دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 فروردين 1398 - 15:22
یک جامعه‌شناس در گفتگو با آنا:

تاب‌آوری سیل‌زدگان را بالا ببریم/ لزوم حفظ کرامت آسیب‌دیدگان

یک جامعه‌شناس با بیان اینکه زلزله کرمانشاه تجربه خوبی برای نحوه امدادرسانی بود، گفت: در حادثه سیل باید به موضوع توانمندسازی و تاب‌آوری سیل‌زدگان توجه شود.
کد خبر : 371213
n00046836-b.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه زنان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، زلزله 21 آبان سال 96 در استان کرمانشاه، اگرچه خانه‌ها را بر سر مردم به تلی از آوار تبدیل کرد و منجر به فوت بسیاری از شهروندان شد اما تجربیات ارزنده‌ای نیز به دنبال داشت که می‌تواند در سایر حوادث تجربه‌ای مفید باشد.


در این خصوص فاضل الیاسی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: اگر می‌خواهید به افراد آسیب‌دیده در سیل و یا زلزله کمک کنید تلاش شود کمک‌های ارسالی بر اساس نیازسنجی صورت گفته و اولویت‌بندی نیز رعایت شود.


این جامعه‌شناس اجتماعی افزود: کمک‌ها نباید بدون هماهنگی ارسال شوند؛ باید یک شورای هماهنگی در منطقه بحران‌زده تشکیل و با همکاری این شورا تمام کمک‌ها تقسیم شود.


وی با اشاره به اینکه از هرگونه موازی‌کاری، تقسیم فله‌ای کمک‌ها و کار جزیره‌ای پرهیز شود، ادامه داد: در هنگام توزیع کمک‌ها باید به فکر کسانی بود که عزیزانشان را از دست داده‌اند و یا داغدار هستند، چون اغلب بنا بر سنت‌های مختلف محلی حاضر به حضور و یا درخواست کمک نیستند، تلاش شود افراد متخصص و باتجربه در این مناطق حضور پیدا کنند.


الیاسی خاطرنشان کرد: افراد و خانواده‌هایی هستند که بسیار ضعیف هستند، اغلب این خانوارها حتی توان درخواست کمک هم ندارند و به همین دلیل این گروه از افراد نباید فراموش شوند.


وی تشریح کرد: در هنگام توزیع کمک‌ها سعی گردد که کرامت و عزت افراد حفظ و از پرت کردن کمک‌ها و یا کمک‌های پاراشوتی و فله‌ای و بدون برنامه پرهیز شود.


این جامعه‌شناس با تأکید بر اینکه در هنگام سیل و زلزله اغلب افراد آسیب‌پذیر می‌شوند، اما زنان، کودکان، سالمندان، معلولان و بیماران در شرایط دشوارتری قرار می‌گیرند اظهار کرد: تا حد امکان از پرداخت پول نقد به افراد به‌خصوص به کودکان پرهیز شود.


فوق دکترای جامعه‌شناسی با اشاره به اینکه به آداب و فرهنگ بومی افراد مصیبت‌دیده احترام گذاشته و سعی شود ارزش‌های آن‌ها محترم حفظ شود، خاطرنشان کرد: از معتمدان گروه‌های محله‌ای برای شناسایی خانواده‌ها استفاده شود زیرا توانمندسازی این افراد و گروه‌ها بسیار حائز اهمیت است.


وی هشدار داد:‌ بدون اجازه افراد از آن‌ها عکس و فیلم گرفته نشود.


الیاسی با اشاره به اینکه خیلی وقت‌ها اعطای کالا و وسایل و کمک کردن نه‌تنها به آن‌ها کمک نمی‌کند بلکه آن‌ها را کم‌توان و ضعیف می‌کند، اضافه کرد: باید تلاش شود توانمندسازی و تاب‌آوری جزو برنامه باشد.


این جامعه‌شناس اجتماعی تصریح کرد: بعد از بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله، بازسازی فضای فیزیکی مهم است، اما بازسازی فضای اجتماعی و روانی کمتر از بازسازی کالبدی نیست و حتماً هم‌زمان مورد توجه قرار بگیرد.


وی ادامه داد: افراد بازمانده از سیل و زلزله به کمک‌های بلندمدت نیاز دارند، اغلب در هفته‌های اول کمک‌ها به‌صورت احساسی ارسال می‌شود و سپس بازماندگان از سیل و زلزله رها می‌شوند.


الیاسی عنوان کرد: خیلی از افراد بازمانده از سیل و زلزله کار خود را از دست می‌دهند، توانمندسازی و اشتغال نیز از اهمیت بالایی برای این مناطق برخوردار است و نباید مورد غفلت قرار بگیرد.


وی ادامه داد: از منیت‌ها و نگاه‌های قومیتی در زمان بحران جداً خودداری شود، چون در این حالت اصل مسئله به فراموشی سپرده می‌شود.


الیاسی با اشاره به اینکه شرایط کودکان را در برخی از موارد بسنجید هشدار داد: در هنگام توزیع کمک‌ها به کودکان نگویید که پدرتان را بیاورید، چون بعضی‌ اوقات این کودکان پدر ندارند و کودک به‌شدت آسیب می‌بیند.


انتهای پیام/4087/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب