحانی تأکید کرد: بررسی‌های میزان خسارت و نحوه رفع خسارت‌ها از مسائلی است که در ادامه موردبررسی قرار می‌گیرد و روستاهایی نیز ممکن است در میان‌مدت دچار تغییر در محل شوند و درخصوص اثاثیه منزل هم لازم است تلاش کنیم تا خود لوازم را در اختیار مردم قرار دهیم نه اینکه پول بدهیم تا مردم بعدازاین سیل یک زندگی معمولی داشته باشند و قطعاً مانند قبل نخواهد شد.


وی ادامه داد: همه باید تلاش کنیم تا سریع‌تر برآورد و پرداخت خسارت داشته باشیم و این کار را قول داده‌ایم که انجام می‌دهیم و دولت، نهادهای نظامی و نیروهای مردمی این حس را به مردم دادند که همه با هم هستیم؛ اینکه من به لرستان می‌آیم به این معنا است که همه هم‌دل هستیم و مشکل مردم را حس می‌کنیم و حضور مسئولان از سه قوه و نهادهای نظامی نیز در مناطق سیل‌زده قابل‌تقدیر است.


دولت اجاره اسکان موقت سیل‌زده‌ها را می‌دهد


رئیس‌جمهور رسیدگی ایام موقت اسکان سیل‌زدگان را نیز مورد اهمیت دانست و عنوان کرد: همه ورزشگاه‌ها، مدارس، سوله‌ها و مراکز دولتی در اختیار سیل‌زدگان قرار بگیرد و مقدم بر این‌ها دولت پول اجاره اسکان موقت را به سیل‌زده‌ها بدهد و هلال‌احمر، پزشکی و وزارت نیرو نیز در محل حاضر باشند.


روحانی ادامه داد: امسال میزان تولید گندم کشور بیشتر از سال گذشته خواهد بود و سال آتی نیاز به واردات گندم نداریم که برای چهارمین سال متوالی اتفاق می‌افتد و ما هم در کنار کشاورزان برای جبران خسارت ایستاده‌ایم و قول می‌دهم دولت یادش نمی‌رود که کشاورزان چه خسارت‌هایی در این سیل دیدند و حتماً جبران می‌کنیم.


وی تأکید کرد: در این خسارت‌ها مردم هم وارد شوند و هرکس هر توان و امکانی دارد کمک کند تا زندگی مردم سریع‌تر به روال عادی بازگردد و برای بلندمدت نیز کارهای زیادی انجام می‌شود به‌طور مثال اگر جنگل‌های زاگرس از دست نمی‌رفت امروز جلوی بسیاری از خسارت‌ها را می‌گرفت.


رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: با کمک حضرت ولی‌عصر (عج) این خسارت‌ها را جبران و جنگل‌ها را هم احیا می‌کنیم.


انتهای پیام/4123/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب