فناوری میتواند مغز افراد میانسال را جوانتر کند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از فاکسنیوز، محققان میگویند که در تستهای شناختی، افراد بالای 50 سال خیلی بهتر از افرادی که فقط 6 سال از آنها کوچکترند، عمل کردند.
محققان موسسه بینالمللی تحلیل سیستمهای کاربردی میگویند که امتیاز کسانی که بالای 50 سال سن دارند، نسبت به افرادی که 4 تا 8 سال از آنها کوچکترند، بالاتر بوده است و این امر نشان میدهد که افراد میانسالی که از گوشی هوشمند یا کامپیوتر استفاده میکنند، باهوشتر از افراد حتی کوچکتر خود هستند که از این ابزار استفاده نمیکنند.
اگرچه کارشناسان بارها و بارها نگرانیهای خود را در مورد کاربرد فناوریها اعلام کردهاند و معتقدند که فناوریها انسان را از فکر کردن بازمیدارند، به نظر میرسد که افزایش مهارتهای ذهنی نسبت مستقیمی با افزایش کاربری ابزارهای پیچیده دارد و در واقع، این ابزار مغز انسانها را باهوشتر میکند.
دکتر نادیا استیبر، یکی از این محققان میگوید: «از آنجاکه میزان کاربرد فناوریهای ارتباطاتی و اطلاعاتی حتی در میان افراد مسن افزایش یافته، زندگی امروزی بیشتر شناختی است تا تقاضامحور. به طور مثال، برنامههای کامپیوتری به گونهای نوشته شدهاند که لحظه به لحظه کاربر را مجبور به تصمیمگیری میکند و همین امر مهارت تصمیمگیری را در افراد افزایش میدهد».
وی میافزاید: «در دنیای دیجیتال، افراد حتی مجبورند که چیزهای بیشتری را به خاطر بسپارند. افراد عصر دیجیتال مجبورند که به طور متوسط حدود 10 پسورد یا رمز عبور را به خاطر بسپارند».
محققان معتقدند که فناوری مدرن بیش از هر قشری، مغز افراد میانسال را تحت تاثیر قرار میدهد ولی در این حال باید مراقب بود که افزایش کاربری کامپیوتر و گوشیهای همراه با کاهش فعالیتهای فیزیکی و در نتیجه چاقی همراه است.
مترجم: نسترن صائبی
انتهای پیام/