دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 شهريور 1394 - 11:41
توسط مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران انجام شد

تدوین لایحه نحوه پیشگیری و مقابله با ریزگردها در پایتخت

مدیر مطالعات و برنامه‌ریزی خدمات شهری و محیط‌زیست مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران از تدوین لایحه نحوه پیشگیری و مقابله با ریزگردها در شهر تهران، توسط این مرکز خبر داد.
کد خبر : 37168

به گزارش گروه اجتماعی آنا، هادی افراسیابی اظهار کرد: مطابق مصوبه شورای شهر تهران با عنوان «مطالعه و بررسی در مورد نحوه پیشگیری و مقابله با ریزگردها در شهر تهران»، مرکز مطالعات شهرداری تهران موظف شد ضمن مطالعه و بررسی این موضوع، با همکاری سایر مراجع ذیربط نسبت به گردآوری تمامی مطالعات پژوهشی در این خصوص اقدام کند.


وی افزود: در همین راستا مقرر شد که با نظارت کمیسیون سلامت و محیط‌زیست و خدمات شهری شورای پایتخت راهکارهای عملی مناسب برای مقابله با پدیده ریزگردها در شهر تهران را در قالب لایحه تهیه و آن را ارائه کند.


افراسیابی تصریح کرد: این موضوع علاوه بر طرح و بررسی در جلسات کارشناسی، طی چندین جلسه در شورای راهبردی محیط‌زیست با حضور کارشناسان و مدیران سازمان حفاظت محیط‌زیست، شرکت کنترل کیفیت هوا، سازمان بوستان‌ها و فضای سبز، ستاد محیط‌زیست و توسعه پایدار و نیز اساتید دانشگاه مطرح و جمع‌بندی و تحت عنوان «پیش‌نویس لایحه و برنامه اقدام پیشگیری و مقابله با گردوغبار در شهر تهران» توسط مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران تهیه و جهت طی مراحل قانونی به شورای اسلامی شهر تهران ارسال شد.


وی تصریح کرد: پیش‌نویس تهیه شده دارای یک ماده واحده به عنوان لایحه و نیز یک برنامه اقدام شامل اهداف، سیاست‌ها، اقدامات مدیریت شهری، اقدامات مشترک شهرداری تهران و سایر دستگاه‌ها و تعریف کمیته‌ای جهت نظارت و پایش انجام اقدامات تعریف می‌شود.


افراسیابی گفت: در لایحه تهیه شده، شهرداری تهران مکلف می‌شود با هماهنگی سایر دستگاه‌های ذیربط و در چارچوب وظایف و اختیارات قانونی آن‌ها مطابق برنامه اقدام و در جهت پیشگیری و مقابله با گرد و غبار به صورت سالیانه تخصیص اعتبار کرده و مشارکت کند.


مدیر مطالعات و برنامه‌ریزی خدمات شهری و محیط‌زیست گفت: راهبردهای برنامه اقدام شامل کنترل منشاءهای بالقوه و بالفعل مولد ذرات گرد و غبار از طریق مشارکت مؤثر و فعال با نهادهای ذی‌ربط، اطلاع‌رسانی، هشدار به هنگام و افزایش سطح آگاهی‌های عمومی و توانمندسازی شهروندان و مراکز بهداشتی درمانی، بازنگری در دستورالعمل‌های مربوطه و توسعه زمینه‌های سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری اقتصادی در زمین‌های بایر مستعد بوده و مشتمل بر 27 بند و راهکارهای اجرایی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب