دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 اسفند 1397 - 05:08

3 مهارت لازم برای پیشگیری از آسیب‌های ناشی از روابط عاطفی

خویشتن‌داری، رفتار جرأت‌مندانه و تفکر نقادانه ۳ مهارتی است که می‌توان با آنها خطرات ناشی از وابسته شدن را پیشگیری یا کاهش داد.
کد خبر : 368483
113436345_144566799decca.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بسیاری از ما شکست عاطفی را تجربه کرده‌ایم و بسیاری دیگر دورهای را در کنار دوستان مان که مبتلا به این مشکل هستند سپری کردیم اما به درستی نمی‌دانیم که شکست عاطفی چیست و باید چه واکنش‌هایی نشان دهیم.


مهارت نه گفتن یکی از ملزومات زندگی اجتماعی به‌ویژه در جوانی و در دوران دانشجویی است. خویشتن‌داری، رفتار جرأت‌مندانه و تفکرنقادانه سه مهارت لازم برای نه گفتن به آسیب‌های ناشی از روابط عاطفی است. بسیاری از افراد با شنیدن واژه خویشتن‌داری، مفهوم سرکوبی را به خاطر می‌آورند. درحالی که خویشتن‌داری به منای سرکوبی نیاز نیست بلکه به معنای این است که فرد نیازهای خود را مدیریت کند و ارضای آنها را به تعویق بیاندازد و آنها را در موقعیت مناسب و به شیوه‌ای مناسب پاسخ دهد. خویشتن‌داری آن است که به افراد کمک می‌کند تا رفتار خود را تنظیم کند. خویشتن‌داری در تمام ابعاد زندگی فرد مطرح می‌شود؛ یکی از این جنبه‌ها روابط با جنس مخالف است.


برخی مواقع افراد بیان می‌کنند «ما توان نه گفتن به خود را داریم اما توان نه گفتن به دیگران برایمان سخت است و این مسئله دشواری‌های زیادی برایمان ایجاد کرده است». به گفته صاحب‌نظران مهارت بعد خویشتن‌داری، مهارت نه گفتن به‌دیگران است و تحت آموزش مهارت جرأت‌مندی است. در پیشگیری از شکست عاطفی، فرد باید توانایی مهارت نه گفتن را داشته باشد و  آن کسی که نه می‌شنود باید توانایی نه شنیدن را داشته باشد،  بسیاری از شکست‌ها و عواقب نه شنیدن همانند خودکشی برای نداشتن مهارت نه گفتن است.


تفکر نقادانه به مجموعه‌ای از نگرش‌ها و مهارت‌های فکری اطلاق می‌شود که برای ارزیابی و محک زدن ادعاها و استدلال‌ها به کار می‌آیند، در تفکر نقادانه سعی بر این است که هر ادعا یا استدلالی پیش از پذیرفته شدن با استفاده از معیارهای معینی محک زده شود تا بتوان درباره بودن یا نبودنش داوری کرد. با اینکه تفکر نقاد به دوران پیری بر نمی‌گردد اما استفاده از آن در این دوران به خصوص به خاطر عصر ارتباطات و جابجایی غیرمتمرکز اطلاعات بسیار ضروری به نظر می‌رسد.


فرد پس از یک شکست عاطفی احساس خشم، ناامیدی و غمگینی، تنهایی و دم شادمانی، گناه، گیجی و پریشانی، بی‌اعتمادی و حسادت و رفتارهایی از این قبیل در واکنش به شکست عاطفی نشان می‌دهد. در این شرایط فرد باید سعی کند واقعیت را بپذیرد، خشم خود را کنترل کند و کمک کند غم خود را کاهش دهد و افسردگی را کنار بگذارد.فرد باید همواره این نکته را مدنظر داشته باشد که بعد از قطع رابطه، رابطه جدیدی را آغاز نکند، زیرا احتمال انتخاب اشتباه بسیار زیاد است. 


در این گزارش از کتاب «شکست عاطفی و ابعاد روانی اجتماعی آن» که به همت دفتر مشاوره و سامت سازمان امور دانشجویان نگاشته شده، استفاده شده است.


انتهای پیام/4107/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب