فاضلابهای شهری در مناطق سیلزده مدیریت نشده است
سیامک بهاروند در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: در سیل اخیر متأسفانه فاضلاب بسیاری از منازل بالا آمد و این فاضلاب در مسیر آب جریان پیدا کرد اما این موضوع مدیریت نشد.
وی تأکید کرد: بسیاری از مناطق بیابانی، عناصر فلزی در خاکشان وجود داشت که این عناصر نیز با جریان یافتن آب در آن مناطق وارد سیلاب و وارد مناطق مسکونی و شهری شده و با رسوب کردن در این مناطق خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها را افزایش داده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد در ادامه افزود: بسیاری از رودخانهها مسیری 100 کیلومتری را طی کردند و از سازههای زمینشناسی مختلف عبور کرده و در این مسیر عناصر مختلفی را نیز با خود همراه کردند که برخی آنها از حد استاندارد بالاتر رفته و آسیب زیادی را ایجاد میکند.
وی با تأکید بر اینکه در سطح روستاها و مناطق خسارت دیده، آسیبهای بهوجود آمده بیشتر است، ادامه داد: در حال حاضر چند روزی است که بارندگی نداشتیم، اثرات گل و لای از شهرها زدوده شده اما کف حیاط و خیابانهای شهر شسته نشده و این مسئله به این دلیل بود که آب شهر در این مدت قطع بود و از 6 چاه موجود، تنها سه چاه فعال بود و وجود آثار بهجا مانده از گل و لای سیلاب میتواند برای مردم خطرساز باشد.
بهاروند به نکته دیگری نیز اشاره کرده و افزود: زمانی که این گل و لای از مناطق غربی جمعآوری شد، از مرکز شهر عبور داده شده است و سبب شده در جاده اصلی، گل و لایی به ضخامت چند سانتیمتر ایجاد شود که این موضوع در جابهجایی خودروها خودش را نشان میدهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد در ادامه افزود: وجود این خاکها میتواند به چشمها، شش و ریه آسیب برساند. به همین دلیل بحث رعایت بهداشت در این حوزه اهمیت پیدا میکند.
بهاروند ادامه داد: گروه پزشکی 20 نفره از سوی دانشگاه آزاد در پلدختر مستقر شدهاند تا اقدامات پزشکی فوری را انجام دهند زیرا در حال حاضر بحث بیماریهای کزاز، هپاتیت و برخی از بیماریهای واگیردار مطرح شده که باید اقدامات لازم برای پیشگیری از آن صورت گیرد.
انتهای پیام/4087/
انتهای پیام/