دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 فروردين 1398 - 10:15
رستمی مطرح کرد:

تحول علوم انسانی منوط به تغییر باور اساتید این حوزه

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: تا زمانی که اساتید علوم انسانی تغییر پیدا نکند، تنها بخش اندکی از تحول علوم انسانی اتفاق افتاده است.
کد خبر : 371359
57739604.jpg

حجت‌الاسلام مصطفی رستمی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در خصوص اسلامی کردن علوم انسانی اظهار کرد: موضوع علوم انسانی اهمیت ویژه‌ای دارد و پایه و ریل‌گذار سایر علوم در حوزه‌های تجربی، مهندسی و فنی محسوب می‌شود.


وی در ادامه تصریح کرد: پس از انقلاب اسلامی در حوزه علوم انسانی تلاش‌های فراوانی صورت گرفته است. اساتید فرهیخته بسیاری در حوزه علوم انسانی داریم که دغدغه اسلامی کردن علوم را دارند اما علوم انسانی ما در حال حاضر آن حوزه جریان‌ساز نیست و به یک جریان تولید علوم انسانی مبتنی بر پایه‌های فرهنگی، اعتقادی و دینی جامعه خودمان تبدیل نشده است.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه تولید محتوا در حوزه علوم انسانی سخت‌تر از دیگر حوزه‌هاست، عنوان کرد: در این خصوص نیز کارهای زیادی در حوزه قانون‌گذاری انجام‌شده است، در شورای تحول علوم انسانی جلسات متعددی برگزار شده و چهره‌های اصلی و فرهیخته علوم انسانی کشور نیز در آن مشارکت دارند و مرتب در حال بررسی سرفصل‌های پیشنهادی دانشگاه‌ها و مقدمه‌سازی تحول در رشته‌ها و سرفصل‌ها هستند.


رستمی در ادامه افزود: همچنین در بخش‌های دیگر همچون حوزه‌ها، کانون‌های علوم انسانی و دانشگاه‌های علوم انسانی نیز در حال تولید و بررسی علوم انسانی هستند.


وی در پاسخ به این دیدگاه که در اسلامی کردن علوم انسانی تنها سرفصل‌ها تغییر پیداکرده، بیان کرد: تا زمانی که این باور و التزام به اینکه اساتید باید تولیدکننده و ارائه‌کننده آن چیزی باشند که از درون فرهنگ و هویت ایرانی باشد، وجود نداشته باشد، متن و سرفصل‌ها نیز اصلاح شود تنها بخش اندکی از تحول اتفاق افتاده است.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: مجموعه فرهیختگان علمی باید به عزم، جدیت و باور تولید علوم انسانی برسند که در این مسیر قرار بگیرند.


انتهای پیام/4115/4084/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب