دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 شهريور 1394 - 09:11

300 سال تا پایان زندگی درخت‌ها مانده است

یک گروه از جوانان همکار با سازمان ملل که قصد کاشتن یک میلیارد درخت را داشتند، تحقیقات تازه‌ای را رقم زدند که موجب شگفتی زیست‌بوم‌شناسان شده است.
کد خبر : 36925

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از کریستین ساینس مانیتور، جوانانی که تحت پوشش یک سازمان همکار سازمان ملل متحد، در یک اقدام فرهنگی قصد کاشتن یک میلیارد درخت در نقاط مختلف کره زمین را داشتند، به سراغ توماس کروثر، محقق جنگل‌ها از دانشگاه ییل رفتند و از او خواستند تا راه درست این اقدام را برای آنها مشخص کند.


کروثر نیز در نخستین گام گفت: «من ابتدا باید بدانم چند درخت روی کره زمین زندگی می‌کنند و پراکندگی آنها چگونه است».


تحقیقات قبلی با تخمین مشخص کرده بود که در حدود 400 میلیارد درخت روی کره زمین کار فتوسنتز و تولید اکسیژن را برعهده دارند.


آنچه در تحقیق قبلی مورد استناد قرار گرفته بود، داده‌ها و عکس‌های ماهواره‌ای از نقاط مختلف زمین بود اما کروثر و همکاران جوانش برای رسیدن به بهترین نتیجه، داده‌های حاصل از 429 هزار و 775 ایستگاه زمینی را به همراه داده‌های ماهواره‌ای و یک مدل شبیه‌سازی کامپیوتری به کامپیوترهای خود دادند و نتیجه‌ای که گرفتند همه آنها را شگفت‌زده کرد.


براساس نتایج این تحقیق که در آخرین شماره ژورنال نیچر (طبیعت) به چاپ رسیده است، هم‌اکنون 3/04 تریلیون درخت روی کره زمین زندگی می‌کنند. کروثر در این‌باره گفت: «این موجودات واقعا کره خاکی ما را اشغال کرده‌اند و البته نقش بسزایی در ادامه حیات روی کره زمین دارند».


اما نکته غم‌انگیزتر این است که زمین تا قبل از پیدایش تمدن بشر، زیستگاه 5/6 تریلیون درخت بوده است که این عدد نیز از شبیه‌ساز کامپیوتری آنها به دست آمده است.


براساس برآوردهای این تحقیق، هر ساله 15 میلیارد درخت توسط انسان‌ها قطع می‌شود که تنها 5 میلیارد آن دوباره کاشته می‌شود و این به معنی کاهش سالانه 10 میلیارد درخت از کره زمین است.


برهمین اساس در صورتی که این رویه به همین‌شکل ادامه یابد تا 300 سال دیگر، هیچ درختی روی زمین نخواهد بود و به‌طور حتم زندگی انسان نیز به‌زودی پایان می‌یابد.


بنابر یافته‌های کروثر و همکارانش، 1/4 تریلیون از درخت‌های زمین در جنگل‌های نیمه‌استوایی زندگی می‌کنند که این مناطق نیز در معرض هجوم انسان قرار دارند.


یافته‌های این تحقیق نشان داد که کاشتن یک میلیارد درخت نه‌تنها کمکی به بهبود آب‌و‌هوای زمین نمی‌کند، بلکه جلو رکود فعلی را نیز نمی‌گیرد اما این موجب دلسردی جوانان سازمان ملل نشد و آنها براساس آنچه در وب‌سایتشان منتشر کردند، اکنون تصمیم به کاشت 18 میلیارد درخت روی زمین را دارند که بیشتر جنبه جلب توجه مردم و تشویق به حفاظت از محیط زیست را دارد.


اگرچه همانند کارتون «آقای لوراکس» که زندگی بشر را به دلیل قطع درختان در آستانه نابودی تشریح می‌کرد، اغلب کارشناسان و دانشمندان نیز یافته‌های کروثر و تیمش را دلسرد کننده و تنها آستانه‌ای برای نابودی زندگی می‌دانند، اما این امیدواری وجود دارد که روند قطع درختان کندتر شود و مردم به فکر چاره‌ای برای نجات خود و دیگر موجودات بیفتند.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب