دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 فروردين 1398 - 15:47
دریاباری در گفتگو با آنا:

کار جهادی 100 دانشجوی مازندرانی در خوزستان پایان یافت

مسئول گروه اشتغال قرارگاه جهادی علمدار مازندران گفت: سومین اردوی جهادی این قرارگاه در خوزستان پایان یافت و دانشجویان جهادگر امروز به مازندران بازگشتند.
کد خبر : 369546
Untitled.png

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشجو ،گروه دانشگاه خبرگزاری آنادر عید ۹۸ گروه‌های جهادی دانشگاهی در بسیاری از مناطق محروم کشور فعالیت سازندگی، عمرانی، پزشکی و فرهنگی داشتند و حتی از روزهای اولیه وقوع سیل در مناطق مختلف کشور به یاری سیل‌زدگان شتافتند، دانشجویان جهادگر از خوشی در کنار خانواده بودن در لحظه تحویل سال گذشتند و از شادترین لحظات زندگی خود برای کمک به نیازمندان بهره جستند؛ در این خصوص مصاحبه‌ای داشتیم با سید مصطفی دریاباری، از دانشجویان جهادگر و مسئول کارگروه اشتغال‌زایی و اقتصاد مقاومتی قرارگاه جهادی علمدار مازندران که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.


آنا: قرارگاه جهادی علمدار مازندران فعالیت عید ۹۸ خود را از چه تاریخی و در چه منطقه‌ای از کشور آغاز کرد؟


 دریاباری: قرارگاه جهادی علمدار استان مازندران با تجربه ۷ ساله کار جهادی در استان‌های مازندران، آذربایجان شرقی و خوزستان، امسال برای سومین سال متوالی دانشجویان جهادگر استان مازندران و دیگر استان‌های کشور را به مناطق محروم شهرستان اندیکا در استان خوزستان اعزام کرد، لذا در روز 25 اسفند 97 جهت اعزام جهادگران، از شهرستان ساری حرکت خود را آغاز کردیم و در روز 26 اسفند 97 در شهرستان اندیکا در استان خوزستان مستقر شدیم.


آنا: در عید 98 چند نفر در اردوی جهادی قرارگاه علمدار شرکت کردند؟


 دریاباری: در اردوی جهادی عید امسال 100 نفر از دانشجویان جهادگر شامل 75 جهادگر آقا و 25 جهادگر خانم حضور داشتند. امسال سال هشتم فعالیت قرارگاه است، سه سال است که در منطقه اندیکا فعالیت می‌کنیم؛ در طی فعالیت جهادی‌مان، صبح‌ها از ساعت 7:30 کارمان را آغاز می‌کردیم و تا ساعت 5:30 یا 6 بعدازظهر ادامه می‌دادیم.



آنا: عید امسال، چه فعالیت‌هایی در منطقه اندیکا توسط این قرارگاه جهادی انجام شد؟


 دریاباری: بحمدالله فعالیت‌های جهادی ما در شهرستان اندیکا در نوروز 96 تا 97 هم اجرا شده بود و امسال برای سومین بار انجام می‌شود. فعالیت‌های این قرارگاه در پنج کارگروه شامل حوزه‌های عمرانی، اشتغال، بهداشت و درمان، فرهنگی و آموزشی تقسیم می‌شود و هرساله با توجه به نیاز منطقه و بررسی‌هایی که از قبل انجام شده است برنامه‌هایی در قالب هر کارگروه ارائه شده تا کار به‌صورت تخصصی در مناطق مشخص اجرا شود.


خدمات عمرانی


عید امسال در بحث عمرانی، کار پی‌کنی و شناژ مدرسه 170 مترمربعی روستای کردوف شهرستان اندیکا انجام شد.


خدمات فرهنگی


در بحث فرهنگی کارهای همچون برگزاری هیئت و کلاس‌های قرآن، بحث مشاوره و سرکشی خانه به خانه طلاب، برگزاری ایستگاه‌های صلواتی در روز 13 رجب انجام شد.


در روز 29 اسفند 97 نیز اعضای این گروه جهادی در یادمان‌های هشت سال دفاع مقدس حضور یافته و مراسم تحویل سال را در شلمچه اجرا کردند.


خدمات بهداشت و درمان


همچنین خدمات بهداشتی و درمانی از قبیل ویزیت رایگان و تجویز دارو توسط پزشکان متخصص، خدمات رایگان دندانپزشکی و بهداشت دهان و دندان در منطقه اندیکا ارائه شد و نیز متخصصین زنان و زایمان در این منطقه محروم حضور یافتند.


خدمات کارگروه اشتغال


ازجمله خدمات کارگروه اشتغال‌زایی و اقتصاد مقاومتی قرارگاه جهادی علمدار مازندران می‌توان به جمع‌آوری اطلاعات کلی روستاهای این شهرستان ازجمله منطقه چلو اعم از جمع‌آوری اطلاعات جمعیت دامی، رویش گیاهی و آب‌وهوا منطقه و درنهایت آمایش و شناسایی ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل منطقه اشاره کرد؛ که در آن طرح‌ها و ایده‌هایی به مسئولان منطقه و کشوری منتقل کردیم.


آنا: منطقه هدفتان را چگونه ارزیابی کردید؟


دریاباری: بخش اندیکا ازنظر وسعت بخش خیلی بزرگی است که مناطقش واقعاً محروم است و باعث شد تا ما از مازندران پس از طی مسافت یک هزار و 500 کیلومتر برای کار جهادی به این منطقه بیاییم. بحث آب‌رسانی روستاهای این منطقه به‌شدت ضعیف است و آب‌رسانی ندارد. این‌قدر این منطقه محروم است که فرهنگ سرویس بهداشتی در این منطقه وجود ندارد؛ یعنی سرویس بهداشتی و حمام یک چیز پیش‌پاافتاده است که هر نقطه‌ای از کشور بروید هست اما در این منطقه اصلاً وجود ندارد.


ازنظر فرهنگی یک منطقه واقعاً محروم است و آنتن‌دهی تلویزیون داخلی اینجا وجود ندارد و همه با ماهواره است که مشکلات فرهنگی عمده‌ای به‌وجود آورده است.


اکثر مردم در منطقه چادرنشین هستند؛ در هفته‌های اخیر که بارانی در حد سیل رخ داده بود آب‌گرفتگی شدیدی در این منطقه ایجاد شد و باعث شد آب به داخل بسیاری از چادرها نفوذ کند که این موضوع به همت اعضای گروه جهادی تا حدودی مرتفع شد.


آنا: منطقه هدفتان شامل چند روستا است و چند خانوار در آن ساکن هستند؟


دریاباری: تقریباً نزدیک 24 تا 25 روستاست، بعضی روستاها که اصلاً حتی جاده ندارد هم ما برویم آنجا؛ یعنی بحث امکاناتی که برایشان می‌برند در اکثر مواقع سال با بالگرد هلال‌احمر می‌روند و اگر مشکلی پیش بیاید این‌جوری جابه‌جا می‌شوند. برخی جاده خاکی دارند که بشود رفت، مثلاً یکی از روستاها 40 خانواری است.


امسال در روستاهای گلالک، آب‌چنار، کردوف، زابوت که مرکز بخش است و نیز روستای هرباز، چاله‌سنگ‌، موری، سوپن‌سرخاب، زیادی فعالیت جهادی انجام دادیم و در روستای کردوف امسال بحث ساخت مدرسه را آغاز کردیم.


آنا: تأمین منابع‌تان از کجاست و کارگروه جهادی علمدار در منطقه اندیکا کی به پایان می‌رسد؟


دریاباری: منابع مالی این گروه، بیشتر از سوی خیرین تأمین می‌شود؛ همچنین نفر‌آوردها نیز بخش کمی از هزینه‌ها شامل هزینه رفت‌وآمدمان را تأمین می‌کند لیکن بیشتر هزینه‌ها از ناحیه خیرین تأمین می‌شود.


بیشتر خیرینی که در حوزه ساخت مدرسه و بحث آب‌رسانی شرکت دارند از استان مازندران هستند.


لازم به ذکر است اردوی قرارگاه جهادی علمدار مازندران در منطقه اندیکا دیروز به پایان رسید و دانشجویان جهادگر امروز به مازندران رسیدند.


همچنین بعد از اردوی جهادی عید 98، در اردیبهشت‌ماه، اردوی دیگری در جهت آب‌رسانی یک هزار و 700 متر لوله برای یکی از روستاهای این منطقه که آب شرب ندارد، برگزار می‌کنیم.


انتهای پیام/4122/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب