مسیر اشتباه در حضور میدانی بحرانها
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، دکتر اکبر نصراللهی در کانال اطلاعرسانی خود در شبکههای اجتماعی در یادداشتی با اشاره به حضور میدانی برخی خبرنگاران و مسئولین در مناطق سیلزده نوشت: رسانهها و مسئولان برای همراهی با مردم ،همذات پنداری، اثبات ایفای وظایف و مسئولیت پذیری و فعالیت در منطقه بحران، راههای مختلف و معقول و مفیدی را پیش رو دارند که بزودی در این خصوص نظرم را تفصیلی خواهم گفت اما فعلاً چند نکته:
۱. پیداکردن برخی نمونههای خارجی نمی تواند مجوزی برای این نوع اقدامات باشد؛ مثل این است گفته شود چون اغلب مردم دنیا پوشش یا دین خاصی دارند و اطعمه و اشربه خاصی را میخورند و می نوشند، ما نیز چشم بسته همانطور باشیم .
2.تسری این نوع رفتارها از برخی خبرنگاران به مسئولان و احتمالاً در آینده به مردم، به ضرر کشور است.
3. با مردم بودن و حضورمیدانی خبرنگار، به شیرجه رفتن با کت و شلوار در آب و گل و لای نیست بلکه گفتن بهموقع و کامل اخبار ، انتشار نظر کارشناسان مستقل و دلسوز در کنار پوشش نظرات مسئولان، پوشش روندی مخاطرات و بحرانها و منحصر ندانستن همراهی با مردم در زمان محدود بحران و فراموش نکردن وظایف ملی و انسانی و حرفهای و دینی خود پیش و پس از بحران و مهمتر از همه مطالبه پیشنهاد گنجاندن دروس مدیریت بحران در همه رشتهها و سطوح آموزشی از مهدکودک تا دوره دکتری از جمله آنها است.
4.همچنین دولتمردان هم برای اثبات دلسوزی و همراهی با مردم و مسئولیتپذیری خود، بدون برخی اقدامات تبلیغاتی و نمایشی مثل رفتن فرماندار اسدآباد در شکاف فرونشست زمین و بازدیدهای تشریفاتی و مزاحمت برای کارشناسان و امدادگران، اگر وظایف شان در شرایط عادی و دوره مخاطرات شایستهتر انجام دهند، نیازی به این کارها نیست.
5. اخلاقی و حرفهای و معمول نیست در ساعات و روزهای اولیه بحران بهویژه زمانی که هنوز امداد و اسکان به اتمام نرسیده است، انتقاد شود اما به نظر میرسد برخی از دولتمردان از این اصول سوءاستفاده و بهرهبرداری سیاسی میکنند و در نهایت اطلاعات جامع، دقیق و بیطرفانهای از منطقه بحران و وضعیت مردم ارائه نمیکنند.
در آینده نزدیک، زوایای بیشتری از اینگونه آسیبها و راههای پیشنهادی اصلاح آنرا بازگو خواهم کرد.
کارشناس علوم رسانه و ارتباطات
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/