دشمنیِ دیوانهوار آمریکا
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ اقدامات بیسابقه ایالات متحده آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران از حالت مخاصمهآمیز پیشین به یک دشمنی دیوانهوار بدل شده است، چنانچه در اقدام اخیر، دونالد ترامپ با وجود مخالفت کارشناسان امنیتی و نظامی آمریکا، اقدام به قراردادن سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریستی کرد.
با درکنارهم قراردادن وقایع منطقهای و شرایط موجود در آمریکا، تحلیل چنین اقداماتی از سوی هیئت حاکمه این کشور کاری دشوار به نظر میرسد. در واقع به نظر میآید رهبران آمریکا و در رأس آنها دونالد ترامپ از قاعده انتخاب عقلانی فاصله گرفتهاند و تا حد زیادی بر مبانی عوامل ناشناخته و مبهم تصمیمات خود را اتخاذ میکنند. شاید به همین دلیل باشد که اعضای کابینه و مدیران ارشد سیاسی و امنیتی ترامپ بهتناوب استعفا داده یا بهدلیل بروز اختلاف نظر از سمت خود برکنار میشوند که نمونه اخیر آن خبر تصمیم به کنارهگیری مدیر سرویس مخفی این کشور است.
به هر روی به نظر نمیرسد با قراردادن سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریستی، از نظر عملیاتی تحول خاصی بین نیروهای منطقه رخ دهد؛ گرچه با توجه به مقابله بهمثل جمهوری اسلامی ایران در تروریستی تلقیکردن قوای آمریکایی حاضر در غرب آسیا، دست کم بر روی کاغذ بروز تنش میان نظامیان دو کشور محتمل است؛ اما از دیدگاه استراتژیک و با توجه به استیلای ژئوپولیتیک ایران بر نقاط حساس خلیج فارس، ریسک چنین رویارویی برای آمریکا بسیار بالا خواهد بود.
در عین حال این عمل در تضاد با سند استراتژیک آمریکاست که در آن کاهش تمرکز از غرب آسیا و انتقال آن به حوزه شرق آسیا برای کنترل قدرتگیری چین است. اعلام خروج آمریکا از سوریه نیز در راستای همین فرآیند قابل تحلیل است که انتظار میرود این روند در سال جاری نیز تقویت شود؛ بنابراین اعلام قراردادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی، اقدامی تحریکآمیز است که با سیاست کلان مندرج در سند استراتژیک آمریکا مغایرت دارد. طبعاً بروز هرگونه درگیری فی مابین هرچند در مقیاس کوچک، آمریکا را در منطقه زمینگیر خواهد کرد.
بدین تعبیر، شاید بتوان چنین سیاستی را از سوی کاخ سفید، نه در راستای یک تقابل نظامی منطقهای با ایران که برای جلب نظر عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی بهویژه با توجه به همزمانی روز انتخابات در اسرائیل با اقدام ترامپ در قراردادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی در نظر گرفت که اخیراً هم در موضوع بلندیهای جولان بهرغم موضعگیریهای منفی جهانی، صرفاً رضایتمندی این رژیم مورد نظر آمریکا بود.
با تمام این اوصاف، حتی اگر گمانهزنیهای موجود درست نباشد و آمریکا نیات مقابلهجویانهای را علیه جمهوری اسلامی ایران در سرداشته باشد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حدی از توان نظامی، نفوذ منطقهای و خودکفایی عملیاتی رسیده است که هرگونه تهاجمی را با شدت پاسخ دهد. سردار سلیمانی پیشتر در قبال تهدیداتی از این دست گفته بود: آقای ترامپ قمارباز! بیا من انتظارت را میکشم... این جنگ را شما شروع میکنید ولی ما به پایان میبریم.
افزون بر اقتدار سپاه، همبستگی و وحدت ملی که در یکی دو روز گذشته در حمایت از سپاه پاسداران شاهد بودیم را میتوان بزرگترین دستاورد ملی و پشتوانه اصلی انقلاب اسلامی تلقی کرد.
در پایان، بیانات مقام معظم رهبری در حمایت از سپاه پاسداران و اظهار نظر قاطع ایشان در مورد بیاساسبودن توهمات آمریکا همانند همیشه فصلالخطاب همه تحلیلها و نظرهاست که آمریکاییها به خیال خود علیه سپاه و در واقع علیه انقلاب و ایران نقشه میکشند و گربهرقصانی میکنند؛ البته این خباثتها به جایی نخواهد رسید و با برگشتن کید و فریب آنها به خودشان، دشمنان جمهوری اسلامی مانند ترامپ و احمقهای دوروبر نظام حاکمه آمریکا در حال حرکت به سمت حضیض هستند.
*دکتری تخصصی علوم سیاسی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/