تأسیس سراهای نوآوری دانشگاه آزاد در راستای توانمندسازی مراکز رشد
حامد افشاری در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره اقدامات برنامهریزی شده دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه کارآفرینی و تجاریسازی، گفت: در حوزه کارآفرینی و تجاریسازی از جمله برنامههایی که تاکنون طرحریزی شده، میتوان به ساماندهی مراکز رشد و حوزههای مالکیت فکری و ثبت اختراعات در اداره کل کارآفرینی تجاریسازی و گنجاندن این مراکز و برنامهها در بطن سراهای نوآوری اشاره کرد.
مدیرکل کارآفرینی و تجاریسازی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، ادامه داد: مقرر شده است دانشجویان، استادان و تیمهای کارآفرین برای توانمندسازی، رشد و توسعه کسبوکارهای دانشبنیان در سراهای نوآوری مستقر شوند.
افشاری با اشاره به کارکردها و ظرفیتهای بسیار مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: اکنون دانشگاه آزاد اسلامی بیش از 130 مرکز رشد در اختیار داشته که این مراکز بیشتر تحت عنوان فضای فیزیکی در اختیار تیمها، کارآفرینها و فنآورها گذاشته میشود؛ ولی به کمک سراهای نوآوری میتوانیم بسترهایی را فراهم کنیم که در کنار زیرساختهای فیزیکی، انواع قابلیتها و خدماتی که در راستای تجاریسازی است، برای واحدهای فناور ارائه شود.
وی بیان کرد: با تشکیل معاونت فناوری-نوآوری، خدمات متعددی برای واحدها و هستههای فناور خواهیم داشت. اداره کل کارآفرینی و تجاریسازی، انواع خدمات فناوری را که برای توانمندسازی تیمها، شرکتها و هستههای دانشبنیان میتواند مؤثر باشد را شناسایی کرده و تاکنون بیش از 70 خدمت شناسایی شده که بهدنبال بهرهگیری از قابلیتهای استادان و تیمهای مختلف دانشگاه برای توانمندسازی شرکتها هستیم.
مدیرکل کارآفرینی و تجاریسازی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره ظرفیتهای دانشگاه در حوزه مشاوره به شرکتها و کسبوکارهای نوپا، بیان کرد: شرکتها نیاز دارند که انواع مشاورهها و آموزشهای مختلف را در حین شکلگیری کسبوکارشان ببینند. بهطور مثال امروز فناوری که میخواهد مشاوره حقوقی بگیرد، نمیداند در دانشگاه به چه کسی مراجعه کند؛ این امر موجب اتلاف وقت و انرژی وی میشود.
افشاری ادامه داد: درحال پیگیری و برنامهریزی شبکهای از مشاوران مختلف در حوزه کسبوکار با بهرهگیری از ظرفیتهای استادان داخل دانشگاه هستیم که اینها میتوانند مشاوران خوبی باشند و در کنار تیمها قرار بگیرند و هم اینکه میتوانند توانمندسازی لازم را برای این تیمها فراهم کنند.
وی درباره لزوم شناسایی و تعامل با استادان دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: استادان دانشگاه آزاد اسلامی منتورهای زبدهای هستند که شاید بیرون از دانشگاه نیز به خیلی از هستهها و شرکتهای فناور، دانشبنیان، شرکتهای بزرگ و تجاری مشاوره میدهند ولیکن هنوز آنها در دانشگاه آزاد اسلامی شناسایی نشده و از توانمندیهای آنها بهره گرفته نشده است.
مدیرکل کارآفرینی و تجاریسازی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان تصریح کرد: شبکه فناوران نیز در دل سراهای نوآوری قرار خواهد گرفت. چندین سرای نوآوری در زمینههای محیط زیست و علوم ورزش در واحد تهران مرکزی ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام/4116/ 4007/خ
انتهای پیام/