دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دریکوند خبر داد:

حمایت از پژوهش‌های کاربردی در دانشگاه آزاد خرم‌آباد

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد واحد خرم‌آباد گفت: پایان‌نامه‌هایی که موضوع آن‌ها حل مشکلات استان و کشور باشد در اولویت حمایت مالی دانشگاه آزاد قرار می‌گیرد.
کد خبر : 326269
555222.jpg

رضا دریکوند در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره برنامه‌های این واحد دانشگاهی برای حمایت از مراکز رشد گفت:  مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی خرم‌آباد با هدف جمع‌آوری و حمایت از ایده‌های استادان و دانشجویان کارآفرین دانشگاه آزاد اسلامی  تأسیس‌شده است.


وی افزود: جهت شناسایی ایده‌ها استارت‌آپ برگزار کرده‌ایم و از این ایده‌ها تاکنون دو ایده به محصول نزدیک شده و امیدواریم هرچه زودتر این محصولات تجاری‌سازی شوند.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد درباره امکانات آزمایشگاهی این واحد گفت: امکانات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در قالب سامانه ساها (سامانه آزمایشگاه همکار آزاد) جمع‌آوری‌ شده است و از این طریق در مسیر کسب درآمدهای علمی و پژوهشی تلاش می‌کنیم.


دریکوند با بیان اینکه چهار کارگاه  با استفاده از امکانات آزمایشگاهی به‌صورت کاملاً عملی تا آخر سال برگزار می‌گردد، افزود: این کارگاه‌ها بیشتر در رشته‌های بیولوژی، ژنتیک و بیوتکنولوژی به‌صورت چهار دوره داخلی و یک دوره کشوری با مشارکت واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شوند.


وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد در برخی موارد آزمایشگاه‌های مجهزتری نسبت به دانشگاه دولتی در سطح استان دارد، افزود: خدمات دیگری که می‌توانیم در قالب ساها به دانشگاه‌ها و سایر محققین ارائه دهیم، استفاده از خدمات و تجهیزات آزمایشگاهی است که طبق تعهد سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی مقرر شده درآمدهایی را از آن محقق کنیم و این دو کار بخشی از درآمدهایی است که از محل‌های علمی و پژوهشی کسب‌ شده‌است.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد تصریح کرد: سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی تفاهم‌نامه‌هایی را با وزارت کار امضا کرده که طی آن قرار است افراد کارآفرین و موفق با برگزاری کارگاه‌های کارآفرینی، باعث تشویق دانشجویان به ورود به عرصه کارآفرینی باشند.


دریکوند درباره ارتباط دانشگاه با صنعت و تجاری‌سازی گفت: واقعیتی که در حال حاضر با آن روبرو هستیم رکود اقتصادی است، به‌خصوص در صنایع استان لرستان. در این رابطه چندی پیش یکی از دانشجویان مأمور بررسی مشکلات صنایع شهرستان خرم‌آباد شد که طبق آمار به‌دست‌آمده اکثر صنایع با مشکل نقدینگی و گردش مالی روبرو هستند.


وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان برای حل مشکلات از طریق پژوهش‌های دانشگاهی جلسات متعددی با دستگاه‌های اجرایی استان برگزار کرده است اما دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات خود کمتر در قالب پژوهش‌های دانشگاهی ورود می‌کنند. البته امسال دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد با رایزنی‌های صورت گرفته توانست با عقد قرارداد در پنج طرح برون دانشگاهی به‌نوعی بخشی از مشکلات دستگاه‌های اجرایی استان را حل کند.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد افزود: یکی از برنامه‌های خوب سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برای حل مشکلات استان‌ها و کشور، مسئله محوری پژوهش‌ها در دانشگاه است که دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد با تمام استادان دانشکده‌ها جلساتی تشکیل داد و گروه‌ها را ملزم کرد بخشی از پایان‌نامه‌ها  به سمت تقاضامحوری و یا حل مسائل استان و شهرستان بروند. 


دریکوند تصریح کرد: ازجمله کارهای انجام شده می‌توان به چند پایان‌نامه در گروه‌های علوم پایه و موضوعات دیگری مانند گرد و غبار و مشکل خشک‌سالی اشاره کرد که در حال انجام است، به همین منظور کل مدیران گروه تحصیلات عالی موظف شدند درصدی از پایان‌نامه‌ها را به حل چنین مشکلاتی در سطح استان و کشور اختصاص دهند.


وی ادامه داد: پایان‌نامه‌هایی که موضوع آن‌ها حل مشکلات استان و کشور باشند در اولویت حمایت مالی دانشگاه آزاد قرار می‌گیرند، حتی با رایزنی‌هایی که دانشگاه با بخش‌های اجرایی دارد می‌تواند از آن طریق هم اعتبارهایی را برای این نوع پایان‌نامه‌ها اختصاص دهد.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد با اشاره به برخی موانع کاربردی کردن پژوهش‌ها،گفت: متأسفانه عزم جدی برای اینکه مسائل و مشکلات از طریق دانشگاه‌ها حل شود، در برخی از بخش‌های اجرایی وجود ندارد، اما همه این موضوعات باعث عقب‌نشینی و حرکت نکردن دانشگاه در مسیر علمی و پژوهشی نشده و نخواهد شد.


انتهای پیام/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب