تعویض جایگاه ظالم و مظلوم!
گروه بینالملل خبرگزاری آنا؛ بعد از افشای قتل فجیع خاشقجی و جنایت آشکاری که در سلاخی این روزنامهنگار به دست دستگاه قضایی عربستان دیده شد، بیشتر رسانههایی که بهنوعی با آل سعود زاویه داشتند، فرصت را غنیمت شمردند و دست به افشاگری در این زمینه زدند. حالا علاقهمندان به مسائل انسانی با جستجوی آل سعود در فضای مجازی، مطالب بیشتری از جنایتهای این دولت غیرانسانی را میدیدند که در گذشته از آن غفلت میشد. شاید خون این روزنامهنگار بعد از قطعهقطعه شدن بیشتر از جوهر قلمش به حکومت وهابی ریاض ضربه زد. این همان حقیقتی است که میگوید: روزنامهنگاران را اگر بکشند، باز هم فریاد مظلومیتشان از حق دفاع میکند.
شبکههایی مانند «تی.آر.تی» ترکیه، «الجزیره» قطر و «راشاتودی» همه دست به انتشار اتفاقات ضد انسانی زدند که آل سعود عاملش است. بعد از قتل خاشقجی اکثر رسانههای بینالمللی تصاویر شهرهای ویران و اجساد تکهپاره یمنیها یا کودکانی که تنها پوستی بر استخوانشان مانده است را در کنار گزارشهای وحشتناکی که سازمانهای حقوق بشری اعلام میکنند، منتشر میکنند اما همه و همه در رسانهها منتقل میشوند، نه با بیان همه حقیقت. چه کسی عامل این ویرانی است؟ نکته مهم همین است.
بیان ناقص حقیقت
وقتی تصاویر مردم مظلوم یمن بهویژه کودکان قحطیزده و بیمار این کشور که دیگر توانی برای نفس کشیدن هم ندارند قابلمشاهده باشد، وجدان هر ملت آزادهای را به درد میآورد اما باز هم شیطنت رسانههای مسلط جهانی مانع از آن میشود تا ناظران ناآگاه در کشورهای غربی و عربی به حقیقت ماجرا پی ببرند.
خودتان را بهجای مردم غرب یا آمریکای لاتین یا حتی کشورهای عربی بگذارید؛ شما چگونه میتوانید تشخیص دهید که انقلابیهای یمن عامل این مظلومیت اسفناکاند یا دولتهای غربی که سعودی را به جان مردم تنهای یمن انداختهاند؟
ادعای غرب، مبارزه با تروریسم در یمن است اما بهراستی تروریست، مردم و انقلابیون یمنی هستند که در خانههای خود کشته میشوند یا بمبافکنهای سعودی هستند که بمبهای آمریکایی را بر سر مردم و خانههای یمن فرو میریزند؟ بسیاری از رسانههای غربی اگر هم تصویری از یمن منتشر کنند یا نمایی از جنایتهایی که روزانه در یمن روی میدهد را نشان دهند، بلافاصله به انصارالله اشاره میکنند که گویی نه آل سعود متجاوز که خود مردم یمن عامل چنین فجایعی هستند. این خیلی دردناک است.
رسانههای جهان از بیان همه حقیقت بازمانده و سکوت میکنند. چرا که حمایت از مردم یمن به سودشان نیست و دقیقاً همینجاست که نقش شبکههایی مانند «پرس تیوی» و «العالم» پررنگ میشود چرا که فقط این رسانهها دست به افشاگری میزنند و همه حقیقت را بازگو میکنند.
دقت کنید حتی شلیک موشکهای بالستیک ارتش و کمیتههای مردمی یمن که متحد انصارالله هستند هم به مناطق مسکونی در عربستان نبوده بلکه استحکامات نظامی و فرودگاههای ارتش سعودی را هدف گرفته است؛ چه رسد به داخل یمن، اما سؤال این است که مردم دنیا چگونه از این حقیقت میتوانند آگاه شوند؟
بمباران و محاصره مردم یمن توسط ائتلافی که آل سعود تشکیل داده و مورد حمایت کاخ سفید آمریکاست، موجب شده تا به گفته مقامات سازمان ملل کشته شدن 6 کودک در هر ساعت امری روزانه در این کشور فقیر غرب آسیا باشد. در این شرایط کسی در غرب یا حتی جهان عرب توجهی به وضعیت اسفناک مردم یمن ندارد و اصولاً یادی از آنها هم نمیکند چه رسد به یاری رساندن!
چه باید کرد ؟
بله؛ اگر رسانههایی مانند «پرس تیوی» و «العالم» نبودند، بسیاری از حقایق در پشت بازیهای سیاسی آمریکا و در هیاهوی رسانههای غیر حقطلب گم میشد و شاید من و شما هم نمیتوانستیم یمنیهای بهحق را از سعودی باطل که تحت فرمان آمریکاست، از یکدیگر تفکیک کنیم.
این روشنگری رسانهای اما برای شبکههای برونمرزی ما رایگان نبوده بلکه هزینههای بسیاری برای آن پرداخته شده است. خبرنگارانی که کشته میشوند یا فشارهای مستقیم و غیرمستقیمی که از طرف کانونهای قدرت جهانی به رهبری آمریکا و با دلارهای نفتی سعودی وهابی بر شبکههایی مانند «پرس تیوی» و «العالم» اعمال میشود تا مردم جهان از حقایقی که این رسانهها بازگو میکنند، محروم شوند.
حال باید پرسید نقش ما در داخل کشور چیست ؟ آیا باید از این شبکهها حمایت کنیم یا آنها را در مقابله با ظلم عجیب سران سعودی که هر از چندی به کشوری حمله میکنند یا گروهی مانند داعش و القاعده را سازماندهی و تأمین مالی میکنند، تنها بگذاریم؟ این هم سؤال مهمی است از دستگاههای تصمیمگیر و اثرگذار کشور؛ هرچند پاسخ آن را همه میدانیم.
*کارشناس مسائل منطقه
انتهای پیام/4106/4095/خ
انتهای پیام/